Ούτε στο Πανεπιστήμιο δεν ρίχναμε τόσο διάβασμα. Κάθε μέρα, ένας τόμος μέτρα. Κάθε πολίτης πρέπει να διαβάσει μια εγκυκλοπαίδεια, για να θυμάται τι....
SMS να στείλει.Ο βομβαρδισμός με μπουρδομέτρα έχει κουράσει πιο πολύ από το υποτιθέμενο lockdown. Έξυπνο παιδί είσαι ρε Νικόλα, καταλαβαίνεις ότι , πέρυσι σας ακούγαμε όλοι με σεβασμό και προσοχή, τώρα, όλοι γελάνε μαζί σας ή σας σκυλοβρίζουν. Κατέρρευσαν όλα, επειδή όλη μέρα ακούμε χιλιάδες μέτρα, αλλά έξω γίνεται χαμός. Τζάμπα γραφειοκρατία, τζάμπα χαρτούρα, τζάμπα ΦΕΚ, τζάμπα διάβασμα, τζάμπα κωδικοί, τζάμπα SMS.
Πόσο πιο απλά να στο πώ; Ο κόσμος βαρέθηκε όχι τα μέτρα, αλλά ...το διάβασμα. Δικηγόροι γίναν όλοι με τόσους κανόνες και τόσες εξαιρέσεις.
Στο «βαθύ κόκκινο», που συνεπάγεται «σκληρό lockdown» βρίσκεται πλέον η μισή Ελλάδα. Μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την παράταση έως τις 22 Μαρτίου του σκληρού lockdown σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες 18 περιοχές και την ένταξη άλλων 8 περιοχών στο «βαθύ κόκκινο». Παράλληλα, υιοθετήθηκε και η εισήγηση των επιστημόνων για παύση της δια ζώσης διδασκαλίας στα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλη την επικράτεια, ανεξάρτητα με το επιδημιολογικό επίπεδο που βρίσκεται κάθε περιοχή.
Επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε τα μέτρα που θα ισχύσουν -και- για την Καθαρά Δευτέρα, ξεκαθαρίζοντας ότι το έθιμο του πετάγματος χαρταετού σαφώς και μπορεί να γίνει, δίχως ωστόσο να παραβιάζονται τα μέτρα που αφορούν τη μετακίνηση.
Συνοψίζοντας, οι αλλαγές που θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, αφορούν την ένταξη άλλων οκτώ περιοχών στο καθεστώς του σκληρού lockdown, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 28 (συμπεριλαμβανονμένου Αττική και Θεσσαλονίκη), ενώ από την Τρίτη, 16 Μαρτίου, η διδασκαλία στα σχολεία, σε όλη τη χώρα, ανεξαρτήτου επιδημιολογικού επιπέδου, θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, για διάστημα δύο εβδομάδων. Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, ενώ την Καθαρά Δευτέρα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, θα ισχύσουν τα μέτρα που ισχύουν για οποιαδήποτε Δευτέρα, επισημαίνοντας, λόγω της αργίας, να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού.
Πιο αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς:
«Η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση, η οποία οφείλεται στις μεταλλάξεις. Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό,τι και σήμερα. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις.
Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία. Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο. Οπότε, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς και το πέταγμα του χαρταετού τη Δευτέρα θα γίνει κοντά στις οικίες.
Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.
Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ότι ισχύει και σήμερα:
-Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε άλλες περιοχές
-Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ επιτρέπονται μόνο στην περιοχή μας
-Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα κατοικιδίου, μόνο με τα πόδια ή ποδήλατο.
-Το πέταγμα χαρταετού μπορεί να γίνει με τους κανόνες που ισχύουν.
-Ισχύει κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας. Από αυτό το Σαββατοκύριακο, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, η απαγόρευση ξεκινά από τις 7 το απόγευμα.
Ανακοινώνουμε επίσης την παύση της δια ζώσης διδασκαλίας στα σχολεία όλης της χώρας για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, από αύριο το πρωί στις 6 και μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου οι ακόλουθες περιοχές, λόγω της αυξητικής τάσης του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται σε αυτές, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Οι περιοχές είναι:
- Οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, καθώς και
- Οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων,
- ο δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,
- ο δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων
- και ο δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων.
Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση του lockdown σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς μαζί με άλλες περιοχές της χώρας παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου:
Συγκεκριμένα οι περιοχές αυτές είναι:
1. η Περιφέρεια Αττικής,
2. οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,
3. οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (εξαιρουμένου του δήμου Σκύρου), Φθιώτιδας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,
4. οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,
5. η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
6. οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου,
7. η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης,
8. η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,
9. η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξαιρουμένου του δήμου Μεγανησίου, καθώς και
10. ο δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου,
11. ο δήμος Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου,
12. ο δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και
13. ο δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου
Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο)».
Επαναλειτουργούν από 16 Μαρτίου τα υποθηκοφυλακεία
Την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων από την Τρίτη 16 Μαρτίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκαν ομόφωνα την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων με προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να επιλυθούν προβλήματα καθημερινότητας που σχετίζονται με τη λειτουργία τους και να προστατευθεί παράλληλα, η Δημόσια Υγεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου