Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Κ. Μητσοτάκης: Στη Δημοκρατία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών

 Σοφιστεία που μπορεί να καταρριφθεί πανεύκολα... Το ίδιο θα έλεγε κι ένας Πρωθυπουργός, που θα ήθελε να νομιμοποιήσει το βιασμό βρεφών: "ε, αφού υπάρχουν συμπολίτες μας που θέλουν να έχουν αυτό το δικαίωμα;" . Κατανοητό, ε;

Με πολλαπλά μηνύματα προς το πολιτικό προσωπικό, την κοινωνία, αλλά και την εκκλησία συνδύασε τις.... αναφορές του στο υπουργικό συμβούλιο για τη μεταρρύθμιση του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.


"Είναι ένα σημαντικό βήμα, με το οποίο επιδιώκεται η ισοτιμία όλων των πολιτών, κυρίως, όμως επιδιώκεται η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων που ήδη υπάρχουν. Τα παιδιά αυτά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα άλλα παιδιά... Μιλάμε για κάτι που ισχύει σε 36 χώρες χωρίς να έχει βλάψει την κοινωνική συνοχή. Και θέλω να εκφράσω και την ικανοποίησή μου γιατί όλο αυτό το διάστημα αυτή η μεταρρύθμιση συζητήθηκε νηφάλια και χωρίς ακρότητες μέσα στην ελληνική κοινωνία. Συζητήθηκε και στο εσωτερικό των κομμάτων και είμαι ικανοποιημένος γιατί και η παράταξή μας κατέκτησε αυτήν τη διαδικασία της ώριμης διαβούλευσης, αντί του ισοπεδωτικού μέτρου της κομματικής πειθαρχίας", τόνισε.


Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στο δημόσιο διάλογο ακούστηκαν όλες οι απόψεις, σημειώνοντας ότι τις σέβεται.

"Είναι σημαντικό ότι στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου εξηγήθηκε λεπτομερώς τι δεν κάνει το νομοσχέδιο. Δε μεταβάλλει το ισχύον πλαίσιο της παρένθετης κύησης. Δεν το επεκτείνει στα ομόφυλα ζευγάρια. Αποκλείει τους χαρακτηρισμούς γονέας 1 γονέας 2. Γιατί η Ελλάδα δεν θα γίνει ένα εργαστήρι πολιτικών που δεν εφαρμόζεται παρά σε ελάχιστες χώρες του κόσμου. Η νέα ρύθμιση δίνει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί κανένα δικαίωμα από τους πολλούς. Και είναι κάτι που απαιτεί η ευαισθησία της δημοκρατίας μας στην οποία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και σίγουρα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού", είπε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

"Ένα θέμα ισότητας δεν προσφέρεται για διχαστικές προκλήσεις και σίγουρα δεν προσφέρεται για υπερβολικές διανθίσεις και έτσι υποδέχομαι τις θέσεις της εκκλησίας, τις οποίες σέβομαι απόλυτα. Αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει πολλές πρακτικές λύσεις στις ανάγκες του κλήρου και θέλω να είμαι σαφής. Αναφερόμαστε σε επιλογές της πολιτείας όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις...Και παλαιότερα είχαμε με την εκκλησία διαφορετικές οπτικές. Η ζωή, ωστόσο, απέδειξε ότι οι αλλαγές αυτές ήταν ώριμες. Δεν έβλαψαν ούτε την κοινωνία, ούτε τελικά τη συνεργασία πολιτείας και εκκλησίας και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει και τώρα...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου