Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Προς ανάρτηση απο εναν αναγνώστη...μη και τόσο έξυπνο

Εδιάβασα πρωΪ-πρωϊ, άσχημη συνήθεια των ηλικιωμένων να μην ακολουθούν τις οδηγίες του καρδιολόγου, την είδηση της φωτογραφίας. Οχι δεν....
αγοράζω πρωϊνές εφημερίδες πια.

Εδώ ακολουθώ όχι την συμβουλή του καρδιολόγου, αλλά του λογιστή, κοστίζει φθηνότερα αυτός, ένα εικοσάρικο τον χρόνο.

Με έμαθε όμως η εξάχρονη εγγονή, πώς να τις διαβάζω με την ταμπλετα της (tablet), που έχει ένα δαγκωμένο μήλο. Τόσο ακριβή και να έχει μισοφαγωμένο μήλο, δεν μπορώ να το καταλάβω. Αλλά, όπως υπερηφανεύεται, είναι η μοναδική στην τάξη της που έχει τέτοια ταμπλέτα, μια και ο κανακάρης γιός έφαγε όλα τα αμπελοχώραφα του παππού του.

Εν πάση τη περιπτώσει, επι του κυρίου θέματος, εδιάβασα την επικεφαλίδα της ειδήσεως της ταμπλέτας και αμέσως αναρωτήθηκα μα πού το έχω ξανακούσει το " δεν μας ενδιαφέρει το Κομπάνι και το Μανμπιτζ᾿ του κ. Ερντογάν. Δύσκολα τα γηρατιά και λιγοστή η μνήμη.

Την απορία όμως μου την έλυσε η εγγονή. Πανέξυπνα τα εγγόνια σήμερα, ίσως γιατί δεν έρχονται στους παππουδες να ακούσουν παραμύθια πια, τα μαθαίνουν όλα από τις ταμπλέτες. Ευτυχώς υπάρχει και η αριθμητική που δεν διδασκεται από αυτές.

Να είναι καλά η εγγονούλα.. "Παππού-παππου στο γιουτιουμπ το ακουσες", και νάσου στην ταμπλετα της που το άκουσα, σε βιντεο μικυ μαους του γιουτιουμπ.

Ηθικόν συνδιαστικό διδαγμα ειδήσεων ταμπλέτας και Αισώπου. Η άρνηση στην υποταγή τα κάνει τα σταφύλια πολύ ξυνά.
Κάτι λοιπόν ξέρουν οι σεβαστοί συνετοί κυβερνώντες μας που φροντίζουν τα σταφύλια μας να είναι γλυκά και όχι ξυνά. Ο Θεός να τους έχει καλά.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ