Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Τι απάντησε ο Μπουτάρης στο "καρφί" Ζέρβα, ότι ...βαριέται !

«Ξέσπασμα» κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων από ....
τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Κατηγόρησε τους αποστασιοποιημένους δημοτικούς συμβούλους της Πρωτοβουλίας ότι έχουν υπόγεια συνεννόηση με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη.

Αφορμή στάθηκε η χθεσινή οριακή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο με την οποία εγκρίθηκαν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα με τον Γιάννη Μπουτάρη μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ να δηλώνει πως του προκαλεί θλίψη το θέαμα και από την αντιπολίτευση και από τους αποστασιοποιημένους της δικής του παράταξης.

Υποστήριξε πως υπάρχει «μια υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Καλαφάτη και έτσι λειτουργεί το σύστημα. Αλλιώς δεν θα ζητούσαν κάθε τόσο ονομαστική ψηφοφορία» ανέφερε.

Πρόσθεσε μάλιστα σε πολύ αυστηρό τόνο πως «ο καθένας για δικούς του λόγους κάνει αντιπολίτευση. Άλλους λόγους έχει ο Αβραμόπουλος, άλλους ο Κουράκης, άλλους ο Αρβανίτης. Δεν είναι καν ομαδοποιημένοι και δεν φορούν παντελόνια. Θα μπορούσαν να αποστασιοποιηθούν πλήρως και να πουν «δεν θέλουμε να είμαστε στην Πρωτοβουλία».

Το ότι ίδρυσαν την Πρωτοβουλία δεν σημαίνει ότι και οι ίδιοι δεν την καταστρέφουν. Εγώ έδωσα σε Αβραμόπουλο και Κουράκη συγκεκριμένες ευθύνες και δεν τις δέχτηκαν. Στην τελική, δήμαρχος είμαι εγώ. Δεν είμαι ούτε αυταρχικός, ούτε τίποτα. Απλά εάν δεν γίνει κάτι στην πόλη, θα λένε "ο Μπουτάρης δεν τα έκανε καλά"».

Ερωτηθείς για το σχόλιο του Ανδρέα Κουράκη πως η απομάκρυνσή του από την ομάδα εργασίας για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό αποτελεί «πράξη εκδίκησης» ο κ. Μπουτάρης είπε: «Ζει στον κόσμο του και ας συνεχίσει να ζει. Μόνιμα ήταν ο Κουράκης πνεύμα αντιλογίας».

Τέλος απέφυγε εκ νέου να απαντήσει στις κατηγορίες του Κ. Ζέρβα ότι «ο δήμαρχος βαριέται και αυτό φαίνεται στο έργο της διοίκησης» λέγοντας «Δεν δίνω σημασία σε αυτά που λέει ο Ζέρβας».

thessnews

Περισσότερος Μπουτάρης εδώ

Ακομη περισσότερος Μπουτάρης εδώ