Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Καμμένος: Θα πάω κανονικά στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ είπε πως η συγκυβέρνηση συνεχίζει ....
κανονικά την πορεία της, μέχρι να έρθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία για την ΠΓΔΜ.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην αίθουσα του ΚΥΣΕΑ.

Η ενημέρωση αφορούσε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, την οποία θα απασχολήσει και το θέμα της ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία. Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως θα συμμετέχει κανονικά στη Σύνοδο..

Ο κ. Καμμένος διέλυσε τα σενάρια για την απουσία του από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ενώ, αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ, είπε πως θα φροντίσει να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, ζητώντας είτε εκλογές είτε δημοψήφισμα όταν έρθει αυτή στη Βουλή. «Η συμφωνία για εμένα είναι κακή, δεν τη δέχομαι, και θα προσπαθήσω να τη μπλοκάρω» είπε o κ. Καμμένος. Μέχρι τότε, είπε, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει κανονικά την πορεία της.

«Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την έγκριση του λαού. Ο λαός θα αποφασίσει, εκτός αν υπάρχουν 180 βουλευτές» είπε ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη συμφωνία με τα Σκόπια, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος έκανε λόγο για εκλογές ή δημοψήφισμα.

Όπως υποστήριξε «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια».

Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, εξέφρασε την άποψη πως «η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου», αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της πΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια».

Σημείωσε πως για την ένταξη ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ πρέπει η γειτονική χώρα να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται στη συμφωνία. «Δεν έχουν κανένα μέλλον τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ αν δεν κυρωθεί η συμφωνία, και εγώ θα φροντίσω να μην κυρωθεί η συμφωνία» διεμήνυσε.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε επίσης και στην ΑΟΖ, λέγοντας πως ο ΥΠΕΞ και ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσαν πως το θέμα κλείνει και με την Αλβανία και με άλλες χώρες.