Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Αναγνώστης: "δουλεύει τίποτε σε αυτό το κράτος;;; Κι όμως, δουλεύει!!!"

 Στον γνωστό αναρχικό ιστότοπο, ένα ακόμη πανό, να παραμένει για ώρες ή και μέρες αναρτημένο, σε αρχαιολογικό χώρο, στο Γαλεριανό συγκρότημα, μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο (μνημείο ιστορίας 2300 ετών, που....
έρχονται να φωτογραφίσουν και να δουν χιλιάδες επισκέπτες στην Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο).
Δείτε το μνημείο "βεβηλωμένο" όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε μέρα,
στη παρακάτω φωτογραφία

επειδή κάποιοι διαμαρτύρονται μήπως τερματιστεί η ΠΑΡΑΝΟΜΗ κατάληψη κτηρίου δημόσια ωφέλειας, που κάνουν εδώ και χρόνια και λογικά μαζί κλέβουν και νερό καιμ ρεύμα χωρίς καμία επίπτωση)!

Άραγε ποιος ευθύνεται γι αυτό το χάλι;
Η Δημοτική Αστυνομία δεν περνάει από την Καμάρα;
Μόνον τις παράνομες σταθμεύσεις βλέπει για να κόψει κλήσεις;
Τους "μελαμψούς" που γεμίζουν με σεντόνια την παραλία πουλώντας παράνομα "μαϊμού" προϊόντα; Δεν τους βλέπει; Μόνον τις γιαγιούλες με τα "τερλίκια" βλέπετε;
Έχει επιλεκτική όραση η Δημοτική Αστυνομία ή άνωθεν σαφείς εντολές;


Η ΕΛΑΣ; μην μου πείτε ότι δεν έχει ασφαλίτες εκεί στην Καμάρα,
να κόβουν κίνηση τι συμβαίνει. Έχουν.

Για την ιστορία, πριν 5 περίπου χρόνια, σε προεκλογική περίοδο, έκανα καταγγελία επανειλημμένα στην Άμεση Δράση (στο '100') για ανάρτηση διαφόρων πανό στην Καμάρα (Αψίδα του Γαλερίου), κάποια αναρχικά και κάποια περιθωριακών αριστερών κομάτων.

Από το '100' με παρέπεμπαν στο τοπικό αστ. τμήμα (όταν τους έλεγα ότι πέρασαν ώρες και δεν έγινε τίποτε), από εκεί με παρέπεμπαν και πάλι στο 100, και εν τω μεταξύ από το τμήμα στην ασφάλεια και πάλι πίσω.

Μην τα πολυλογώ, από το πρωί έφτασε βράδυ, έβλεπα από μια δημόσια κάμερα τα πανό μια χαρά στη θέση τους όλο το βράδυ, μέχρι και την άλλη μέρα που ήταν ακόμη εκεί, ανηρτημένα.

Αηδίασα, πήγα στο Αστυνομικό Μέγαρο και έκανα καταγγελία για την αδράνειά τους επικαλούμενος τις άφθονες κλήσεις που είχα κάνει εκείνη τη μέρα στο 100 και στο τοπικό αστ τμήμα.
Μου απάντησε τελικά γραπτώς κάποιος "στρατηγός" της ΕΛ.ΑΣ., ότι τάχα πήγε περιπολικό της ασφάλειας και ΔΕΝ διαπίστωσε την ύπαρξη πανό!!!
Ενώ τους βεβαίωνα ότι είχε φωτογραφίες από όλο το 24ωρο και από printscrren της ζωντανής κάμερας και ότι το διαπίστωσα και το βράδυ και την άλλη μέρα δια ζώσης και είχα δικές μου φωτογραφίες τραβηγμένες που μπορούσα να τους στείλω.

Σημειωτέον, κάποιο αριστερό κόμμα που είχε αναρτήσει και αυτό πανό, ήταν εκεί μέλη του και μοίραζαν φυλλάδια. Φυσικά κανείς δεν τους ενόχλησε. Γιατί μετά θα έπρεπε ίσως να κάνουν συλλήψεις, και να συμπληρώσουν "χαρτούρα" και να πάνε ως μάρτυρες στο δικαστήριο. Και φυσικά όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι αστυνομικοί κοιτάνε να τελειώσει η βάρδια.

Και φυσικά με απολύτως ευθύνη της εκάστοτε ηγεσίας της ΕΛΑΣ, έχουν μετατρέψει την Καμάρα και τους αρχαιολογικούς της χώρους σε άσυλο -κρατικών-παρακρατικών (καταλαβαίνετε όλοι ποιους εννοώ), πάντα βέβαια με άνωθεν εντολές!
Αν θέλετε μπορώ να σας στείλω και την γραπτή καταγγελία που έκανα και υπέβαλα ιδιοχείρως και την τότε απάντηση που έλαβα.


Κι όμως σε σπάνιες περιπτώσεις το "κράτος", οι θεσμοί λειτουργούν! Δείτε:

όπως διαβάζω εδώ,
http://ierosloxos2012.blogspot.com/2019/04/1st-makedonian-pride_7.html
μέσα σε μισή ώρα και μάλιστα Κυριακή μεσημέρι (!!!), ο Δήμαρχος (και νυν υποψήφιος Δήμαρχος) Μενεμένης, έβγαλε προφορική απόφαση που ακυρώνει δική του γραπτή έγκριση παραχώρησης δημοτικού κινηματογράφου σε σύλλογο,

και μέσα στην μισή αυτή ώρα τα ΜΑΤ ήταν εκεί και πέταξαν έξω τον σύλλογο που είχε ακόμη στο χέρι του την ΓΡΑΠΤΗ άδεια με αριθμό πρωτοκόλλου και με την υπογραφή του ίδιου του Δημάρχου!

και μέσα σε 1 ακόμη ώρα είχε φτάσει μέσω τοπικού αστυνομικού τμήματος η ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ από τον Δήμαρχο (σκεφθείτε άνοιξαν Δημαρχείο, πήραν σφραγίδες και αρ.πρωτοκόλλου και κοινοποιήθηκε η γραπτή ανάκληση!).

σε τι χώρα ζούμε ..!

Μ.Σ.
ένας τακτικός αναγνώστης του makpress