Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Η θέση της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ για το επεισόδιο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ - ΔΕΝΔΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ

 «Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι αλάνα.»


Αθήνα, 15 Μαΐου 2017

Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κος Φαήλος Κρανιδιώτης, σχολιάζοντας το απαράδεκτο επεισόδιο της επίθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Κασιδιάρη στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια, σε ώρα συνεδρίασης του σώματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια.

Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι αλάνα.

Ταυτόχρονα ή επίθεση λειτουργεί ως επικοινωνιακός αντιπερισπασμός, χείρα βοήθειας προς την κυβέρνηση, ενώ στον έβδομο χρόνο λιτότητας περνάει από την Βουλή το 4ο Μνημόνιο, με το οποίο ο Μητσοτάκης κάπου - κάπως διαφωνεί, αλλά θα το ...εφαρμόσει.

Η απουσία της αληθινής λαϊκής και πατριωτικής Δεξιάς από την Βουλή είναι πιο έντονη από ποτέ».
Παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση για το συμβάν κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα της συνεδρίασης κ. Γεράσιμο Μπαλαούρα): Κύριε Πρόεδρε, σωστά πράξατε και δώσατε τον λόγο στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το απαύγασμα των απόψεων επ’ αυτού του άκρως θλιβερού γεγονότος. Διότι από την ίδια την εκφορά του λόγου που ακούσαμε προηγούμενα ως εκπροσώπου της παράταξης, φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός, διάθεση λειτουργίας με έναν τέτοιο τρόπο, με προσχήματα, με επιχειρήματα ή με επικλήσεις γεγονότων, τα οποία δεν άπτονται ούτε της σημερινής διαδικασίας ούτε πρόσφατων ζητημάτων, έναντι προσώπων –του κ. Δένδια εν προκειμένω- άλλων, το οποίο σημαίνει πως παρ’ ό,τι είναι προφανές ότι εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε την αντίληψη της συλλογικής ευθύνης για τα πράγματα, επί του προκειμένου, με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνει τη συλλογική πολιτική ευθύνη για αυτήν τη συμπεριφορά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (απευθυνόμενος στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Γεώργιο Γερμενή): Κύριε Γερμενή, πάρτε τα πρακτικά, να καταλάβετε τι είπε προηγούμενα ο κ. Λαγός. Σας παρακαλώ πολύ. Πάρτε τα πρακτικά για να καταλάβετε τι είπε προηγούμενα ο εκπρόσωπός σας.
Κατόπιν τούτου, θεωρώ εντελώς απαραίτητο και κατ' ελάχιστον, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατά τα βήματα που λέει ο Κανονισμός, τουλάχιστον για τις συνεδριάσεις των τεσσάρων Επιτροπών, για σήμερα και αύριο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει κατ’ ουδένα λόγο σε αυτές τις συνεδριάσεις. Διότι, επί της ουσίας, μας δηλώθηκε σήμερα ότι για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους εξέθεσε προηγούμενα ο εκπρόσωπός τους, είναι διατεθειμένοι, διά της αυτοδικίας ή διά μιας συμπεριφοράς που δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία, μέσα ή έξω από τη Βουλή, να συμμετάσχουν περαιτέρω σε αυτές τις διαδικασίες.
Άρα, προληπτικά και για το δικό τους το καλό, ας πούμε, αν θέλετε, δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Δηλαδή, σας προτείνω την πρόταση μομφής για τις διαδικασίες των Επιτροπών. Η Ολομέλεια είναι άλλο πράγμα. Στη Διάσκεψη Προέδρων θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε, να δούμε τι θα γίνει στην Ολομέλεια, διότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω και εγώ προσωπικά και νομίζω όλοι, να θεωρηθεί, έστω και σε έναν Έλληνα πολίτη, ότι στερήθηκε της εκφοράς της άποψης, πάνω στο νομοσχέδιο, μία παράταξη.