Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Θάνατος – σοκ γνωστού αθλητή σε τσακωμό στο δρόμο! (pics

H είδηση αυτή είναι η δημοφιλέστερη αυτήν την ώρα στο ελληνικό διαδίκτυο, εξαιτίας του clickbait τίτλου της. Προέρχεται από το γελοίο.....
newsbomb, που το τερματίζει στο clickbait, αλιεύοντας ειδήσεις από τα ...ψιλά γράμματα ξένων sites και στη συνέχεια τις πασάρει στο ελληνικό κοινό, χωρίς ποτέ να διευκρινίζει ότι η είδηση δεν αφορά την Ελλάδα.

Με τη συνήθη κατάχρηση του "Σοκ", του "γνωστού", του "πασίγνωστου".

Η συγκεκριμένη είδηση αφορά έναν "μαχητή" από τη ....Βραζιλία, τον παντελώς άγνωστο στην Ελλάδα  Rodrigo Goiano de Lima. Αν το διευκρίνιζε στον τίτλο, το γελοίο newsbomb, θα είχε 100 επισκέψεις. Με τον clickbait τίτλο, θα έχει πάνω από 500.000.

Καλό για το site, κακό για την ποιότητα του διαδικτύου, που κατακλύζεται από γελοίους πομπώδεις τίτλους, για να τσιμπήσουν το κλικ.

Να προσέξουν στο newsbomb, γιατί η κατάχρηση του clickbait, θα φέρει το γνωστό " το πολύ το Κύριε Ελέησον, το βαριέται κι ο παπάς".

ο τρόπος που το παρουσιάζει το γελοίο newsbomb (δεκάρα δεν δίνει για την είδηση, η όλη παρουσίαση είναι για να κάνει ο αναγνώστης κλικ και ξανά κλικ και ξανά κλικ και να ανεβαίνει στην Alexa το site):
https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/976039/thanatos-sok-gnostoy-athliti-se-tsakomo-sto-dromo-pics

η κανονική είδηση https://www.dailystar.co.uk/news/world-news/773859/rodrigo-de-lima-dead-hit-and-run-brazil-Michel-Prazeres