Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Οργισμένη αντίδραση ΟΛΩΝ των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις υποκριτικές δηλώσεις Τσίπρα

Οι κυνικές και υποκριτικές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξόργισαν σύσσωμη την αντιπολίτευση, που αντέδρασε με οργή στο άκουσμα της υποκριτικής δήλωσης περί ανάληψης ευθύνης, την ώρα που δεν παραιτήθηκε κανείς.
Αναλυτικά οι δηλώσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης:



ΝΔ

«Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την εθνική τραγωδία για να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός.

Στην πολιτική, ωστόσο, οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις είτε με αποπομπές. Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει στα δύο αμείλικτα ερωτήματα που έχουν πια όλοι οι πολίτες:

Γιατί η κυβέρνησή του δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης, ενώ όλοι γνώριζαν τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην ανατολική Αττική;

Και κυρίως: Γιατί, όταν τους ξέφυγε η πυρκαγιά, δεν ενημέρωσαν αμέσως τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με συνέπεια να θρηνούμε μέχρι στιγμής 86 θύματα;».

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Υπάρχει ένα βασικό ερώτημα και ένα συμπέρασμα.
Είτε υπήρξε λάθος εκτίμηση της κατάστασης και επομένως και λάθος διαχείριση.
Είτε όπως είπαν στη χθεσινή συνέντευξη, εκτίμησαν τον κίνδυνο και συνειδητά αποφάσισαν να κάνουν αυτή τη διαχείριση που οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους.
Το συμπέρασμα είναι αβίαστο.
Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τους!
ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ.
Αυτό που προκάλεσαν δεν καταπίνεται με τίποτα.
Δεν πρόκειται να βρουν άλλοθι σε συνωμοσίες και ασύμμετρες απειλές και φαινόμενα. Δεν θα κρύψουν έτσι τις ασύμμετρες ευθύνες τους.
Μιλούν για ενδείξεις εμπρησμού. Τι εννοούν; Είμαστε ανοχύρωτη χώρα. Ο υπεύθυνος για την προστασία του πολίτη λέει δημόσια πως όποιος θέλει μπορεί να κάψει τη χώρα.
Δεν πρόκειται να βρουν άλλοθι ούτε στην επανάληψη των λογικών της Νέας Δημοκρατίας το 2007 περί «στρατηγού ανέμου».
Ούτε σε υπαρκτά πολεοδομικά ζητήματα στην περιοχή που ισχύουν από το 1960.
Ανεξάρτητα πως μπήκε η φωτιά, ανεξάρτητα πόσο δύσκολο ήταν να ελεγχθεί λόγω ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών φαινομένων, τον κόσμο γιατί δεν τον προστάτευσαν εφαρμόζοντας έγκαιρα το προβλεπόμενο σχέδιο οργανωμένης και συντονισμένης εκκένωσης των απειλούμενων περιοχών?
Από τη χθεσινή τους συνέντευξη προκύπτει ότι αποφάσισαν να μην το κάνουν. Ομολόγησαν ότι αποφάσισαν να αφήσουν τους ανθρώπους να καούν αβοήθητοι.
ΑΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΑΠ ΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.
Χθες ισχυρίστηκαν ότι μιάμιση ώρα κράτησε το φαινόμενο. Δηλαδή με βάση τις 9 . Το είπαν ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν παρόντες στο show με τον Πρωθυπουργό, 2.5 ώρες μετά, στις 11.30.
Τότε που εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, πολύ αργά το βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ενώ υπήρχαν ήδη νεκροί και πολλοί εγκλωβισμένοι, ασχολήθηκε με τα περί «ασύμμετρης απειλής».
Και ρωτούσε «τι ώρα το πρωί θα πετάξουν ξανά τα αεροπλάνα» . Δεν είχε καμιά απορία αν έστω απειλούνται ανθρώπινες ζωές.
Παρίσταναν τους ανήξερους για τα θύματα των πυρκαγιών. Ήταν συνειδητή επιχείρηση εξαπάτησης και συγκάλυψης.
Κυνισμός χωρίς όριο.
Αν ασχολούνταν στο ελάχιστο με την πυρκαγιά , στο εκατοστό απ όσο με την προπαγάνδα, δεν θα ζούσαμε αυτή την τραγωδία.
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.
Τις ποινικές ευθύνες θα τις διερευνήσει η Δικαιοσύνη, που οφείλει να αποδώσει το δίκαιο.
Οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες.
Πριν ενάμιση μήνα είχα ζητήσει εκλογές για να προλάβουμε τα χειρότερα στα θέματα της οικονομίας. Τώρα μετά την εθνική τραγωδία ζητάμε να φύγει άμεσα αυτή η Κυβέρνηση. Γιατί αποδείχθηκε με τόσο τραγικό τρόπο πως η παραμονή της εκτός από βλαπτική για τη χώρα είναι και επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή των πολιτών. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η τραγωδία αυτών των ημερών δεν είναι αποτέλεσμα ασύμμετρων φαινομένων, αλλά αποτέλεσμα μιας ανίκανης πολιτικής ηγεσίας που δεν είναι προετοιμασμένη για έκτακτες περιστάσεις και προκειμένου να καλύψει τις αδυναμίες και την ανικανότητά της, προτιμά να ρίχνει το μπαλάκι στους πολίτες και τις υπηρεσίες.
Είχαμε χτες την προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης με αυτήν την άθλια συνέντευξη, όπου η προσπάθεια ήταν ο ελληνικός λαός μέσω αυτής της διαδικασίας να βγάλει τα εξής συμπεράσματα: πρώτον ότι δεν μπορούσαν να σβήσουν την φωτιά αλλά δεν έχουν καμία ευθύνη, δεν εκκένωσαν την περιοχή αλλά δεν είχαν καμία ευθύνη, τρίτον είχαν προειδοποίηση για την επικινδυνότητα αλλά δεν είχαν απολύτως καμία ευθύνη.


ΚΚΕ

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο, επισημαίνει:

«Οι συνεχείς μεταμφιέσεις της κυβέρνησης, από το "τα κάναμε όλα καλά" μέχρι το "αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη", δεν μπορούν να κρύψουν την προσπάθεια του ίδιου του πρωθυπουργού, να πετάξει από πάνω του τις πραγματικές ευθύνες για την τραγωδία στην Αν. Αττική. Ακριβώς ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, στα τριάμισι χρόνια της αντιλαϊκής διακυβέρνησής του, πρόλαβε, όμως, να διατηρήσει και να επεκτείνει την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις στη δασοπροστασία και την πυρόσβεση, να συνεχίσει την πολιτική εμπορευματοποίησης της γης. Πρόλαβε κι αυτός να βάλει στα αζήτητα τα αναγκαία, για τη ζωή του λαού, έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, γιατί δεν προσφέρονται για κέρδη και επενδύσεις. Όσο, για τη γνωστή τακτική της "καμένης γης", που αντιγράφει από τους προηγούμενους, δεν πείθει πια κανέναν».

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει ποτέ, υπάρχει μια γενική αναισθησία, προκειμένου να μη χαθεί η καρέκλα της εξουσίας, πάντα ευθύνονται όλοι οι προηγούμενοι και βγάζουν την ουρά τους απ΄έξω. Είχε γίνει το έγκλημα στο Μάτι και οι υπουργοί και οι αξιωματούχοι το βράδυ της Δευτέρας του έλεγαν ότι θα ελεγχθεί η κατάσταση και μέχρι τώρα υπάρχει ένας νεκρός! Μόνο από αυτό το γεγονός, έπρεπε ο κ. Τσίπρας να τους διώξει όλους.