Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Με βροχή η Ανάσταση στη Θεσσαλονίκη

Αρκετή βροχούλα έπεσε στη Θεσσαλονίκη από τις 7-8 μ.μ. ενώ σύμφωνα με τις προγνώσεις, δεν αποκλείεται να ξαναβρέξει σποραδικά, μέχρι το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή.


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, καλές θα είναι οι καιρικές θα επικρατήσουν έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 29/04, με μοναδική εξαίρεση τα φαινόμενα που αναμένονται από το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου 27/04 έως και τις πρώτες ώρες της Κυριακής του Πάσχα 28/04, κατά κύριο λόγο στην βόρεια και κεντρική ηπειρωτική χώρα.



Πιο αναλυτικά, από το μεσημέρι έως και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 27/04 αναμένονται βροχές, όμβροι και καταιγίδες, στην Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία. Ιδιαίτερα στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στους Χάρτες 1 φαίνονται οι περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν φαινόμενα το μεσημέρι (αριστερά) και το απόγευμα (δεξιά) του Μεγάλου Σαββάτου 27/04. Αξίζει να σημειωθεί ότι πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τις πρώτες ώρες της Κυριακής του Πάσχα 28/04 υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, όμως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Έτσι, για το υπόλοιπο της Κυριακής αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα (28 – 29/04) αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις.