Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Νίκος Κοκλώνης: Τον εμπλέκουν σε εταιρεία - απάτη στην Ινδία - Τι απαντά ο παρουσιαστής (video)

Το όνομα του παρουσιαστή του Open, μετά την υπόθεση Airfast tickets, εμπλέκεται σε διεθνή δημοσιεύματα για υπόθεση απάτης με την μορφή εταιρίας «πυραμίδα» στην Ινδία


- Οργισμένη απάντηση του παρουσιαστή του Celebrity Travel.

«Με στοχοποιούν για άλλη μια φορά» απαντά οργισμένος ο Νίκος Κοκλώνης, διευκρινίζοντας ότι η εταιρία του ασχολείται με marketing cosultant και υφίσταται εδώ και 19 χρόνια. Ο παρουσιαστής μάλιστα του It' s Show time και Celebrity Travel, υποστηρίζει ότι αναμένει επίσημο έγγραφο από τις ινδικές αρχές, το οποίο θα αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία κατηγορία σε βάρος του.Τι αναφέρει η εφημερίδα της Ινδίας
(https://timesofindia.indiatimes.com/city/mumbai/2-greeks-run-ponzi-scheme-from-office-in-cuffe-parade/articleshow/68801429.cms)


Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Times of India γράφει: «Δύο Έλληνες "τρέχουν" εταιρία πυραμίδας Πόνζι * από τα γραφεία τους στην Cuffe Parade». Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Mateen Hafeez που υπογράφει το ρεπορτάζ, πρόκειται για το πρώτο «Σχήμα Πόντσι» στην Ινδία, που έχει στηθεί από ξένους, εν προκειμένω Έλληνες, έχοντας έδρα στον Maker Tower, τον ουρανοξύστη που βρίσκεται στο δημοφιλέστερο επιχειρηματικό κέντρο της ινδικής πρωτεύουσας, Cuffe Parade.
Η δικηγόρος Καλυψώ Κοντογιάννη με τον Νίκο Κοκλώνη και τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ελληνας παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης και μία συνεργάτης του Καλυψώ Κοντογιάννη,  κατηγορούνται για στήσιμο επενδυτικής πυραμίδας: η πυραμίδα επενδυτών αποτελεί ένα παράνομο επενδυτικό σχήμα που περιλαμβάνει την πληρωμή απόδοσης σε επενδυτές από τα χρήματα που πληρώνονται από μεταγενέστερους επενδυτές, αντί από τα καθαρά κέρδη που συγκεντρώνονται από πραγματικές πωλήσεις. Δηλαδή, εάν ένας επενδυτής τοποθετούσε 400 ευρώ και έφερνε άλλους δυο τότε θα είχε κέρδη 500 ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το ΓΕ.ΜΗ. της Ινδίας:
Drego Consultants Private Limited's Annual General Meeting (AGM) was last held on 29 September 2018 and as per records from Ministry of Corporate Affairs (MCA), its balance sheet was last filed on 31 March 2018. Directors of Drego Consultants Private Limited are Nikolaos Koklonis, Kalypso Kontogianni, Devendra Singh Chhotelal Singh Kushwaha, .

Αναφερόμενη στο δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times of India» που συνδέει δύο Έλληνες με τη σύσταση Ponzi scheme στην Ινδία, η κ. Κοντογιάννη υποστηρίζει ότι η εταιρεία η οποία αναφέρεται, και συγκεκριμένα η Drego Consultants Pvt Ltd, δεν έχει σχέση με την εταιρεία Drego Consultants Private Limited στην οποία συμμετέχουν τόσο η ίδια όσο και ο εντολέας της, καθώς η τελευταία συστάθηκε το 2000 και όχι το το 2018 όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρεία Global Inter Gold και την υποτιθέμενη επενδυτική της δραστηριότητα.

2 Greeks run ‘Ponzi scheme’ from office in Cuffe Parade | Mumbai News - Times of India https://t.co/AUxealkh53


Νίκος Κοκλώνης: «Είναι σαν την ημικρανία... Μια φορά τον χρόνο, γράφουν δράκους για μένα»

«Είναι σαν την ημικρανία. Μια φορά τον χρόνο γράφουν δράκους για μένα. Ιδιαίτερα, συγκεκριμένα σάιτ ψάχνουν να βρουν αφορμή» ανέφερε, τονίζοντας ότι το ρεπορτάζ των Times of India είχε λάθος στοιχεία. «Υπάρχει μία καταγγελία από έναν ενοχλημένο υπάλληλο» συμπλήρωσε, λέγοντας πως οι δικηγόροι του δεν έχουν βρει κάποια καταγγελία σε καμία αρμόδια Αρχή.*O όρος «Σχήμα Πόντσι» (Ponzi Scheme) αναφέρεται σε οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε «πυραμίδα» επενδυτών. Η πυραμίδα επενδυτών αποτελεί ένα παράνομο επενδυτικό σχήμα που περιλαμβάνει την πληρωμή απόδοσης σε επενδυτές από τα χρήματα που πληρώνονται από μεταγενέστερους επενδυτές, αντί από τα καθαρά κέρδη που συγκεντρώνονται από πραγματικές πωλήσεις.