Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Αχ, αυτή η ελληνική γλώσσα!! Και όχι μόνον!

η Μαρίτα Δατσέρη, η 13χρονη μαθήτρια του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης, κατέκτησε την πρώτη θέση στον 17ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

          Είπε ο σύζυγος της Μαρέβας, ότι δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο μπροστά από τα άλογα και του την έπεσε ο σύζυγος του Τάιλερ, καθώς ο σύζυγος της Μαρέβας αναφερόταν στον νόμο που έχει υποσχεθεί να ψηφίσει για τον γάμο των...

λεσβιών, πούστηδων, κωλομπαράδων, μπινέδων και ερμαφρόδιτων προσώπων γενικώς [μπαρδόν, LOATKI ήθελα να γράψω].  Του την έπεσε ο άνθρωπος που εφηύρε τη λέξη «αστεγία».

        Από την άλλη μας ενημέρωσε ο κ. Συρίγος, πως όταν χαρακτηρίζουμε τη συνθήκη της Λωζάνης παρωχημένη, εννοούμε  ξεπερασμένη. Ακριβώς αυτό εννοεί και ο Σουλτάνος Ερντογάν.

       Και ακούω καθημερινά να λένε οι πάντες, τηλεοπτικώς ή ραδιοφωνικώς, ότι λήγουν ένα θέμα ή συζήτηση. Εγώ είμαι προφανώς αγράμματος που έχω μάθει ότι το ρήμα «λήγω» είναι αμετάβατο και, έτσι, αν θέλω κάτι να λήξει, το τερματίζω ή το τελειώνω.

       Ο πολέμαρχος της ακρίβειας [λέμε και καμμιά μ…] υπουργός Σκρέκας απειλεί με πρόστιμα επιχείρηση που πουλάει ακριβά λόγω «αθέμιτου ανταγωνισμού». Εγώ πάλι μετεξεταστέος. Επειδή έχω μάθει, ότι αθέμιτος ανταγωνισμός υπάρχει, όταν κάποιος, για να κλέψει την πελατεία των ανταγωνιστών του, πουλάει φθηνά, έστω και με ζημία του, με αποτέλεσμα να προκαλεί ζημιά σε μία υγιά επιχείρηση που πουλάει σε φυσιολογικές τιμές με φυσιολογικό κέρδος.

       Και τα ΜΜΕ μας ζαλίζουν με τον μίνι ανασχηματισμό, με τις νέες προοπτικές και με τον θρήνο για τον θάνατο της γκόμενας [μπαρδόν, συντρόφου ήθελα να γράψω]  του αδελφού τού περιπτερά, από τον οποίο προμηθεύεται τσιγάρα η δεύτερη εξαδέλφη του νονού τής θυγατέρας τού διευθυντή του πολιτιστικού κέντρου, όπου κάθε βράδυ σπάνε εκατοντάδες πιάτων οι πολύ μερακλήδες. Αλλά και με την αναπάντεχη συνάντηση του Κούλη με τον Παύλο Γκλύξμπουργκ στο «Da cappo». Αυτή κι’ αν είναι είδηση.

        Για τον άθλο της νεαρής Μαρίας Δατσέρη ούτε ένα δευτερόλεπτο δημοσιότητος.  Προέχει η προβολή τής κάθε ασχήμιας των ανήλικων εγκληματιών, την οποία [και αυτή] αδυνατεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.   

        Κουβέντα και για τις τελευταίες 2.617 περιοχές που εντάσσονται από φέτος στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών φορολόγησης ακινήτων. Μόνον  41 χρόνια μετά την εισαγωγή τού συστήματος από τον μακαρίτη Δημήτριο Τσοβόλα.   

        Να μην αναφερθώ και στο Κτηματολόγιο που ολοκληρώνεται αθόρυβα εδώ και 28 χρόνια και δεν λέει να ολοκληρωθεί. Χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς. Ούτε στα 72.000 ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο, αλλά αυτό  μισθώνει ακίνητα, για να στεγάσει τις υπηρεσίες του επ’ ωφελεία των κολλητών εκμισθωτών. Όλα αυτά διαφεύγουν όχι μόνον των ΜΜΕ, αλλά της προσοχής και του συζύγου τού Τάιλερ που περί άλλα τυρβάζει.  

        Κι’ εγώ κολλημένος σε ένα άρθρο του Κ. Βαθιώτη που περιγράφει πολύ παραστατικά το πωλητικό σκηνικό που βιώνουμε. Δεν συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο, αλλά το αντιγράφω ολόκληρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου