Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Τελετή λήξης των μαθημάτων ποντιακής διαλέκτου για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017

Με την απονομή διπλωμάτων στους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ποντιακής διαλέκτου ολοκληρώνεται για ....
το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 η εξαιρετικά επιτυχημένη πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών για την διδασκαλία της ποντιακής, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο φορείς πέρυσι.
Η απονομή θα γίνει κατά τη διάρκεια τελετής που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Συνεδρίων, στον 1ο όροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την παρουσία και του Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη.
Το πρόγραμμα διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου για ενήλικες, διάρκειας 100 ωρών, παρακολούθησαν 250 εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι θα παραλάβουν τα πτυχία τους από τους εκπαιδευτές τους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
· Χαιρετισμός από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Αμανατίδη
· Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη
· Ομιλία από τον Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας ΑΠΘ, Ευστάθιο Πελαγίδη, Αντιπρόεδρο Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, με θέμα: «Οι επιστημονικές διαστάσεις του Προγράμματος διδασκαλίας της Ποντιακής Διαλέκτου»
· Ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά των εθελοντών εκπαιδευτών από τον Αντιπρόεδρο Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, Κώστα Ανθόπουλο
· Τελετή απονομής βεβαιώσεων διδασκαλίας από μέλη του δ.σ. του Συνδέσμου
· Εφαρμογή ερευνητικής δράσης στο πλαίσιο εκμάθησης Ποντιακής διαλέκτου με αξιοποίηση ρομποτικής τεχνολογίας υπό την επιστημονική εποπτεία του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Νικόλαου Φαχαντίδη
· Θεατρικό δρώμενο από την εκπαιδευτικό Γιούλη Γεωργιάδου
· Σύντομο μουσικό πρόγραμμα από την εκπαιδευτικό Αντωνία Καραγιαννίδου
· Ποντιακή μουσική σκηνή στους κήπους του Πανεπιστημίου με συμμετοχή των ερασιτεχνών μουσικών Αθανάσιου Στυλίδη, δικηγόρου και Ιωάννη Τερζίδη, φυσικού.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.