Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Αυτές είναι οι 4 κοντινές παραλίες της Θεσσαλονίκης με γαλάζια σημαία

Με την απόλυτη επιβράβευση της πιστοποίησης για τις καθαρές θάλασσες και ακτές που ...
δίνει τα τελευταία χρόνια η Γαλάζια Σημαία, βραβεύτηκαν και για την καλοκαιρινή περίοδο 2017 τέσσερις παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού.
Είναι
α) η παραλία Αγίας Τριάδας/ΠΙΚΠΑ, 
β) η παραλία Νέων Επιβατών, 
γ) η παραλία Περαίας/Kοχύλι και 
δ) η παραλία του Ποταμού στην Επανομή. 

Οι σχετικές ανακοινώσεις για τη φετινή περίοδο έγιναν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της (www.eepf.gr).
Συνολικά, σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης, δόθηκαν δώδεκα (12) Γαλάζιες Σημαίες, εκ τω ν οποίων το 33% στο Δήμο Θερμαϊκού.
Είναι μια σημαντική επιτυχία για το Δήμο μας, καθώς για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται με την ποιότητα των νερών κολύμβησης και ελέγχονται με συνεχείς δειγματοληπτικές μετρήσεις, τον τακτικό καθαρισμό της ακτής και την οργάνωση των υποδομών εκείνων που θα παράσχουν άνεση και όλες τις αναγκαίες ευκολίες στους λουόμενους (επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, κάδοι απορριμμάτων, αναψυκτήρια, δίοδοι πρόσβασης ΑΜΕΑ), καθώς και ασφάλεια με την ύπαρξη εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών, σωστικών εφοδίων και ετοιμότητα για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Σημειωτέον ότι στο πλαίσιο της ετοιμότητας του Δήμου, όλες οι ακτές είχαν καθαριστεί και ήταν έτοιμες για να υποδεχτούν τους τουρίστες και τους επισκέπτες από τις αρχές Απριλίου.
«Είμαστε πολύ περήφανοι ως Δημοτική Αρχή, γιατί οι προσπάθειες που καταβάλλουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τα έργα που κάνουμε για την ανάδειξη των ακτών της περιοχής μας στέφονται από επιτυχία. Οι πολίτες όχι μόνοι μπορούν άφοβα να τις επιλέγουν, αλλά και να διαπιστώσουν ότι διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές για ένα ευχάριστο και ασφαλές μπάνιο γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Εμείς επιμένουμε στην αυστηρή τήρηση των κανόνων και προετοιμαζόμαστε από τώρα για να καταστήσουμε υποψήφιες για Γαλάζια Σημαία το 2018 και άλλες ακτές μας (όπως την παραλία Αγγελοχωρίου, την κοινοτική πλαζ Επανομής/Κτήμα Καραγκιόζη), που πληρούν τις προϋποθέσεις για βράβευση», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Περαία, 22 Μαϊου 2017

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.