Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Κλεάνθης Γρίβας : "Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά σκληρά μέτρα που δεν μπορούν οι δεξιοί"

«Αριστερή κυβέρνηση δεν μπορούσε να περάσει και να συζητήσει τα μέτρα. “Δεξιά” μπορούσε», σχολίασε στον Alpha 989 ο ψυχίατρος, νευρολόγος Κλεάνθης Γρίβας και...
πρόσθεσε «πρέπει πάντα να κρίνουμε τους πολιτικούς από αυτό που κάνουν και όχι από αυτό που λένε. Η μόνη δύναμη που είχε την δυνατότητα να περάσει πολλά σκληρά μέτρα ήταν ιστορικά η Αριστερά: Γκονζάλες, Σοάρες, Μιτεράν, Ανδρέας Παπανδρέου, Γκένσερ, Κράξι. Ο νεοφιλελευθερισμός πέρασε μόνο από μία χώρα από δεξιές δυνάμεις. Την Βρετανία. Την βρώμική δουλειά όταν δεν μπορεί να την κάνει η Δεξιά, την κάνει η Αριστερά».

διαβάστε επίσης: με ποιό κόμμα κατέβηκε βουλευτής ο Κλεάνθης Γρίβας;
διαβάστε επίσης: με ποιές βαρύτατες κατηγορίες αποχώρησε αηδιασμένος ο Κλεάνθης Γρίβας από το κόμμα του οποίου υπήρξε βουλευτής;


Υποστήριξε ότι «ο ιστορικός στόχος της Αριστεράς είναι να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Όχι να απελευθερώσει την κοινωνία. Αυτά είναι παραμύθια».

Αναφερόμενος στους πολιτικούς ο κος Γρίβας είπε ότι «πρέπει να τους κρίνουμε από αυτά που κάνουν. Μετά τους απορρίπτουμε ή όχι, πάντα με βάση το τί κάνουν… Ο Μαξ Βέμπερ, κορυφαίος κοινωνιολόγος, ήδη από το 1919 θεωρούσε ότι καταλληλότεροι για πολιτική είναι οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι γιατί έχουν εξασκηθεί στην διαστροφή (διαστρέβλωση) των πραγμάτων. Έναν επαγγελματία πολιτικό πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε εκ προοιμίου ως ψεύτη.
Ο Μπρεχτ είπε ότι «από την στιγμή που θεοποιήθηκε ο Στάλιν η βραδινή προσευχή έχει καταστεί περιττή» και πρόσθεσε ότι «η αφρόκρεμα των πολιτικών συμμοριών δεν ψηφίζει έχοντας κατά νου το μέλλον των παιδιών της. Τα παιδιά τους είναι διασφαλισμένα. Τα παιδιά των προνομιούχων ελίτ ανακάλυπταν στις συγκρούσεις την ανάγκη να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Παιδιά των προνομιούχων που έδωσαν την ζωή τους στο αλβανικό μέτωπο δεν έχουμε. Για τα δικά μας τα παιδιά να μιλάμε».

Επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει έγκλημα που να μην επιδιώκει την κάλυψή του με ένα ιδεολόγημα. Δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει κατάφατσα το έγκλημά του. Θα πει ότι είναι προϊόν ανάγκης».

«Και στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής δεν ήθελε ο ελληνικός λαός να θυσιάσει τη ζωή του και τα παιδιά του, όμως κάτω από την ανάγκη το έκανε. Η ανάγκη είναι μέγας δάσκαλος. Είναι φανερό σε όλους ότι η φοροδοτική ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας έχει φτάσει στα όριά της», τόνισε ο κος Γρίβας.

«Σε μία κατάσταση συλλογικής κρίσης δεν υπάρχει ατομική σωτηρία. Κάποιος που επιδιώκει την ατομική του σωτηρία θα πρέπει να μεταφερθεί στον γεωγραφικό χώρο σε άλλη χώρα. Βέβαια αφορά σε ένα φαινόμενο (κρίση) που θα περάσουν όλες οι χώρες.
Η διαφορά ανάμεσα πχ στην ευνομούμενη και ασφαλή Δανία και την διαλυμένη και άκρως επικίνδυνη Συρία, συνδέεται με την σύγκριση σε τόπο και χρόνο. Η ζωή στην Δανία ήταν πολύ πιο επικίνδυνη στην διάρκεια των μεγάλων θρησκευτικών συγκρούσεων 1618-1648, στον 30ετή πόλεμο. Η ζωή στην Συρία τότε ήταν πολύ πιο ασφαλής από την ζωή στην Δανία το 1618», πρόσθεσε.


Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σύγκρουση ΗΠΑ – Γερμανίας:
«Οι ευρωπαϊκές χώρες μπήκαν σε περίοδο κατοχής από τον γερμανικό παράγοντα με οικονομικά εργαλεία. Υπάρχει σύγκρουση ΗΠΑ – Γερμανίας που θα οδηγήσει σε ήττα της Γερμανίας επειδή οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δεχτούν άλλον εταίρο στην ηγεμονία τους. Δεν θα μοιραστεί την θέση του παγκόσμιου ισορροπιστή. Για τρίτη φορά σε 100 χρόνια θα ηττηθεί η Γερμανία από τον αμερικανικό παράγοντα. Υφίσταμαι τις συνέπειες αλλά δεν δίνω βάση σε αυτά που συμβαίνουν εδώ αλλά σε αυτά που συμβαίνουν τώρα στην σύγκρουση ΗΠΑ – Γερμανίας».


Σε ερώτηση για το «τσάμικο ζήτημα», ο κος Γρίβας είπε ότι «είναι οικονομικό συμφέρον το «τσάμικο». Η μοναδική επέκταση της Ιταλίας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες ήταν η Αλβανία. Μετά την επέμβαση των Γερμανών και την παραχώρηση ενός μέρους της ελληνικής επικράτειας στην ιταλική κατοχή οι Τσάμηδες συνεργάστηκαν με τα στρατεύματα κατοχής. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα καμία μειονότητα που συνεργάστηκε με τις δυνάμεις κατοχής δεν είχες το θράσος να ζητήσει αποζημίωση. Μόνο οι Τσάμηδες. Στο καθεστώς Χότζα επειδή βρίσκονταν σε κατάσταση απομόνωσης δεν υπήρχε θέμα Τσάμηδων. Τώρα διεκδικούν την αναγνώρισή τους ως μειονότητα για να ικανοποιηθούν οικονομικά. Ας προσφύγουν σε διεθνές δικαστήριο. Το ζήτημα το χειρίζεται και η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας ως πολιτικό. Έχουν μπει στην λογική του χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας».


Σχολιάζοντας την προκλητική στάση της Τουρκίας, είπε χαρακτηριστικά: «αρχίζω να πιστεύω στον Θεό της Ελλάδας. Η μεγαλομανία του Ερντογάν τον έχει αποκόψει από οποιαδήποτε συνεργασία».


Ακούστε τη συνέντευξη:
http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=74462