Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Σκληρά αντίποινα των προστατών του Ισραήλ κατά των Χούθυ

 Χώρες - προστάτες του Ισραήλ, οπως η ΗΠΑ, Βρετανία κ. α. προέβησαν σε βομβαρδισμους της Υεμένης. 

Ομάδες αντίστασης σε όλη την περιοχή έχουν καταγγείλει δριμύτατα τα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου κατά στόχων στην Υεμένη, δηλώνοντας ότι..

οι επιθέσεις επιβεβαιώνουν την πίστη των χωρών στο Ισραήλ εν μέσω της αιματηρής επίθεσης κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. 

 «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την κραυγαλέα αμερικανο-βρετανική επίθεση εναντίον της αδελφικής Υεμένης, της ασφάλειας και της κυριαρχίας της, καθώς και του φιλελεύθερου και έντιμου λαού της», ανέφερε η Χεζμπολάχ σε δήλωση την Παρασκευή. 

 Πρόσθεσε ότι «η αμερικανική επιθετικότητα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι ΗΠΑ είναι πλήρης εταίρος στις τραγωδίες και τις σφαγές που διέπραξε ο σιωνιστής εχθρός στη Γάζα και στην περιοχή». 

 Η Χεζμπολάχ χαιρέτισε επίσης το έθνος της Υεμένης, τις Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης καθώς και το κίνημα αντίστασης Ανσαρουλάχ.

 «Επιβεβαιώνουμε ότι αυτή η επιθετική ενέργεια δεν θα αποδυναμώσει τη δύναμη της Υεμένης. Αντίθετα, θα εδραιώσει την αποφασιστικότητα του έθνους να το αντιμετωπίσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο της υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

 Νωρίς την Παρασκευή, αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές, πλοία και υποβρύχια εναντίον στόχων σε όλη την Υεμένη. 

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε τις επιθέσεις, λέγοντας ότι διεξήχθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Καναδά και της Ολλανδίας. 

 Τα πλήγματα στην Υεμένη ήρθαν αφότου οι δυνάμεις της Υεμένης έβαλαν στο στόχαστρο πολλά πλοία ισραηλινής ιδιοκτησίας και δέσμευσης στην Ερυθρά Θάλασσα για να υποστηρίξουν τους Παλαιστινίους στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γάζα, όπου περισσότεροι από 23.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην ισραηλινή επίθεση από τις 7 Οκτωβρίου.

 Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ επέκρινε επίσης τα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Υεμένη. «Χαιρετίζουμε τους Υεμενίτες για την τιμητική και γενναία θέση τους και καταδικάζουμε σθεναρά όλες τις απογοητευτικές στάσεις στον αραβικό κόσμο. Καλούμε τα αραβικά και μουσουλμανικά έθνη να αναλάβουν δράση», ανέφερε το κίνημα που εδρεύει στη Γάζα, 

........ 

οπως αναφέρει το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων presstv, που εκφράζει την αποψη Αραβικών χωρών, που καλό είναι να γνωρίζουν οι πολίτες της Δύσης. 

Η γνώση της ψυχολογίας και των επιχειρημάτων του εχθρού, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Ιράν, πρέπει να γίνεται αντικείμενο ανάλυσης, απο αναλυτές της συμμαχίας του καλού, μέλος της οποίας είναι η Ελλάδα.

Επομένως, οι Έλληνες αναγνώστες, πρέπει να γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης των εχθρών μας (Παλαιστίνιων, Ιρανών, Ρώσων, Σύριων, Κινέζων και λοιπών προαιώνιων εχθρών του ελληνισμού),τους οποίους πολεμά η συμμαχία του καλού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου