Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

H μάχη της τεχνητής νοημοσύνης και των ai chatbot: Chat GPT - Bard - Bing - Magi


To Chat GPT της Open.ai, προκάλεσε σοκ στους χρήστες του διαδικτύου, που βλέπουν έναν νέο κόσμο, μια νέα γενιά δυνατοτήτων μπροστά τους, η Microsoft απάντησε με την προσθήκη στο bing και η google ασθμαίνοντας έφτιαξε το δικό της AI Chatbot , το Bard, υποσχόμενη ότι το δικό της Chatbot δεν θα δίνει λανθασμένες απαντήσεις. Ρυθμιστής όλων η Samsung, που ...ταλαντεύεται ανάμεσα στη Microsoft και τη Google.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι μια chat-based τεχνητή νοημοσύνη θα ενσωματωθεί τελικά στο Google Search, αλλά η εταιρεία εργάζεται επίσης σε μια ξεχωριστή μηχανή αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τους The New York Times. Η Google φέρεται να τρόμαξε από τις αναφορές ότι η Samsung σκεφτόταν να εγκαταλείψει τη Google και να ενσωματώσει το Bing της Microsoft ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές Samsung. Αυτό ακολούθησε το λανσάρισμα του Bing με τεχνητή νοημοσύνη, παρά το γεγονός ότι η Google κυκλοφόρησε το δικό της AI chatbot, με την ονομασία Bard. 

 Ωστόσο, όλα τα chatbots βρίσκονται σε βρεφικό στάδιο και πολλές φορές δίνουν λανθασμένες απαντήσεις. Στην Google, οι ομάδες εργάζονται τώρα σε μια ξεχωριστή μηχανή αναζήτησης, γνωστή ως Magi, η οποία "θα προσφέρει στους χρήστες μια πολύ πιο εξατομικευμένη εμπειρία από την τρέχουσα υπηρεσία της εταιρείας, προσπαθώντας να προβλέψει τις ανάγκες των χρηστών", αναφέρουν οι Times. Οι εργαζόμενοι της Google δοκιμάζουν τη Magi και το κοινό μπορεί να πάρει μια πρώτη γεύση τον επόμενο μήνα, ίσως στο Google I/O. Ένας εκπρόσωπος της Google λέει ότι η εταιρεία "θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα". Το Bard, εν τω μεταξύ, έχει ανοίξει τις πύλες του στους χρήστες που διαμένουν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου