Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Διπλωματικό επεισόδιο Βουλγαρίας - Σκοπίων : "είστε απολίτιστοι" - "είστε υστερικοί"

 Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση στη γραμμή Σκοπίων-Σόφιας, μετά την επίσκεψη, την περασμένη Παρασκευή της προέδρου της Δημοκρατίας των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα στη Σόφια, για να.... παρακολουθήσει παράσταση όπερας στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Η παράσταση ήταν παραγωγή της Λυρικής Σκηνής της Δημοκρατίας των Σκοπίων.

Με την ευκαιρία, η Γκ. Σιλίανοφσκα είχε άτυπη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, στο προεδρικό μέγαρο στη βουλγαρική πρωτεύουσα.

Η συνάντηση «επισκιάσθηκε» από τη μη τοποθέτηση της σημαίας της Δημοκρατίας των Σκοπίων, κατά τη συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών-υπήρχε μόνο η σημαία της Βουλγαρίας (και της ΕΕ)-, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της κυβέρνησης της Δημοκρατίας των Σκοπίων..



Αρνήθηκε να παραλάβει το διάβημα των Σκοπιανών η Βουλγαρία

Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας των Σκοπίων κάλεσε την περασμένη Τρίτη τον πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια για να του επιδώσει σχετικό διάβημα διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, ο τελευταίος απέρριψε τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, αναφέροντας πως η συνάντηση μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών ήταν άτυπη, ενώ σε μία κίνηση που δεν συναντάται τακτικά στη διπλωματική πρακτική αρνήθηκε να παραλάβει το διάβημα διαμαρτυρίας των Σκοπίων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών της Δημοκρατίας των Σκοπίων, Αλεξάνταρ Νικόλοσκι χαρακτήρισε «απολίτιστο» τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, επειδή στη συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας των Σκοπίων,  απουσίαζε η σημαία της χώρας.

Η Βουλγαρία χαρακτήρισε "υστερική" την αντίδραση της Δημοκρατίας των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου