Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Πρόδωσαν τους Ποδέμος, παρακαλάνε τη Φώφη!

Του Γιάννη Σιδέρη

Ήταν… συγκινητική η χαρά που πλημμύρισε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη των σοσιαλιστών του Πέδρο Σάντσεθ στην Ισπανία. Τέτοια έξαλλη χαρά ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν εξέφρασε, που ....
έχει ιδεολογικούς, πολιτικούς, και τεκμηριωμένους ιστορικούς δεσμούς από τη δεκαετία του '70, με το ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα!

Προφανώς προδίδει η μνήμη τον γράφοντα. Νόμιζε ότι το 2014 άκουγε το σύνθημα «SYRIZA – PODEMOS – VENCEREMOS», αλλά μάλλον ήταν έναρξη κώφωσης. Για να πανηγυρίζουν έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση των Ποδέμος θα ακουγόταν το… PSOE, δεν εξηγείται αλλιώς!

Κατά τον Πρωθυπουργό «Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη», έγραψε.

(Μα καλά, ο ίδιος δεν επισείει κάθε λίγο και λιγάκι τον κίνδυνο της ακροδεξιάς, και για να μην ανέβει η Λεπέν στη Γαλλία και η afd στη Γερμανία, θα πρέπει η Φώφη να ενδώσει στο φλερτ του; Άλλοι βιάζονται;).

Με το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να ξερογλείφεται: «Οι εθνικές εκλογές στην Ισπανία στέλνουν πολλαπλά μηνύματα, ελπίδας αλλά και επαγρύπνησης, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας… οι προοδευτικές δυνάμεις της Ισπανίας είναι αναμφίβολα οι μεγάλοι νικητές των ισπανικών εκλογών», έγραψε το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

(Μπα; Τώρα οι νεοφιλελεύθεροι ισπανοί σοσιαλιστές έγιναν «προοδευτικές δυνάμεις» και στέλνουν μηνύματα; – τ’ ακούς Φώφη;).

Ο Δημ. Παπαδημούλης φοβούμενος πάντως μήπως η Φώφη έχει βαρηκοΐα, με στεντόρεια φωνή την ονομάτισε στο twitter «…ακούει άραγε η Φώφη Γεννηματά; Μπορεί έστω να πει «αποκλείω την στήριξη κυβέρνησης με ΝΔ;».

Ο Γιάννης Ραγκούσης δεν μπορούσε ως νεοπροσύλητος να λείψει: «Ο Σάντσεθ πολιτικά είναι το ακριβώς αντίθετο της Φώφης Γεννηματά που έχει ταυτιστεί με τη ΝΔ»).

Σε παρόμοιο πνεύμα και πολλές άλλες αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Εκκωφαντικές οιμωγές για το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ που «ταυτίζεται» με τη ΝΔ (Και αυτό μας διέφυγε: Πότε έγινε ξαφνικά προοδευτικό, το προδοτικό, νεοφιλελεύθερο, γερμανοτσολιάδικο ΠΑΣΟΚ; Ασε που «βρωμάει», όπως είχε πει στην Κ.Ε. ο σύντροφος Νίκος Φίλης).

Οιμωγές βέβαια θεατρικές, από αυτούς που συγκυβέρνησαν - με πλήρη άνεση και ιδεολογική επιμειξία - επί τέσσερα χρόνια με τον Καμμένο, ενώ συμβούλευαν επιμόνως τον Μάρτιν Σουλτς να συγκυβερνήσει με την Μέρκελ! Από αυτούς που με την ίδια άνεση έλεγαν επαναστατικά λογίδρια στην κηδεία του Φιντέλ, σε μια βδομάδα χαριεντίζονταν τον φασίστα Ποροσένκο, και λίγο αργότερα χρίζονταν στρατηγικοί σύμμαχοι με τον «διαβολικό» Τραμπ.

Κυρίαρχο στοιχείο των αντιδράσεων είναι ο πολιτικά ανοίκειος μεταμορφισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που αλλάζει σχήμα και ρητορική σε κάθε αλλαγή κατάστασης, που ποδοπατάει ιδέες και αρχές, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία με όποιο τρόπο.

Ήταν αυτοί που ανέμιζαν το χέρι γροθιά στις προεκλογικές φιέστες, με τον ηγέτη των Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Ήταν τότε που ο Ιγκλέσιας διεμήνυε «Vamos Alexis, η Αλλαγή ξεκινάει από την Ελλάδα»!

Τότε λέμε, που είχαν πιστέψει πως το ορμητικό κύμα της αντισυστημικής αριστεράς που επωαζόταν στο νότο της Ευρώπης, θα σάρωνε: Τις καθεστηκυίες πολιτικές δυνάμεις (μεταξύ αυτών και το ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα). Τους γκρίζους εκπροσώπους του Τραπεζοκρατικού καζινοκαπιταλισμού ( που δεν μας δανείζουν τσάμπα). Τη βουλιμική αφροσύνη των αγορών (θα τις μάθαιναν να χορεύουν με νταούλια). Τον οριστικό τερματισμό της λιτότητας ( έτοιμους είχαν τους σπόρους να φυτέψουν τα λεφτόδεντρα). Την υποδοχή, όχι μόνο των προσφύγων πολέμου, αλλά και όλων των καταφρονεμένων όπου γης, που τώρα εμποδίζονται να εισέλθουν, από τα τείχη που ύψωσαν οι δεξιές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις που έχουν μετατρέψει την Ευρώπη σε απάνθρωπο φρούριο.

Τελικά η Ευρώπη δεν έγινε... γη της επαγγελίας, οι αριστερές αντισυστημικές δυνάμεις που περιστασιακά άνθισαν, υποχωρούν και ο Αλέξης δεν καταδέχεται ν’ ασχοληθεί μαζί τους. Στο μήνυμά του έσταζε μέλι για την «επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων» και ούτε μια αναφορά (έστω κατά συνθήκην ψευδούς συντροφικότητας) για τον σύντροφο Πάμπλο και τους Ποδέμος, που έχασαν το 1/3 των δυνάμεών τους.

Ξεχάστηκε και το 2016 που ο Σάντζεθ είχε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να μεσολαβήσει για να τον βοηθήσουν οι Ποδέμος, και ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε αρνηθεί!

Τελικώς ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα είναι ευλύγιστος. Συντροφικός με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αρκεί να τον βοηθούν να κρατηθεί στην εξουσία!

liberal.gr/