Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης

Ένας χρόνος πέρασε που σαν σήμερα 29.6.2015, ο Απόστολος των Εθνών Παύλος τον οποίο αγαπούσε ο Γκέλης τον οδήγησε στο Νοσοκομείο ...
απ΄ όπου ήρθε και τον πήρε μετά από περίπου δύο μήνες την ημέρα της γιορτής του ο Άγιος των Βορειοηπειρωτών Πατροκοσμάς , ο Άγιος που τιμούσε σ΄ όλη του την ζωή ο Γκέλης .
Ένας χρόνος χωρίς την φυσική παρουσία του Γκέλη στην Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης. Κι όμως η σκιά του είναι εκεί . Γιατί μας άφησε παρακαταθήκες, μας δίδαξε αγάπη και πίστη στην ιδέα του Ηπειρωτισμού- Εθελοντισμού. Και δεν μπορούμε να προδώσουμε το έργο ,την προσφορά ,την κατάθεση της ζωής του σε μιά ιδέα.
Ο Γκέλης έφυγε όρθιος από την Εστία. Έκλεισε την πόρτα , '' θα τα πούμε την Δευτέρα'' κι αυτό ήταν, δεν τον ξαναείδαμε ποτέ. Υπηρέτησε την Ηπειρωτική Εστία μέχρι θανάτου. Και τώρα αναπαύεται δίπλα στην αγαπημένη μας Μαίρη Καλογήρου ,αλήθεια σ΄ όλο εκείνο το χάος στα Κοιμητήρια πώς βρέθηκαν δίπλα- δίπλα.
Ένα χρόνο αυτό που μου φανερώνει το πνεύμα του είναι ότι ο δρόμος μας είναι χαραγμένος και οφείλουμε να τον βαδίσουμε με πίστη και υπομονή και κυρίως με προσφορά στο συνάνθρωπο.
Έτσι οργανώνουμε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης και
 συγκεντρώνουμε γυαλιά οράσεως και ηλίου με σκοπό την διάθεση τους στους άπορους οι οποίοι δεν δικαιούνται από το Ταμείο Προνοίας ούτε ένα ζευγάρι γυαλιά , όπως δεν δικαιούνται και τεχνητή οδοντοστοιχία. Και ο αείμνηστος σύμβουλος της ΗΕΘ Δημήτρης Κουνάβος και ο ευεργέτης της ΗΕΘ Βασίλης Γκέλης ήταν δωρητές σώματος. Δυστυχώς η επιθυμία τους να βοηθήσουν και μετά θάνατον δεν έγινε πραγματικότητα. Αφού δεν μπορούμε να χαρίσουμε τα μάτια μας , ας χαρίσουμε την όραση σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν γυαλιά είτε για τους ίδιους είτε για τα παιδιά τους.
 Συγκεντρώνουμε παιχνίδια επιτραπέζια και άλλα καθώς και υλικά χειροτεχνίας και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις της Ηπείρου.
 Συγκεντρώνουμε φάρμακα που δεν έχουν λήξει και είδη φαρμακείου προς ενίσχυση των Κοινωνικών Φαρμακείων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Μην αφήνετε την ζωή σας να καταλήξει στους κάδους των απορριμάτων. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπω παιχνίδια , ρούχα και άλλα χρήσιμα αντικείμενα πεταμένα στα σκουπίδια ή ακόμα χειρότερα στα παλιατζίδικα. Υπάρχουν οικογένειες και μοναχικά άτομα που έχουν ανάγκη την βοήθεια και τη συμπαράσταση μας.
Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και χαρίστε ό,τι σας πιάνει χώρο στο σπίτι ή δεν το χρειάζεστε πλέον .
Σίγουρα θα φανεί χρήσιμο.
Υπάρχει ανάγκη. Πιστέψτε με.

Θεσσαλονίκη 29.6.2016
Νανά- Αθηνά Μ. Τοτοκώτση
ΓΓ ΔΣ ΗΕΘ