Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Και πού είσαι ακόμη!!!!

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Προχθές το βράδυ εισχώρησα εις τας αγκάλας του Μορφέως με τη θεόπνευστη δήλωση του κ. Χάρη Δούκα, Δημάρχου Αθηναίων και υποψήφιου για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Όταν του επεσήμαναν, ότι σύμφωνα με το καταστατικό τού εν λόγω κώματος δεν μπορεί ο αρχηγός κώματος να κατέχει αξίωμα ως αυτό του Δημάρχου, ο εν λόγω δήλωσε.....

«Αφού ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός και ταυτόχρονα πρόεδρος της ΝΔ, για τί να μην μπορώ εγώ;».

            Εικάζω, ότι πρόκειται για το ασυμβίβαστο του άρθρου 36 του καταστατικού τού κώματος που αλίευσα στο διδίκτυο, κατά το οποίο «Είναι ασυμβίβαστη η διατήρηση δύο αιρετών θέσεων, όπως αυτή του βουλευτή/ευρωβουλευτή με τη θέση του αιρετού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Δηλαδή, αν ο Δούκας εκλεγεί Πρόεδρος του κώματος και στη συνέχεια βουλευτής στις επόμενες εκλογές, δεν θα μπορεί να είναι και δήμαρχος. Μέχρι εκεί έφτασε το μυαλό μου. Αλλά, αφού οι πωλητικοί έχουν ξεσκίσει το Σύνταγμα, το καταστατικό τού κώματος θα σεβαστούν;

         Σε άλλη εκδοχή του καταστατικού, που επίσης αλίευσα στο διαδίκτυο, το άρθρο 16§6  ορίζει πιο καθαρά, ότι «Όσα στελέχη κατέχουν, κατόπιν διορισμού ή εκλογής, έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα όργανα. Οι θέσεις που συνεπάγονται ασυμβίβαστο, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών αντιπροσωπευτικών οργάνων, εξειδικεύονται σε Κανονισμό.»

            Ξύπνησα, όμως, έντρομος από ένα φοβερό όνειρο που εξηγεί απολύτως  τη δήλωση Δούκα. Συγεκριμένα είδα στον ύπνο μου, ότι πήγα με φίλο μου σε μπαρ για ένα ποτό, αν και δεν το συνηθίζω. Εκεί ήλθε στο τραπέζι μας ένας γνωστός τού φίλου μου, με τον οποίον ακολούθησε ο εξής διάλογος:

      Φίλος φίλου: Τί δουλειά κάνεις;

      Εγώ: Δυστυχώς δικηγόρος. Εσύ;

     Φίλος φίλου: Εισοδηματίας είμαι. Εισπράττω ενοίκια από μια πολυκατοικία που έκτισα στο κέντρο της πόλης πριν 5 χρόνια περίπου, όταν ήμουν εργολάβος οικοδομών.

     Εγώ: Κατάφερες ρε θηρίο να ανεγείρεις οικοδομή στο κέντρο της πόλης που είναι γεμάτο αρχαία; Πώς το κατάφερες; Δεν έπεσες πάνω σε αρχαία;

    Φίλος φίλου: Και βέβαια έπεσα.  Βρήκα ολόκληρο αρχαίο οικισμό, οπότε η αρχαιολογική Υπηρεσία  διέκοψε τις εργασίες για 6 μήνες μέχρι να δοθεί άδεια  να συνεχίσω.

    Εγώ: Τί εννοείς; Συνέχισες την ανέγερση;

   Φίλος φίλου: Και βέβαια. Λάδωσα με € 20.000 τον διευθυντή τής υπηρεσίας και συνέχισα!

   Εγώ εμβρόντητος: Μη μου πεις, ότι  μπάζωσες τον αρχαιολογικό χώρο!

   Φίλος φίλου: Έλα μωρέ τώρα! Κάτι κοτρώνες ήταν εκεί χάμω!

      Στρέφω το βλέμμα μου στον φίλο μου θέλοντας να πετάξω στο κεφάλι του φίλου του το τραπέζι και του λέω χαμηλόφωνα: «Άκουσα καλά; Χαρακτήρισε τα αρχαιολογικά ευρήματα κοτρώνες;»

      Ο φίλος μου κατέβασε το κεφάλι του από ντροπή, οπότε ο φίλος του με αποτελείωσε: «Ξέρεις, έχω τελειώσει πολυτεχνείο!»

      Εκεί ξύπνησα κάθιδρως, μολονότι το κλιματιστικό δούλευε όλη νύχτα στο φουλ!

Σώτος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου