Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Έχουμε 10 drones για πρόληψη πυρκαγιών, αλλά ...δεν πέταξε κανένα

και πού είναι το "Απίστευτο" που λένε τα ΜΜΕ;
Απίστευτο θα ήταν να πετούσαν !
Και ξέρετε πόσο τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός;


Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο:

30/07/18 • 12:07 | UPD 30/07/18 • 12:08
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αγόρασαν… 10 drones με 4.000.000 ευρώ για την πρόληψη πυρκαγιών και σήμερα λειτουργικά είναι μόνο τα τρία.

Και αυτά, όμως, δεν χρησιμοποιούνται για το λόγο που αγοράστηκαν αλλά για οτιδήποτε άλλο. Ενα ηλεκτροκίνητο της Πυροσβεστικής και ένα ακόμη της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσαν, τα τρία μηχανοκίνητα θέλουν… update στους κινητήρες τους και δύο ηλεκτροκίνητα έχουν προβλήματα με την πυξίδα!

Τα πολυδιαφημισμένα μη στελεχωμένα αεροσκάφη έκαναν την επίδειξή τους τον Μάρτιο του 2017, με στόχο οι εναέριοι… αστυνόμοι και πυροσβέστες να περιπολούν, να καταδιώκουν και να εντοπίζουν έγκαιρα τις φλόγες. Από τότε έκαναν την εμφάνισή τους για την κίνηση στις εθνικές οδούς και απλά κατέγραψαν τα ήδη καμένα δάση της Ζακύνθου, το καλοκαίρι του 2017. Μάλιστα υπήρχε η… αισιοδοξία ότι στο μέλλον θα γίνονταν και συνοριοφύλακες!

Η αγορά των drones εξελίσσεται σε φιάσκο και… τζάμπα οι εκπαιδεύσεις των στελεχών που θα τα χειρίζονταν. Ενδεικτικό είναι ότι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, αποκάλυψε ότι το ΥΠΕΘΑ ζήτησε τη συνδρομή των μεγάλων αμερικανικών drones Predator, που απογειώθηκαν από τη Λάρισα.

Οι δύο στόλοι των drones αποτελούνταν από τα Thunder B και τα Spylight. Είναι ισραηλινής προέλευσης από την Βlue Βird Αerosystem. Το αεροσκάφος έχει διάφορους αισθητήρες (100.000 ευρώ οι κάμερες) όπως είναι μέρας, νύχτας, και φωτογραμμετρίας, ο οποίος χρησιμοποιείται πάρα πολύ γιατί δίνει τρισδιάστατα μοντέλα, όπως γίνεται ακριβώς και σε πολύ καλύτερη ανάλυση από αυτή που δίνει το google maps στους χάρτες του Διαδικτύου.

«Εχει κάμερα η οποία μπορεί τη νύχτα, για παράδειγμα, σε μία πτήση πρόληψης πυρκαγιάς, να δει την πραγματική εστία και άνθρωπο εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας από πολύ μεγάλο ύψος», περιέγραφε ο αρμόδιος χειριστής.

περισσότερα στο https://www.eleftherostypos.gr/ellada/272626-pos-kaike-i-ependysi-10-ekat-euro-gia-drones-gia-tin-prolipsi-pyrkagias/