Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Μητσοτάκης: "Θα απολύσω τους παράνομους στο Δημόσιο και θα..."

Τη θέση του για απόλυση όσων μπήκαν παράνομα στο δημόσιο επανέλαβε μιλώντας στο Star o ...
πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. “Άνοιξα το καπάκι της κατσαρόλας του πελατειακού κράτους και θα το ξανακάνω. Θα κάνω απολύσεις για εκείνους οι οποίοι μπήκαν παράνομα στο Δημόσιο. Δεν αξίζουν να είναι στο Δημόσιο και πρέπει να φύγουν”, τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος δεν δίστασε να έρθει σε κόντρα και με το ίδιο του το κόμμα.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν χρειάζεται απολύσεις αλλά αναδιάρθρωση. “Οριζόντιες απολύσεις δεν θα γίνουν. Δεν χρειάζονται. Αυτό που χρειάζεται είναι καλύτερη κατανομή του προσωπικού», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το πρόγραμμα της ΝΔ αφήνει ανοιχτό παράθυρο για απολύσεις, ενώ ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέκτησε το παρωνύμιο «υπουργός των απολύσεων», καθώς είχε προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, ανάμεσα τους και τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες, ενώ παράλληλα είχε θεσμοθετήσει σύστημα αξιολόγησης που έβαζε υποχρεωτικά στο 15% των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από τη βάση!
....

Έτσι παρουσιάζει το θέμα το φιλοκυβερνητικό aftodioikisi.gr που απευθύνεται σε δημοσίους υπαλλήλους. Με τις απαραίτητες κορώνες για "υπουργό των απολύσεων", ώστε να επισημάνει τον "κίνδυνο" στους αναγνώστες του που είναι δημοτικοί υπάλληλοι  και να τους συσπειρώσει εναντίον του συγκεκριμένου πολιτικού και του κόμματός του.

Το φιλο-Μητσοτακικό από την άλλη liberal.gr , παρουσιάζει την δική του εκδοχή, γράφοντας:


Αναφερόμενος ειδικά στον δημόσιο τομέα υπογράμμισε ότι ο ίδιος, ως υπουργός "άνοιξε το καπάκι της κατσαρόλας του πελατειακού κράτους". Τόνισε ότι επί δικής του διακυβέρνησης θα γίνουν απολύσεις μόνο όσων μπήκαν παράνομα στο Δημόσιο και όχι οριζόντιες απολύσεις, οι οποίες "δεν χρειάζονται". Υπογράμμισε μάλιστα ότι θεωρεί πως το δημόσιο βρίσκεται από πλευράς αριθμού υπαλλήλων στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου, αλλά υπολείπεται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.


Οπότε, εσείς παίρνετε όποια εκδοχή σας βολεύει....