Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Κ. Καραμανλής: Μεγάλες αδυναμίες η συμφωνία των Πρεσπών

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μίλησε στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της Εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, ο....
πρώην πρωθυπουργός και επί 12,5 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα. «Άλλοι επείγονταν για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ένωση.

Οι εξελίξεις κατέδειξαν τις μεγάλες αδυναμίες της Συμφωνίας.

Πάγια θέση της Ελλάδας είναι ότι οι χώρες που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της ΕΕ πρέπει να υιοθετούν ευρωπαϊκή συμπεριφορά και αξίες. Αυτό όμως δεν είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία. Πρέπει να είναι πλήρης και ουσιαστική.

Δεν μπορεί να είναι συγκυριακή» σημείωσε σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών. Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Καραμανλής, τόνισε πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μια απροκάλυπτη κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο.

Γνωρίζουμε που αποσκοπούν οι στρατηγικές κινήσεις της Άγκυρας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να συρθεί ούτε να παρασυρθεί από τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και ούτε να επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της».


Νασιούλας προς Καραμανλή: "Μιλήστε ευθέως -Σχεδιάζουν χωρισμό Βορείου και Νοτίου Ελλάδος";


"Μιλήστε ευθέως. Σχεδιάζουν χωρισμό Βορείου και Νοτίου Ελλάδος στη βάση της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ"; Έτσι ξεκινάει η τοποθέτηση του Ιωάννη Νασιούλα σε απάντηση της ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στις 27 Οκτωβρίου 2019.
Και ερωτά: "Πώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε την διατύπωσή σας πως Γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμός είναι τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν ένα έθνος, ένα λαό και αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά ενώνουν βόρεια και νότια Ελλάδα";
Ο Γιάννης Νασιούλας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης καταλήγει: "Είπατε κ. Πρόεδρε πως «Στα χρόνια που έρχονται θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις και θα χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις». Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν να γνωρίζουν αν η αναγνώριση Μακεδονικού Λαού, Μακεδονικής Γλώσσας και Μακεδονικής Επικράτειας, σύμφωνα με το Άρθρο 7, παράγραφος 3 και 5 της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, αποτελεί ή όχι θανάσιμο κεκτημένο εις βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος μας".