Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Μας τα 'παν κι άλλοι ρε Cashelaki

 
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης 

Διαβάζω σε άρθρο τού συζύγου τού Τάιλερ από το Documento της 08.09.2024. 

 «Φυσική συνέχεια αυτής της παραγωγής ιδεών και προτάσεων είναι η θέση μας για το «έξυπνο κράτος», που θα ανακατευθύνει τις δημόσιες δαπάνες προκειμένου να συμβάλουν σε μια πολλαπλασιαστική οικονομία, με κοινωνικό, φιλολαϊκό πρόσημο.

 Επιδιώκουμε ένα σύγχρονο κράτος, φορέα μιας ορθολογικής κοινωνικής πολιτικής. Μια οικονομία της ασφάλειας με πυξίδα την θεσμική εξυγίανση, την εξάλειψη των ανισοτήτων, την ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης, την αναστροφή του δημογραφικού προβλήματος». 

 Πόσο πιο σαφής να είναι ο άνθρωπος; Το υπόλοιπο άρθρο κινείται στην ίδια γραμμή. Αοριστίες στο έπακρο! Για να μην μπορεί να καταλάβει κανείς τί ακριβώς επαγγέλλεται. 

Να περιμένει να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα, έστω και αν ποτέ δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Ο μόνος που πιστεύω, ότι μπορεί να τον καταλάβει, είναι αυτός που τοποθέτησε έξω από το σπίτι του μία σήμανση χώρου στάθμευσης σε τέτοιο σημείο που εμποδίζει τη νόμιμη χρήση του πεζοδρομίου από πεζούς, για τους οποίους αυτό προορίζεται, πόσω μάλλον την παράνομη από μηχανάκια. Ακριβώς όπως στην ανωτέρω φωτογραφία.

 Ήταν σαφέστατος ο σύζυγος του Τάιλερ για τον ψηφοφόρο που τοποθέτησε την εν λόγω πινακίδα. Και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος ψηφοφόρος. Είναι ένας από εκατοντάδες χιλιάδων.

 Σώτος

 Υ.Γ. Αντί αμέτρητων αναλύσεων από πολιτικούς συντάκτες, πωλητικούς και τα τσιράκια τους, συνιστώ εκθύμως την ανάγνωση του βιβλίου του Κώστα Χαρβαλιά με τον τίτλο «ΓΙΑΒΟΛ!, Η άγνωστη ελληνογερμανική ιστορία- Αίμα, Λήθη και υποτέλεια». Για να αντιληφθεί πως ό,τι και αν εξαγγείλουν οι πωλητικοί οποθενδήποτε, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Αλλά και γιατί δεν πρόκειται ο Σουλτάνος να εγκαταλείψει την επεκτατική πολιτική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου