Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Βιωματικό Σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη : "Η γυναικεία σεξουαλικότητα στο χρόνο"

Η κα Μαρίνα Μόσχα, κλινική ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια και πρώην συνεργάτιδα του Θάνου Ασκητή και η κα Αιμιλία Αξιωτίδου οικογενειακή...
ψυχοθεραπεύτρια, ψυχοπαιδαγωγός, Επιστημονικός Συνεργάτης ΑΠΘ, Ιατρική Σχολή, ΑΧΕΠΑ

Παρουσιάζουν μια σειρά από Βιωματικά Σεμινάρια με τίτλο:

«ΑΓΑΠΗ, ΕΡΩΤΑΣ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ»

με θέματα που αφορούν τις σχέσεις, την αγάπη, το σεξ, την γυναικεία και ανδρική σεξουαλικότητα, την απιστία, την ζήλεια, την παιδική και εφηβική σεξουαλικότητα.

Η πρώτη συνάντηση έχει θέμα: «Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ»,
η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
Ώρα 11:00πμ - 18:30μμ στον πολυχώρο Ύψιλον, Εδέσσης 5, Θεσσαλονίκη

Στόχος μας είναι να έρθουν οι συμμετέχοντες σε επαφή με τα προαναφερθέντα θέματα και συγκεκριμένα στο πρώτο σεμινάριο που ανοίγει και τον σεμιναριακό κύκλο «Η Γυναικεία Σεξουαλικότητα στον Χρόνο», θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις προσεγγίζοντας το θέμα, τόσο μέσα από την παρουσίαση θεωρητικών γνώσεων, όσο και μέσα από την άμεση βιωματική του προσέγγιση.
Θα μας απασχολήσουν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

• Πόσο έχει αλλάξει η γυναίκα ψυχοσεξουαλικά στο πέρασμα του χρόνου;
• Η γυναικεία σεξουαλική απελευθέρωση
• Η σύγχρονη γυναίκα και οι πολλαπλοί της ρόλοι
• Γυναικείες αναζητήσεις σήμερα ανά δεκαετία
• Τα πολλά πρόσωπα της θηλυκότητας «Τι είναι θηλυκότητα;»
• Τι σημαίνει «Είμαι γυναίκα»;
• Τι ζητάει από τη σχέση της;
• Ποιόν άνδρα προτιμάει για οικογένεια;
• Γιατί την ακούμε να λέει «Δεν υπάρχουν πια άνδρες;»
• Ο γυναικείος ψυχισμός
• Life style και πρότυπα ομορφιάς
• Ο σεξουαλικός της ρόλος
• «Εγώ και η σεξουαλικότητά μου»
• Σεξουαλικές ανησυχίες και προβλήματα – σεξουαλικές δυσλειτουργίες

Μέγιστος αριθμός ατόμων 20. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:
Αιμιλία Αξιωτίδου, τηλ.: 6999521206, email: emilia70@gmail.com ή
Μαρίνα Μόσχα, τηλ: 6944280428, email: marinamoscha@gmail.com

Η γυναίκα σήμερα…
Έχει περάσει ο καιρός που η γυναίκα εξαρτιόταν από τον πατέρα και τον άνδρα της, έχοντας ξεπεράσει τον ένα και μοναδικό ρόλο της: την φροντίδα του νοικοκυριού, των παιδιών και του συζύγου! Η γυναίκα σήμερα δεν είναι πλέον αδύναμη, αναζητά την μόρφωση και κυνηγά την επαγγελματική καταξίωση, την οικονομική ανεξαρτησία της. Ζει μόνη της, κάνει σχέσεις, αλλάζει συντρόφους, συμβιώνει, χωρίζει πολύ πιο εύκολα, μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της και αποφασίζει η ίδια για την επόμενη μέρα της!
Από τη μία χαίρεται όλη αυτή την ελευθερία κινήσεων και τρόπων ζωής, από την άλλη όμως καλείται να ανταποκριθεί στις πολλαπλές απαιτήσεις της καθημερινότητας, δίνοντας τον δικό της αντικρουόμενο εσωτερικό αγώνα, όπου θέλει να προλάβει και «να καταφέρει» όλα όσα χρειάζονται ως προς την «σωστή» και ολοκληρωμένη εικόνα που απαιτεί η σύγχρονη κοινωνία από αυτήν: Να είναι «σωστή» μάνα, «σωστή» νοικοκυρά, «σωστή» σύντροφος και σύζυγος, «σωστή» ερωμένη εκπέμποντας σεξουαλικότητα μέσα από μία καλή εικόνα εαυτού και σώματος…
Από την άλλη, μέσα από το κυνήγι για την επίτευξη των καθημερινών απαιτήσεων, συχνά αναρωτιέται:
«Πως μπορώ να παραμείνω και γυναίκα; Πως μπορώ να είμαι ερωμένη, σύζυγος αλλά και μητέρα και ταυτόχρονα επιτυχημένη, χωρίς να χάσω τη σύνδεση με τον εαυτό μου, χωρίς να θυσιάσω τις ψυχικές και σεξουαλικές μου ανάγκες, την θηλυκότητά μου, να διεκδικώ και να απολαμβάνω την ερωτική μου ζωή, την ηδονή και την ικανοποίηση που αυτή μου προσφέρει;»

ΜΑΡΙΝΑ ΜΟΣΧΑ: M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, εξειδίκευση στη σεξουαλική υγεία. Εκπαιδευμένη στην ψυχοθεραπεία Gestalt, και εκπαιδευτικά σεμινάρια στη συμβουλευτική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία. Η πρακτική της άσκηση με εποπτεία, στο Larue Carter Memorial Hospital, Indianapolis USA με συμπεριφορική-γνωσιακή προσέγγιση. Έχει εργαστεί περίπου 20 χρόνια σε ψυχιατρικές κλινικές στην Αθήνα. Σήμερα ιδιωτεύει. Η κλινική εμπειρία της μετρά από το 1992 σε ψυχιατρικές κλινικές. Συνεργάστηκε επί 24 χρόνια με τον Θάνο Ασκητή στην Ελλάδα, ενώ ίδρυσαν το Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας, στη Λευκωσία Κύπρου. Συμμετείχε στη συγγραφή βιβλίων, με θέματα γύρω από την ψυχολογία, τη σεξουαλική ζωή, τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα αλλά και τη δύσκολη περίοδο της εφηβείας: "Σεξουαλική Υγεία", "Για σένα έφηβε", «Η ψυχική και σεξουαλική ζωή της γυναίκας», «Αφροδισιολογία: Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις των Γεννητικών Οργάνων» Ιωάννου Δ. Στρατηγού, "Ένας πρακτικός οδηγός για την κατάθλιψη" και σε πολλά βιβλία των δωρεάν εκδόσεων του ΙΨΣΥ. Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του Θάνου Ασκητή στα βιβλία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές Σχέσεις» 6-12 ετών του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας του Υπουργείου Παιδείας, το 2008. Συμμετέχει σε συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις και βιωματικές ομάδες σε συλλόγους και σχολεία, σε επιστημονικές έρευνες.
Πλούσια αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.


ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΞΙΩΤΙΔΟΥ: Οικογενειακή Συστημική Σύμβουλος- Ψυχοπαιδαγωγός. Έχει κάνει ψυχοπαιδαγωγικές Σπουδές στην Ιταλία - Univesrita degli Studi di Perugia και στο ΑΠΘ στο τμήμα ΦΠΨ. Έχει εξιδικευθεί στο Συνθετικό Μοντέλο Οικογενειακής Θεραπείας στο ΕΔΑΣ
στο οποίο είναι και συνεργάτης και στο 4ετές πρόγραμμα ‘Ψυχοπαθολογία και Ψυχοθεραπευτικές Προσεγγίσεις της βρεφονηπιακής και εφηβικής ηλικίας” της Υπηρεσίας Παιδιού και Εφήβου της Γ’ Ψυχιατρικής του Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ και εκπαιδεύεται στο μοντέλο Emotional Focus Therapy (EFT) από την Sue Johnson (ICEEFT). Είναι επιστημονικός Συνεργάτης ΑΠΘ, Ιατρικής Σχολής, της Α΄ ΠΡΠ του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και είναι μέλος της ΕΕΣ και της EAC. Διατηρεί γραφείο στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και εργάζεται ιδιωτικά με άτομα οικογένειες, ζευγάρια, εφήβους και ομάδες, αρθρογραφεί και διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια αυτογνωσίας.