Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα κατά της Ρωσίας

Τους 32 έφτασαν οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Κυριακή, σε καφέ στην Αγία Πετρούπολη εξαιτίας της... οποίας σκοτώθηκε ο γνωστός Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, μετέδωσε το πρακτορείο RIA. Επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Υγείας, το RIA ανέφερε σήμερα ότι 10 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Από την πλευρά της η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία για την επίθεση αυτή, η οποία κόστισε τη ζωή στον μπλόγκερ Τατάρσκι.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ενέταξε το όνομα μιας γυναίκας στην λίστα με τους καταζητούμενους, την οποία ρωσικά μμε κατονομάζουν ως ύποπτη για τη δολοφονία του Ρώσου προβεβλημένου μπλόγκερ, ειδικού σε στρατιωτικά θέματα. Η γυναίκα αυτή ονόματι Ντάρια Τρεπόβα ταυτοποιήθηκε από κάποια ρωσικά ηλεκτρονικά μμε ως ύποπτη παρότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έκανε καμία αναφορά στη δολοφονία του Τατάρσκι στην ιστοσελίδα του.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν μια γυναίκα που φέρεται να μοιάζει στην Τρεπόβα να μπαίνει μέσα στην καφετέρια λίγο πριν την έκρηξη, κρατώντας ένα κουτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου