Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Δίχως τη Ρωσία οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού – «Αϊ στον κόρακα!»

Για πρώτη φορά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, εκατομμύρια Ρώσοι δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες από τους δέκτες, καθώς.... η χώρα τους ουσιαστικά αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς του Παρισιού και η ρωσική τηλεόραση, ως αντίποινα δεν θα προβάλει τους αγώνες.

Από τους 11.000 περίπου αθλητές από 200 χώρες που συμμετέχουν στη μεγάλη αθλητική γιορτή του Παρισιού, μόλις οι 15 είναι από τη Ρωσία, δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι εκπροσωπούν τη χώρα τους, καθώς δεν φέρουν σύμβολα ούτε τον ρωσικό εθνικό ύμνο, ενώ για πολλούς στην πατρίδα είναι πλέον «κόκκινο πανί».

Πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα στη Ρωσία, μια παραδοσιακή ολυμπιακή δύναμη που για χρόνια αξιοποιούσε τους Ολυμπιακούς για την προβολή της, καθώς σάρωνε τα μετάλλια.

Η Ρωσία στην πραγματικότητα τιμωρείται για την εισβολή της Ουκρανία το 2022, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλα κράτη που συμμετέχουν, αν και διεξάγουν πόλεμο με εκατομμύρια θύματα, όπως το Ισραήλ στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας.

«Αμερικανοί, επιτέθηκαν στο Ιράκ και αργότερα αναγνώρισαν το λάθος τους, αλλά στις ΗΠΑ δεν επιβλήθηκαν ποτέ κυρώσεις στον αθλητικό κόσμο, επειδή διεξήγαγαν πολέμους. Και ποιος εισέβαλε στο Βιετνάμ, που αργότερα αναγνωρίστηκε -όχι από εσάς και εμένα, αλλά από τον Μπάιντεν- ως λάθος;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου