Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Άρχισε η διάνοιξη της πρώτης σήραγγας του Μετρό προς την Καλαμαριά

Ξεκίνησε σήμερα η διάνοιξη της μιας εκ των δύο δίδυμων σηράγγων της γραμμής Καλαμαριάς του Μετρό.
“Σε ένα, με ενάμιση μήνα θα ξεκινήσει και η διάνοιξη της δεύτερης σήραγγας. Μέσα στο 2018 θα έχουμε ολοκληρώσει την διάνοιξη των δίδυμων σηράγγων και στην Καλαμαριά. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 οι σήραγγες θα είναι ανοικτές και το 2019 θα μπορούμε να ξεκινήσουμε στην έναρξη των δοκιμαστικών”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ “Πρακτορείο” ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος.

Αναφέρθηκε επίσης στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στους δύο σταθμούς Αγίας Σοφίας και Συντριβανίου: “Στο μεν σκάμμα της Αγίας Σοφίας, αναμένεται εδώ και δύο εβδομάδες να καθαρογραφεί η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για να ξαναρχίσουν οι εργασίες. Μετά την επίσκεψη του υπουργού η γνωμοδότηση πήγε στο γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και σύντομα θα υπογραφεί” και συνέχισε : «Στο δε σκάμμα του Συντριβανίου, εκκρεμεί η εισήγηση από πλευράς Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης για το νεκροταφείο, το οποίο έχει βρεθεί εκεί, η οποία καθυστερεί λόγω φόρτου εργασίας όπως επικαλούνται οι αρχαιολόγοι”.


Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.