Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Καλαφάτης: Σε απόγνωση ο Μπουτάρης

"Ο δήμαρχος παραδίδει τα κλειδιά του Δημαρχείου πριν –καν- λήξει η θητεία της διοίκησής του"Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του Δημάρχου με την οποία ζητά από δύο δημοτικούς συμβούλους –και μάλιστα έναν της μείζονος αντιπολίτευσης- να δώσουν λύση στο πρόβλημα με το 12ο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο κι ο ίδιος απετέλεσε παράγοντα κωλυσιεργίας, έκανε την εξής δήλωση:

«Σε πλήρη απόγνωση βρίσκεται, πλέον, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να λύσει το παραμικρό θέμα και παραδίδει τα κλειδιά του Δημαρχείου πριν, καν, λήξει η θητεία της διοίκησής του.

Μετά από δυο χρόνια εμπαιγμού προς μαθητές και γονείς και περιπετειών στις οποίες τους ενέπλεξε, ο δήμαρχος θέλει να βρει λύση σε τρεις μέρες και μάλιστα μεταφέρει την ευθύνη σε δημοτικούς συμβούλους – ο ένας από τους οποίους είναι δημοτικός σύμβουλος των “Εντάξει”!

Με μία κίνηση αντιθεσμική, που δείχνει ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, ζητά από αιρετούς και μάλιστα και της μείζονος αντιπολίτευσης, να κάνουν σε τρεις ημέρες, αυτό που δεν έκανε ο ίδιος εδώ και δυο χρόνια! Τι άλλο χρειάζεται για να αποδειχτεί η ανυπαρξία της διοίκησης Μπουτάρη! Αλλά και η απαξίωση των ίδιων των αντιδημάρχων του, τους οποίους ο ίδιος υποβαθμίζει σε απλούς χειροκροτητές του και παρατηρητές της δράσης του στο μοναδικό πεδίο όπου διαπρέπει: Στα social media.

Κι όμως, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24 Απριλίου, χαρίζοντάς του… “έπαθλο ασυλίας” του πρότεινα συγκεκριμένη βιώσιμη λύση: Να επιδιορθωθούν οι βλάβες στο κτίριο της περιοχής του Μεγάρου Μουσικής, να ζητηθεί το κτίριο της Βασιλέως Γεωργίου 25-27, το οποίο τελεί υπό κατάληψη και οι καταληψίες έχουν δηλώσει πως θα αποχωρήσουν αν γίνει σχολείο, ώστε να ετοιμαστεί για διδακτήριο και να υπάρξει μόνιμη λύση. Κι αυτό χωρίς να γνωρίζω την καλή βούληση της Εκκλησίας της Ελλάδος, να παραχωρήσει αυτό το κτίριο, έναντι μικρού αντιτίμου, για τον ίδιο σκοπό. Αυτό αποκαλύφθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση της 8 Μαΐου, όταν περιήλθε στα χέρια μου η αλληλογραφία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Δήμο, την οποία ο δήμαρχος απέκρυψε!

Ας αφήσει ο δήμαρχος τις “επιτάξεις” αιρετών κι ας πράξει αυτά για τα οποία τον έστειλαν οι πολίτες στο Δημαρχείο. Γιατί, όταν ο δήμαρχος αδυνατεί να δώσει λύσεις σε απλά ζητήματα της πόλης, αυτό, πλέον, γίνεται πρόβλημα όχι απλά για την –υπό διάλυση- παράταξή του, αλλά και για τους πολίτες».

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.