Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Τα γαϊδούρια είναι μπλε, κόκκινα, πράσινα, ροζ, γαλαζοπράσινα, άσπρα, γκρίζα και μαύρα. Διαλέγετε και παίρνετε!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Φίλος τις μου έστειλε το ακόλουθο κείμενο: 

«ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ

Είπε ο γάιδαρος στην τίγρη:

– «Το γρασίδι είναι μπλε».

Η τίγρη απάντησε:

– «Όχι, το γρασίδι είναι πράσινο.»

Η συζήτηση άναψε και οι δύο αποφάσισαν να υποβάλουν τη διχογνωμία σε διαιτησία. Πήγαν, λοιπόν, ενώπιον του λιονταριού, του βασιλιά της ζούγκλας.

Ήδη πριν φτάσει στο ξέφωτο του δάσους, όπου το λιοντάρι καθόταν στο θρόνο του, ο γάιδαρος άρχισε να φωνάζει:

– «Υψηλότατε, είναι αλήθεια ότι το γρασίδι είναι μπλε;»

Το λιοντάρι απάντησε:

– «Αλήθεια, το γρασίδι είναι μπλε.»

Ο γάιδαρος έσπευσε και συνέχισε:

– «Ο τίγρης διαφωνεί μαζί μου και με ενοχλεί, παρακαλώ τιμωρήστε τον.»

Ο βασιλιάς τότε δήλωσε:

– «Η τίγρη θα τιμωρηθεί με 5 χρόνια σιωπής.»

Ο γάιδαρος πήδηξε από τη χαρά του και προχώρησε στο δρόμο του, ευχαριστημένος και επαναλαμβάνοντας:

– «Το γρασίδι είναι μπλε»...

Ο τίγρης δέχθηκε την τιμωρία του, αφού  ρώτησε το λιοντάρι:

– «Μεγαλειότατε, γιατί με τιμωρήσατε; Τελικά το γρασίδι είναι πράσινο.»

Το λιοντάρι απάντησε:

– «Στην πραγματικότητα, το γρασίδι είναι πράσινο. ”

Η τίγρη ρώτησε:

– «Γιατί λοιπόν με τιμωρήσατε;»”.

Το λιοντάρι απάντησε:

– «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ερώτημα αν το γρασίδι είναι μπλε ή πράσινο. Η τιμωρία είναι επειδή δεν είναι δυνατόν ένα γενναίο και έξυπνο πλάσμα σαν εσένα να σπαταλάει χρόνο μαλώνοντας με ένα γάιδαρο, και από πάνω να έρθει και να με ενοχλήσει με αυτή την ερώτηση.»

Το χειρότερο χάσιμο χρόνου είναι να τσακώνεσαι με τον ανόητο και φανατικό που δεν νοιάζεται για την αλήθεια ή την πραγματικότητα, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεων και των ψευδαισθήσεων του. Ποτέ μην σπαταλάς χρόνο σε επιχειρήματα που δεν βγάζουν νόημα...

Υπάρχουν άνθρωποι που, ανεξάρτητα από το πόσα στοιχεία τους παρουσιάζουμε, δεν έχουν την ικανότητα να καταλάβουν, και άλλοι τυφλώνονται από εγωισμό, μίσος και αγανάκτηση, και το μόνο που θέλουν είναι να έχουν δίκιο ακόμα και αν δεν έχουν.

Όταν η άγνοια ουρλιάζει, η ευφυΐα σιωπά. Η ηρεμία και η ησυχία σου αξίζουν περισσότερο.

Άγνωστος συγγραφέας»

 

ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ

        Εν πρώτοις οφείλω να επαναλάβω, ότι

        α] Με ενοχλεί αφάνταστα η σβάστικα που φιγουράρει στο μπράτσο τού Κασιδιάρη και το γεγονός, ότι είναι και αυτός «απόγονος των ηττημένων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», όπως είχε  διακηρύξει ο τέως αρχηγός του Μιχαλιολάκος.

        β] Ως νομικός ασπάζομαι την άποψη του Προέδρου Εφετών κ. Σαλάτα* [εισηγητή και μειοψηφίσαντος στο βούλευμα, με το οποίο παραπέμφθηκαν μέλη της ΧΑ να δικαστούν για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση], κατά τον οποίο στοιχείο τού  αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί [σύμφωνα με τη Συνθήκη του Παλέρμο, που κατά το Σύνταγμα υπερτερεί πάσης διατάξεως του κοινού εσωτερικού δικαίου μας, όπως κάθε διεθνής συνθήκη που υπογράφουμε], ο οικονομικός σκοπός τής οργάνωσης, ο οποίος δεν διαπιστώθηκε στην περίπτωση της ΧΑ.     

 

         Επειδή ο Κασιδιάρης απεφάσισε να συστήσει κώμα και να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου συναισθάνθηκαν το υπέρτατο καθήκον να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ώστε αυτές μόνες να συνεχίσουν το άδολο, ελεύθερο δημοκρατικό έργο τους της μίζας, του ρουσφετιού, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, του βολέματος των ημετέρων παρατρεχάμενων, της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος γενικώς**.  Έτσι, ψήφισαν την ακόλουθη, φωτογραφική φυσικά, διαταξούλα:

 

    Άρθρο 102 ν. 5010/2023 [ΦΕΚ Α΄26/14.02.2023]: το άρθρο 32 του ΠΔ 26/2012 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 32

 Δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμών

«1. ………. Για την κατάρτιση συνδυασμού πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

…………….

 β) Ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, ο νόμιμος εκπρόσωπος και η πραγματική ηγεσία του κόμματος να μην έχουν καταδικασθεί σε οποιονδήποτε βαθμό σε κάθειρξη για τα αδικήματα των κεφαλαίων 1 - 6 του Δεύτερου Βιβλίου του Ποινικού Κώδικα, ή σε οποιαδήποτε ποινή για εγκλήματα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα που επισύρουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης…… Στο πλαίσιο του παρόντος άρθρου, η πραγματική ηγεσία έχει την έννοια ότι πρόσωπο άλλο από εκείνο που κατέχει τυπικά θέση προέδρου, γενικού γραμματέα, μέλους της διοικούσας επιτροπής ή νομίμου εκπροσώπου με συγκεκριμένες πράξεις του εμφανίζεται να ασκεί διοίκηση του κόμματος, ή να έχει τοποθετήσει εικονική ηγεσία, ή να έχει τον ηγετικό πολιτικό ρόλο προς το εκλογικό σώμα.

 γ) Η οργάνωση και η δράση του κόμματος να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

 H κρίση περί του ότι η δράση του πολιτικού κόμματος δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος δύναται να λάβει χώρα μόνο όταν υφίσταται καταδίκη σε οποιονδήποτε βαθμό υποψηφίων βουλευτών ή ιδρυτικών μελών ή διατελεσάντων προέδρων για τα αδικήματα των άρθρων 134, 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα.

 Στην περίπτωση συνασπισμού κομμάτων οι ανωτέρω προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν για καθένα από τα κόμματα που απαρτίζουν τον συνασπισμό.

 Η συνδρομή των προϋποθέσεων της παρούσας ελέγχεται αυτεπαγγέλτως από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου…….

 Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου σε περίπτωση αυτεπάγγελτου ελέγχου ή υποβολής υπομνημάτων με στοιχεία τεκμηρίωσης για τα οριζόμενα, καλεί με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο το ελεγχόμενο κόμμα, να λάβει γνώση και να υποβάλει υπόμνημα με τις απόψεις του..…».

 

    Έτσι, αν καταδικάσθηκες για εγκληματική οργάνωση, έστω και πρωτοδίκως, η δράση σου δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία τού δημοκρατικού πολιτεύματος. Επειδή, όμως, δεν ήταν επαρκής η εν λόγω φωτογραφική ρύθμιση, θα ψηφισθεί μεθαύριο και διάταξη που θα ορίζει, ότι την απόφαση για αποκλεισμό τού κώματος από τις εκλογές θα αποφασίσει η πλήρης σύνθεση του Τμήματος Α1 του Αρείου Πάγου και όχι η πενταμελής.  Γιατί άραγε; Κάνουν μήπως νερά μερικοί αρεοπαγίτες έχοντες τη γνώμη, ότι η διάταξη είναι όχι μόνον επιλεκτική, αφού ο νόμος απαιτεί αμετάκλητη καταδίκη, για να στερηθεί κανείς του δικαιώματος του εκλέγειν και συνακόλουθα του εκλέγεσθαι, αλλά έχει και αναδρομική ισχύ σε αντίθεση με τον ΑΚ;  

`Αρθρο 2 -  Αναδρομική δύναμη του νόμου

 

  Ο νόμος ορίζει για το μέλλον, δεν έχει αναδρομική  δύναμη  και διατηρεί  την ισχύ του εφόσον άλλος κανόνας δικαίου δεν τον καταργήσει ρητά ή σιωπηρά.

  

        Η πλήρης σύνθεση του Α1: Χρήστος Τζανερρίκος***, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ως πρόεδρος, Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, Χρήστος Κατσιάνης, Ασημίνα Υφαντή, Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, Στέφανος-Σπυρίδων Πανταζόπουλος, Γεώργιος Παπαγεωργίου, Κορνηλία Πανούτσου, Φώτιος Μουζάκης  και Αικατερίνη Χονδρορίζου.

         Υπόμνηση: το ελεύθερο δημοκρατικό πολίτευμά μας διέπεται και από έναν υπέρτατο όλων νόμο: το Σύνταγμα, στο οποίο ορίζονται τα κάτωθι: 

«Άρθρο 29 Συντάγματος

 1. Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος……»

«Άρθρο 55 Συντάγματος

 1. Για να εκλεγεί κανείς βουλευτής απαιτείται να είναι Έλληνας πολίτης, να έχει τη νόμιμη ικανότητα να εκλέγει και να έχει συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του κατά την ημέρα της εκλογής.

……..»

 

Η εκλογική νομοθεσία, τώρα, ορίζει τα εξής:

Άρθρο 5  Π.Δ. 96/2007, όπως ισχύει αντικατασταθέν με το άρθρο 92 ν. 4804/2021.

 «1. Στερούνται του δικαιώματος του εκλέγειν:

…….

 β) Όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα:

 βα) σε κάθειρξη για τα αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του Δεύτερου Βιβλίου του Ποινικού Κώδικα

 ή

 ββ) σε οποιαδήποτε ποινή για εγκλήματα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης ή

 βγ) σε ισόβια κάθειρξη για κάθε άλλο αδίκημα.

………………. Το χρονικό διάστημα αποστέρησης του δικαιώματος του εκλέγειν υπολογίζεται από την επομένη της ημέρας, κατά την οποία η καταδικαστική απόφαση καθίσταται αμετάκλητη. Η έκτιση ή μη της ποινής ή η παραγραφή αυτής δεν ασκεί επιρροή στον υπολογισμό του ανωτέρω χρονικού διαστήματος.

……»

 

            Με βάση τις ανωτέρω διατάξεις, λοιπόν, στερείται του δικαιώματος του εκλέγειν, άρα και του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, όποιος έχει καταδικασθεί ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ.  Επειδή, όμως, ο Κασιδιάρης δεν έχει καταδικασθεί αμετάκλητα, ήτοι η καταδίκη του δεν υπόκειται σε αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου, ούτε καν τελεσίδικα, αφού τώρα εκδικάζεται η έφεση αυτού και των συγκατηγορουμένων  του, έπρεπε να βρεθεί άλλη οδός αποκλεισμού του. Και αυτή ήταν η κρίση περί του αν το κώμα του εξυπηρετεί τη λειτουργία του ελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος. Περί αυτού θα αποφανθεί ο Άρειος Πάγος. Με ποια κριτήρια, άραγε; 

        Είπαμε: σε ένα ελεύθερο δημοκρατικό πολίτευμα, όπως αυτό που υπηρετούν οι λακέδες των πΗΠΑ και της Γερμανίας, δεν χωρούν διλήμματα. Το γκαζόν έχει ό,τι χρώμα μας επιτρέπει να βλέπουμε η δυσχρωματοψία μας, αρκεί να έχουμε τη βολή μας.  Κι’ αν κάποιος απειλεί την αυτοδυναμία ενός κώματος εξουσίας, κακό του κεφαλιού του.

Σώτος

*Είναι ο δικαστής που ερωτηθείς από δημοσιογράφο πώς αυτός ως αριστερός διετύπωσε αυτή την άποψη για τη ΧΑ απήντησε ως εξής: «Αριστερός μεν, δικαστής δε». Αυτός, προφανώς, είναι ο λόγος που δεν προήχθη σε αρεοπαγίτη. Εδώ μία επιστολή του προς τους συναδέλφους του

https://ende.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85/

 

** Δείγμα βολέματος ημετέρας

Τη "χρύσωσε"! Σύμβαση με 60.000 ευρώ τον χρόνο έως το 2027 από την "χρεοκοπημένη" ΕΑΒ για πρώην υποψήφια της Ν.Δ. συνεργάτη του Άδωνη Γεωργιάδη! - thefaq.gr

Το ελεγκτικό Συνέδριο για το χάλι του Δημοσίου και των ΟΤΑ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Έκθεση κόλαφος για Δημόσιο & ΟΤΑ - Aftodioikisi.gr

 

***Τον θυμάμαι ως ανακριτή το 1989 που είχε ασκηθεί δίωξη κατά των μελών του ΔΣ της ΕΚΤΕ σε σχέση με την υπόθεση Αρφάνη-Χιόνη. Μόλις παρουσιαζόταν ενώπιόν του κάθε διωχθείς, προέβαινε σε προφυλάκισή του πριν καν λάβει την απολογία του. Η αντίδρασή του στις διαμαρτυρίες των συνηγόρων υπεράσπισης ήταν αυτή: έπαιζε αμήχανα στα δάκτυλά του ένα στιλό και δεν απαντούσε με το βλέμμα στραμμένο στο δάπεδο. Σαν να έλεγε «Τί θέλετε να κάνω; Εντολές εκτελώ». 

https://www.ribandsea.com/waves/2395-kaneis-den-xanetai-arkei.html

       Από την ιστοσελίδα του Γ. Ανωμερίτη: «Μήνυση Παλαιοκρασσά, Κράτσα, Μισαηλίδη και Γεωργιάδη κατά Προέδρου και μελών του Δ.Σ. της ΕΚΤΕ για τη ρύθμιση ξενοδοχειακών δανείων της "Ακτή Πλέπη Α.Ε.". Μετά από την άθλια προφυλάκιση των μελών του Δ.Σ. και των ως ηθικών αυτουργών φερομένων Αρφάνη-Χιόνη από τον ανακριτή Χρ. Τζανερίκο, η υπόθεση εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (1991) το οποίο ομοφώνως αθώωσε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τους ηθικούς αυτουργούς».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου