Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Νέο άρθρο του ιστορικού Χρήστου Λαμπρούδη

Ο κυριότερος λόγος που η Ελλάδα έφτασε σε αυτά τα χάλια, είναι ότι μετά από την επανάσταση του ’21, αν εξαιρέσει κανείς τον Καποδίστρια, κυβέρνησαν τον τόπο αυτό άνθρωποι, οι οποίοι ενήργησαν και ενεργούν περισσότερο σαν υπάλληλοι -διαχειριστές ξένων συμφερόντων, παρά σαν ηγέτες και πολιτικοί, μισούντες μάλιστα κάθε τι Ελληνικό.



ΑΡ.Γ.Ο.Σ!!!
(ΕΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΟΡΑΜΑ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΒΑΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ…)

Χρήστος Λαμπρούδης: Ιστορικός – Συγγραφέας.

Ο κυριότερος λόγος που η Ελλάδα έφτασε σε αυτά τα χάλια, είναι ότι μετά από την επανάσταση του ’21, αν εξαιρέσει κανείς τον Καποδίστρια, κυβέρνησαν τον τόπο αυτό άνθρωποι, οι οποίοι ενήργησαν και ενεργούν περισσότερο σαν υπάλληλοι -διαχειριστές ξένων συμφερόντων, παρά σαν ηγέτες και πολιτικοί, μισούντες μάλιστα κάθε τι Ελληνικό.
Μέσα σε όλον αυτό τον κυκεώνα εξελίξεων (πολιτικών, κοινωνικών κ.α.) στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πλήρως αρνητικές, παρουσιάζεται μία ιστορική συγκυρία, η οποία εάν αξιοποιηθεί σωστά, θα αποφέρει τεράστιο κέρδος σε όλα τα επίπεδα όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως.
Μιλάω για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου, η οποία οδήγησε στην συνεργασία / κοινοπραξία κάποιων χωρών, που κάποιος ο οποίος γνωρίζει κάποια πράγματα, όταν διακρίνει λίγο βαθύτερα, θα συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα κοσμογονικό γεγονός που πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο και όχι για μία τυχαία σύμπτωση.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήμασταν εγκλωβισμένοι στο δόγμα “ανήκουμε εις την Δύση” που σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ…
Σοβαρά; Και ποιος το λέει αυτό; Και γιατί δηλαδή σώνει και καλά να ανήκουμε στην Δύση; Έχουμε δει κανένα καλό από την Δύση; Έχει φερθεί η Δύση σαν πραγματική φίλη και σύμμαχός μας;
Όχι κύριοι!!! Η Ελλάδα ανήκει εκεί θέλει η ίδια να ανήκει και εάν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις να ανήκουμε εκεί που θέλουμε και μας αξίζει, μπορούμε να τις δημιουργήσουμε μόνοι μας!!! Καταλάβατε;
Μέσα από την διαδικασία της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Ελλάδος/ Κύπρου όπως προανέφερα, αναπτύσσεται καταρχάς ο άξονας Ελλάδος/Κύπρου/Ισραήλ/ Αιγύπτου και κατ’ επέκταση η συμμετοχή της Γαλλίας και της Ιταλίας στα Κυπριακά ενεργειακά οικόπεδα.
Για κάποιον που γνωρίζει κάποια πράγμα η συνεργασία των χωρών αυτών είναι ένα κοσμοϊστορικό γεγονός και θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ…

Θα κάνω κάποιες ιστορικές αποκαλύψεις για κάθε χώρα. Αυτά που θα διαβάσετε θα παρακαλούσα να το κάνετε με την δέουσα προσοχή και να κρατήσετε μόνο την ουσία των πραγμάτων.

Όσον αφορά για την Κύπρο δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά πράγματα. Η Κύπρος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού, είναι σαν λέμε Κρήτη και Πελοπόννησος.
Το όνομά της το οφείλει στον βασιλιά Κύπρο του οποίου την κόρη Έννη νυμφεύτηκε ο Αχαιός Τεύκρος γιος του βασιλιά της Σαλαμίνας Τελαμώνα, όταν και ήρθε εξόριστος μετά τον Τρωικό πόλεμο και ίδρυσε την πόλη Σαλαμίνα στη Κύπρο.
Αποικήθηκε από Έλληνες και αργότερα Φοίνικες (οι Φοίνικες είναι και αυτοί Ελληνικής καταγωγής) και η γλώσσα τους ήταν η Αρκαδοκυπριακή, μία από τις διαλέκτους της αρχαίας ελληνικής, η οποία ομιλούνταν στην κεντρική Πελοπόννησο και στην Κύπρο.
Οι ομοιότητές της με τη Μυκηναϊκή ελληνική, όπως την ξέρουμε από τις πινακίδες της Γραμμικής Β, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι απόγονός της. Η πρώιμη μορφή της, η Πρωτοαρκαδοκυπριακή, ήταν μάλλον η γλώσσα που ομιλούνταν από τους Αχαιούς στην Πελοπόννησο πριν την έλευση των Δωριέων, γι' αυτό και η Αρκαδοκυπριακή ονομάζεται και νότια Αχαϊκή.
-Ιλιάδα Ε 330, 422, 458, 768, 873, Λ 21
-Οδύσσεια δ.83, θ 363, ρ 442, και 448.
-Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Συνοπτική Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας, 5η Έκδ., Αθήνα 2002

Ας πάμε στο Ισραήλ.
Δεν είναι τυχαίο το ότι Ιεροσόλυμα = Ιερά Σόλυμα, Γαλιλαία = Γα (γη) Αλιείας, Σιων = Γενική κτητική του Σηυός που στα δωρικά σημαίνει Θεός. “νη μα των σιών” ορκίζονταν οι αρχαίοι Έλληνες και ‘Όρος Σιών = το όρος των θεών. Λέξεις ελληνικές.
Θα υπενθυμίσω και το βιβλίο Hebrew is Greek του Joseph Isaac Jahuda. Επί 30 έτη ό μεγαλοφυής ερευνητής συνέκρινε 3 γλώσσες, Τα εβραϊκά, τα ελληνικά και τα αραβικά.
Μετά την επαφή του με τις Ελληνικές λέξεις αποφάσισε να κάνει συγκριτική έρευνα των συγγενών γλωσσών Εβραϊκής και Αραβικής προς την Ελληνικήν Ομηρικήν, που εξέμαθε. Επί 30 έτη ό μεγαλοφυής ερευνητής συνέκρινε τις 3 γλώσσες, ώσπου εξέδωσε το 1982 στο Λονδίνο (Becket Publications Oxford, 1982, ISBN 0-7289-0013-0) ένα βιβλίο 680 σελίδων με τίτλο HEBREW IS GREEK (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά) και τα Αραβικά, πού κατ’ οικονομία δεν συμπεριέλαβε στον τίτλο.
Τώρα πρέπει να κάνω μία διευκρίνιση. Δεν υπάρχουν 12 φυλές του Ισραήλ αλλά 10 φυλές του Ισραήλ και 2 του Ιούδα, οι οποίες δεν είχαν καμία συγγένεια η μία με την άλλη και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις πολέμησαν και μεταξύ τους.
ΣΑΜΟΥΗΛ Β' - Κεφ. 20 16. Όταν οι Ισραηλίτες του βορρά είδαν ότι ο βασιλιάς δεν τους άκουσε, του αποκρίθηκαν: «Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με το Δαβίδ, τίποτα κοινό με το γιο του Ιεσσαί. Στα σπίτια σας, Ισραηλίτες! Φρόντισε τώρα για τους απογόνους σου, Δαβίδ!» Έτσι οι Ισραηλίτες έφυγαν για τα σπίτια τους.
ΣΑΜΟΥΗΛ Β' - Κεφ. 20 στιχ. 1, 16, 43
ΧΡΟΝΙΚΩΝ Β’ Κεφ.10 στιχ. 16
ΒΑΣΙΛΕΩΝ Α’ Κεφ. Στιχ. 16.
ΒΑΣΙΛΕΩΝ Β’ Κεφ. 14. Στιχ. 1-12
Η γενεαλογία των Εβραίων κρατά από τον Αβραάμ που ήταν Χαλδαίος.
Γένεσις 25,12-18
Α' Παραλειπομένων 1,28-31

Τι λένε οι Αρχαίοι Έλληνες Ιστορικοί για τους Χαλδαίους.

Οι Χαλδαίοι, ονομαστοί αστρολόγοι και Μάντεις της Μεσοποταμίας, είχαν Αιγυπτιακή καταγωγή, και απώτατη Ελληνική, σύμφωνα με τον Διόδωρο Σικελιώτη. Ο γενάρχης τους ο Βήλος, ήταν απόγονος της Ιούς από το Άργος που κατέφυγε στην Αίγυπτο κυνηγημένη από την Ήρα.
Λέει ο Διόδωρος: «Στη Βαβυλωνία οδήγησε αποίκους ο Βήλος που πίστευαν πως ήταν γιος της Λιβύης και του Ποσειδώνα. Αυτός εγκαταστάθηκε κοντά στον Ευφράτη ποταμό, και καθιέρωσε ιερείς παρόμοια με αυτούς της Αιγύπτου, απαλλαγμένους από φόρους και κάθε υποχρέωση, που οι Βαβυλώνιοι τους λένε Χαλδαίους.. » /…/ «Λένε επίσης, πως οι Χαλδαίοι της Βαβυλωνίας, όντας άποικοι των Αιγυπτίων έκαναν παρατηρήσεις των άστρων μιμούμενοι τους Αιγύπτιους Ιερείς.…»
Αλλά και οι ίδιοι οι Εβραίοι ήταν Αιγύπτιοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή: «....λένε επίσης πως με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησαν όσοι, ακολουθώντας τον Δαναό,» [απόγονος της Ιώς] «συνοίκησαν μια από τις παλιότερες Ελληνικές πόλεις, το Άργος. Μερικοί ακόμη, ξεκινώντας από αυτούς,» [τους Αιγύπτιους] «δημιούργησαν και το έθνος των Κόλχων στον Πόντο, και αυτό των Ιουδαίων στη μέση Αραβίας και Συρίας. Γι αυτό και σε αυτές τις φυλές υπάρχει η συνήθεια να περιτέμνονται τα παιδιά που γεννιούνται, μια που το έθιμο ήρθε από την Αίγυπτο...»

28 Οἱ δ´ οὖν Αἰγύπτιοί φασι καὶ μετὰ ταῦτα ἀποικίας πλείστας ἐξ Αἰγύπτου κατὰ πᾶσαν διασπαρῆναι τὴν οἰκουμένην. εἰς Βαβυλῶνα μὲν γὰρ ἀγαγεῖν ἀποίκους Βῆλον τὸν νομιζόμενον Ποσειδῶνος εἶναι καὶ Λιβύης· ὃν παρὰ τὸν Εὐφράτην ποταμὸν καθιδρυθέντα τούς τε ἱερεῖς καταστήσασθαι παραπλησίως τοῖς κατ´ Αἴγυπτον ἀτελεῖς καὶ πάσης λειτουργίας ἀπολελυμένους, οὓς Βαβυλώνιοι καλοῦσι Χαλδαίους, τάς τε παρατηρήσεις τῶν ἄστρων τούτους ποιεῖσθαι, μιμουμένους τοὺς παρ´ Αἰγυπτίοις ἱερεῖς καὶ φυσικούς, ἔτι δὲ ἀστρολόγους. λέγουσι δὲ καὶ τοὺς περὶ τὸν Δαναὸν ὁρμηθέντας ὁμοίως ἐκεῖθεν συνοικίσαι τὴν ἀρχαιοτάτην σχεδὸν τῶν παρ´ Ἕλλησι πόλεων Ἄργος, τό τε τῶν Κόλχων ἔθνος ἐν τῷ Πόντῳ καὶ τὸ τῶν Ἰουδαίων ἀνὰ μέσον Ἀραβίας καὶ Συρίας οἰκίσαι τινὰς ὁρμηθέντας παρ´ ἑαυτῶν· διὸ καὶ παρὰ τοῖς γένεσι τούτοις ἐκ παλαιοῦ παραδεδόσθαι τὸ περιτέμνειν τοὺς γεννωμένους παῖδας, ἐξ Αἰγύπτου μετενηνεγμένου τοῦ νομίμου.
Διόδωρος Σικελιώτης Α’ 28

Τι είπε Ιώσηπος, Εβραίος ιστορικός: «Οι Χαλδαίοι» /…/ «ήταν οι αρχηγοί του γένους μας» [των Εβραίων] «και λόγω συγγένειας μνημονεύουν τους Ιουδαίους στα γραπτά τους».
Ιώσηπος, Λόγος Α΄, 13.

Ας θυμηθούμε τι είπε ο Δαβίδ στον Γολιάθ.
“Γιατί ήρθατε και παραταχθήκατε εναντίον μας, δεν είμαι εγώ αλλόφυλος και εσείς Εβραίοι του Σαούλ;”
8 καὶ ἔστη καὶ ἀνεβόησεν εἰς τὴν παράταξιν Ἰσραὴλ καὶ εἶπεν αὐτοῖς· τί ἐκπορεύεσθε παρατάξασθαι πολέμῳ ἐξεναντίας ἡμῶν; οὐκ ἐγώ εἰμι ἀλλόφυλος καὶ ὑμεῖς Ἑβραῖοι τοῦ Σαούλ;
Βασιλειῶν Α᾿ Κεφ. 17
Με λίγα λόγια εκφράζει την απορία του που οι Ισραηλίτες παρατάχθηκαν εναντίον των Φιλισταίων, διότι θεωρεί ότι είναι το ίδιο!!! Ο Δαυίδ όμως προερχόταν από τις 2 φυλές του Ιούδα και όχι τις 10 φυλές του Ισραήλ.

Δείτε τώρα αυτό…
Το 145 π.X., όταν οι Ρωμαίοι έχουν κατακτήσει την Ελλάδα, ο μέγιστος αρχιερέας των Ιουδαίων, Ιωνάθαν, στέλνει πρεσβεία στη Ρώμη για ανανέωση της φιλίας και της συμμαχίας τους.
Ταυτόχρονα, στέλνει επιστολή στους Σπαρτιάτες, που αρχίζει ως εξής: «Ιωνάθαν αρχιερέας και η γερουσία του έθνους και οι ιερείς και ο λοιπός δήμος των Ιουδαίων, Σπαρτιάταις τοις αδελφοίς χαίρειν».
Στη συνέχεια υπενθυμίζει στους Σπαρτιάτες την παλαιά επιστολή του Αρέα και τους δεσμούς φιλίας των δύο λαών - με βάση τα «ιερά βιβλία» - και τονίζει ότι οι Ιουδαίοι δεν παραλείπουν να μνημονεύουν τους Σπαρτιάτες στις γιορτές, τις καθημερινές θυσίες και τις προσευχές τους.
Οι ίδιοι - αναφέρει - έχουν δοκιμάσει πολλές πικρίες και ταλαιπωρίες από πολέμους, αλλά δεν θέλησαν ποτέ να ενοχλήσουν τους φίλους και συμμάχους, γιατί έχουν «την εξ ουρανού βοήθειαν».
Ο Άρειος τώρα ο βασιλιάς των Σπαρτιατών τα δέχθηκε όλα αυτά, λέγοντας μάλιστα ότι βρέθηκε στις αρχαίες γραφές ότι είναι αδέρφια καταγόμενοι από τον Αβραάμ!!!

1 Καὶ εἶδεν Ἰωνάθαν ὅτι ὁ καιρὸς αὐτῷ συνεργεῖ, καὶ ἐπέλεξεν ἄνδρας καὶ ἀπέστειλεν εἰς Ρώμην στῆσαι καὶ ἀνανεώσασθαι τὴν πρὸς αὐτοὺς φιλίαν. 2 καὶ πρὸς Σπαρτιάτας καὶ τόπους ἑτέρους ἀπέστειλεν ἐπιστολὰς κατὰ τὰ αὐτά. 3 καὶ ἐπορεύθησαν εἰς Ρώμην καὶ εἰσῆλθον εἰς τὸ βουλευτήριον καὶ εἶπον· Ἰωνάθαν ὁ ἀρχιερεὺς καὶ τὸ ἔθνος τῶν Ἰουδαίων ἀπέστειλεν ἡμᾶς ἀνανεώσασθαι τὴν φιλίαν αὐτοῖς καὶ τὴν συμμαχίαν κατὰ τὸ πρότερον. 4 καὶ ἔδωκαν ἐπιστολὰς αὐτοῖς πρὸς αὐτοὺς κατὰ τόπον, ὅπως προπέμπωσιν αὐτοὺς εἰς γῆν Ἰούδα μετ᾿ εἰρήνης.

5 Καὶ τοῦτο τὸ ἀντίγραφον τῶν ἐπιστολῶν ὧν ἔγραψεν Ἰωνάθαν τοῖς Σπαρτιάταις· 6 «Ἰωνάθαν ἀρχιερεὺς καὶ ἡ γερουσία τοῦ ἔθνους καὶ οἱ ἱερεῖς καὶ ὁ λοιπὸς δῆμος τῶν Ἰουδαίων Σπαρτιάταις τοῖς ἀδελφοῖς χαίρειν. 7 ἔτι πρότερον ἀπεστάλησαν ἐπιστολαὶ πρὸς Ὀνίαν τὸν ἀρχιερέα παρὰ Δαρείου τοῦ βασιλεύοντος ἐν ὑμῖν ὅτι ἐστὲ ἀδελφοὶ ἡμῶν, ὡς τὸ ἀντίγραφον ὑπόκειται. 8 καὶ ἐπεδέξατο Ὀνίας τὸν ἄνδρα τὸν ἀπεσταλμένον ἐνδόξως καὶ ἔλαβε τὰς ἐπιστολάς, ἐν αἷς διεσαφεῖτο περὶ συμμαχίας καὶ φιλίας. 9 καὶ ἡμεῖς οὖν ἀπροσδεεῖς τούτων ὄντες, παράκλησιν ἔχοντες τὰ βιβλία τὰ ἅγια τὰ ἐν ταῖς χερσὶν ἡμῶν, 10 ἐπειράθημεν ἀποστεῖλαι τὴν πρὸς ὑμᾶς ἀδελφότητα καὶ φιλίαν ἀνανεώσασθαι πρὸς τὸ μὴ ἐξαλλοτριωθῆναι ὑμῶν· πολλοὶ γὰρ καιροὶ διῆλθον ἀφ᾿ οὗ ἀπεστείλατε πρὸς ἡμᾶς. 11 ἡμεῖς οὖν ἐν παντὶ καιρῷ ἀδιαλείπτως ἔν τε ταῖς ἑορταῖς καὶ ταῖς λοιπαῖς καθηκούσαις ἡμέραις μιμνησκόμεθα ὑμῶν ἐφ᾿ ὧν προσφέρομεν θυσιῶν καὶ ἐν ταῖς προσευχαῖς, ὡς δέον ἐστὶ καὶ πρέπον μνημονεύειν ἀδελφῶν· 12 εὐφραινόμεθα δὲ ἐπὶ τῇ δόξῃ ὑμῶν. 13 ἡμᾶς δὲ ἐκύκλωσαν πολλαὶ θλίψεις καὶ πόλεμοι πολλοί, καὶ ἐπολέμησαν ἡμᾶς οἱ βασιλεῖς οἱ κύκλῳ ἡμῶν. 14 καὶ οὐκ ἠβουλόμεθα οὖν παρενοχλεῖν ὑμῖν καὶ τοῖς λοιποῖς συμμάχοις καὶ φίλοις ἡμῶν ἐν τοῖς πολέμοις τούτοις· 15 ἔχομεν γὰρ τὴν ἐξ οὐρανοῦ βοήθειαν βοηθοῦσαν ἡμῖν καὶ ἐρρύσθημεν ἀπὸ τῶν ἐχθρῶν ἡμῶν, καὶ ἐταπεινώθησαν οἱ ἐχθροὶ ἡμῶν. 16 ἐπελέξαμεν οὖν Νουμήνιον Ἀντιόχου καὶ Ἀντίπατρον Ἰάσωνος καὶ ἀπεστάλκαμεν πρὸς Ρωμαίους ἀνανεώσασθαι τὴν πρὸς αὐτοὺς φιλίαν καὶ συμμαχίαν τὴν προτέραν. 17 ἐνετειλάμεθα οὖν αὐτοῖς καὶ πρὸς ὑμᾶς πορευθῆναι καὶ ἀσπάσασθαι ὑμᾶς καὶ ἀποδοῦναι ὑμῖν τὰς παρ᾿ ἡμῶν ἐπιστολὰς περὶ τῆς ἀνανεώσεως καὶ τῆς ἀδελφότητος ἡμῶν. 18 καὶ νῦν καλῶς ποιήσετε ἀντιφωνήσοντες ἡμῖν πρὸς ταῦτα».

19 Καὶ τοῦτο τὸ ἀντίγραφον τῶν ἐπιστολῶν, ὧν ἀπέστειλαν Ὀνίᾳ· 20 «Ἂρειος βασιλεὺς Σπαρτιατῶν Ὀνίᾳ ἱερεῖ μεγάλῳ χαίρειν. 21 εὑρέθη ἐν γραφῇ περί τε τῶν Σπαρτιατῶν καὶ Ἰουδαίων, ὅτι εἰσὶν ἀδελφοὶ καὶ ὅτι εἰσὶν ἐκ γένους Ἁβραάμ. 22 καὶ νῦν ἀφ᾿ οὗ ἔγνωμεν ταῦτα, καλῶς ποιήσετε γράφοντες ἡμῖν περὶ τῆς εἰρήνης ὑμῶν, 23 καὶ ἡμεῖς δὲ ἀντιγράφομεν ὑμῖν τὰ κτήνη ὑμῶν καὶ ἡ ὕπαρξις ὑμῶν ἡμῖν ἐστι, καὶ τὰ ἡμῶν ὑμῖν ἐστιν. ἐντελλόμεθα οὖν ὅπως ἀπαγγείλωσιν ὑμῖν κατὰ ταῦτα».
Μακκαβαίων Α᾿ Κεφ. 12 στιχ. 1-23

Ποια είναι αυτή η κοινή καταγωγή από τον Αβραάμ; Ας θυμηθούμε τον μύθο της Ιούς.
Η Ιώ ήταν θυγατέρα του Ίασου, βασιλέα του Άργους και απογόνου του Ίναχου Μητέρα της ήταν η Μελία ή η Λευκάνη. Ήταν ιέρεια της Ήρας και έγινε ερωμένη του Δία.Η περιπέτειά της άρχισε όταν η Ήρα αντιλήφθηκε την παράνομη σχέση.
Τότε ο Ζευς, για να την προστατεύσει από το μένος της συζύγου του, τη μεταμόρφωσε σε αγελάδα. Η Ήρα όμως υποχρέωσε τον Δία να αρνηθεί, με όρκο (αφροδίσιος όρκος), την παράνομη σχέση του και να της παραδώσει την ωραία αγελάδα, πράγμα που εκείνος αναγκάστηκε να κάνει.
Η Ήρα εμπιστεύτηκε τη φύλαξη της αγελάδας στον πανόπτη Άργο, που αγρυπνούσε εναλλάξ με τα 500 από τα 1.000 μάτια του. Ο Ζευς ανέθεσε στον Ερμή να τερματίσει την κατάσταση και να βοηθήσει τον έρωτά του απελευθερώνοντας την Ιώ. Ο Ερμής αποκοίμισε με τη γοητεία του αυλού όλα τα μάτια του Άργου, και ενώ κοιμόταν τον αποκεφάλισε.
Η Ιώ περιπλανήθηκε ως αγελάδα στην περιοχή γύρω από τις Μυκήνες και κατόπιν πέρασε στην Εύβοια. Η Ήρα όμως δεν παραιτήθηκε από την εκδίκησή της και έστειλε έναν οίστρο (μύγα των βοδιών) για να την βασανίζει.
Τότε η Ιώ καταδιωκόμενη από τον οίστρο άρχισε να περιπλανάται σε όλη την Ελλάδα. Διέτρεξε την ακτή του Ιονίου πελάγους (που εξαιτίας της πήρε το όνομά του), έφθασε στην Ιλλυρία, διέσχισε όλη την Σκυθία, έφθασε στον Προμηθέα που ήταν δεμένος στον Καύκασο, διέτρεξε την ακτή του Ευξείνου Πόντου (που εξαιτίας της μετέβαλε την ονομασία της, από Άξενος Πόντος σε Εύξεινος), διήλθε από τον Βόσπορο (που εξαιτίας της πήρε το όνομά του (βους+πόρος), και τελικά κατέληξε στην Μέμφιδα της Αιγύπτου όπου γέννησε τον Έπαφο, τον γιο της από τον Δία, ο οποίος στο μέλλον θα γινόταν γενάρχης της φυλής των Δαναών.
Ο Έπαφος πήρε για σύζυγό του την κόρη του Νείλου, τη Μέμφιδα, και μαζί απέκτησαν μία κόρη, τη Λιβύη, η οποία έσμιξε με τον Ποσειδώνα. Απόγονοι του Επάφου ήταν ακόμα ο Βήλος, ο Αγήνορας, ο Αίγυπτος, ο Δαναός, ο Κάδμος, η Ευρώπη, η Λυσιάνασσα, η Θήβη και άλλοι. Κάποιες πηγές αναφέρουν ως σύζυγο του Επάφου την Κασσιόπη. Ο μύθος του Επάφου, που ήταν διαδεδομένος στην Εύβοια και στη Βοιωτία, δείχνει ότι υπήρξαν Έλληνες άποικοι στην Αίγυπτο.
(Απολλόδωρος 2.1.3)
Παυσανίας (2.16.1 και 3.18.13)
Λουκιανός, Θεών διάλογος 3
Διόδωρος Σικελιώτης 5.60.4-5
Αισχύλος (Ικέτιδες 1-175, 291-315· Προμηθέας Δεσμώτης, τρίτο επεισόδιο: 561-886)
Ιωάννης Λάμψας, Λεξικό του αρχαίου κόσμου, τόμ. Γ¨
Emmy Patsi-Garin: Επίτομο λεξικό Ελληνικής Μυθολογίας, εκδ. οίκος «Χάρη Πάτση», Αθήνα 1969
ΗΡΟΔΟΤΟΣ Ἱστορίαι Α’ (1.1.1-1.2.1)
Γνωρίζοντας τώρα τον μύθο της Ιούς ήρθε η ώρα να περάσουμε στην Αίγυπτο.
Αίγυπτος = υπτίως Αιγαίου (κάτω από το Αιγαίο), Πυραμίς = πυρ + Αμίς = οίκος πυρός (εξ΄ού και Κεραμίς = το κέρας της οικείας).
Τι σημαίνει τώρα και από που βγαίνει η λέξη Νείλος, ας δούμε τι λέει ο Νόνος στα Διονυσιακά. Ραψωδία Γ', στιχ. 275 - 278.

Λέει ο Κάδμος στην Ηλέκτρα:
..."ήλθε και εις Αίγυπτον, εμόν ροόν, ον πολιήται Νείλον εφημίξαντο φερώνυμον, ούνεκα γαίη εις έτος εξ έτεος πεφορημένος υγρός ακοίτης χεύματι πηλωέντι νέην περιβάλλεται ιλύν," ...
Μετάφραση:
"Έτσι έφτασε και στην Αίγυπτο, στον δικό μου ποταμό, που οι πολίτες τον φωνάζουν με το όνομα Νείλος διότι αυτός ο υγρός σύζυγος της Γης χρόνο παρά χρόνο πλημμυρίζει και την γεμίζει με νέαν ιλύν.
(Σημ. Ιλύς στα αρχαία Ελληνικά είναι η λάσπη.)
Δηλαδή κάθε δεύτερο έτος, όταν πλημμύριζε ο Νείλος έφερνε νέα λάσπη και αυτό σημαίνει το όνομά του!!!
Νόνος: Διονυσιακά, Ραψωδία Γ', στιχ. 275 - 278.
Λέξεις πάλι ελληνικές!!!

Επίσης ο Διόδωρος αναφέρει ότι η Ηλιούπολις είναι αποικία των Ροδίων πριν τον κατακλυσμό και με τον ίδιο τρόπο οι Αθηναίοι έκτισαν την Σαίδα στην Αίγυπτο και ότι τα Φοινικικά γράμματα είναι ελληνικά τα οποία ουσιαστικά με τον Κάδμο επέστρεψαν στην Ελλάδα!!!
οἱ δ´ Ἡλιάδαι διάφοροι γενηθέντες τῶν ἄλλων ἐν παιδείᾳ διήνεγκαν καὶ μάλιστ´ ἐν ἀστρολογίᾳ. εἰσηγήσαντο δὲ καὶ περὶ τῆς ναυτιλίας πολλὰ καὶ τὰ περὶ τὰς ὥρας διέταξαν. εὐφυέστατος δὲ γενόμενος Τενάγης ὑπὸ τῶν ἀδελφῶν διὰ φθόνον ἀνῃρέθη· γνωσθείσης δὲ τῆς ἐπιβουλῆς οἱ μετασχόντες τοῦ φόνου πάντες ἔφυγον. τούτων δὲ Μάκαρ μὲν εἰς Λέσβον ἀφίκετο, Κάνδαλος δὲ εἰς τὴν Κῶ· Ἀκτὶς δ´ εἰς Αἴγυπτον ἀπάρας ἔκτισε τὴν Ἡλιούπολιν ὀνομαζομένην, ἀπὸ τοῦ πατρὸς θέμενος τὴν προσηγορίαν· οἱ δ´ Αἰγύπτιοι ἔμαθον παρ´ αὐτοῦ τὰ περὶ τὴν ἀστρολογίαν θεωρήματα. ὕστερον δὲ παρὰ τοῖς Ἕλλησι γενομένου κατακλυσμοῦ, καὶ διὰ τὴν ἐπομβρίαν τῶν πλείστων ἀνθρώπων ἀπολομένων, ὁμοίως τούτοις καὶ τὰ διὰ τῶν γραμμάτων ὑπομνήματα συνέβη φθαρῆναι· δι´ ἣν αἰτίαν οἱ Αἰγύπτιοι καιρὸν εὔθετον λαβόντες ἐξιδιοποιήσαντο τὰ περὶ τῆς ἀστρολογίας, καὶ τῶν Ἑλλήνων διὰ τὴν ἄγνοιαν μηκέτι τῶν γραμμάτων ἀντιποιουμένων ἐνίσχυσεν, ὡς αὐτοὶ πρῶτοι τὴν τῶν ἄστρων εὕρεσιν ἐποιήσαντο. ὁμοίως δὲ καὶ Ἀθηναῖοι κτίσαντες ἐν Αἰγύπτῳ πόλιν τὴν ὀνομαζομένην Σάιν, τῆς ὁμοίας ἔτυχον ἀγνοίας διὰ τὸν κατακλυσμόν. δι´ ἃς αἰτίας πολλαῖς ὕστερον γενεαῖς Κάδμος ὁ Ἀγήνορος ἐκ τῆς Φοινίκης πρῶτος ὑπελήφθη κομίσαι γράμματα εἰς τὴν Ἑλλάδα· καὶ ἀπ´ ἐκείνου τὸ λοιπὸν οἱ Ἕλληνες ἔδοξαν ἀεί τι προσευρίσκειν περὶ τῶν γραμμάτων, κοινῆς τινος ἀγνοίας κατεχούσης τοὺς Ἕλληνας. Τριόπας δὲ πλεύσας εἰς τὴν Καρίαν κατέσχεν ἀκρωτήριον τὸ ἀπ´ ἐκείνου Τριόπιον κληθέν. οἱ δὲ λοιποὶ τοῦ Ἡλίου παῖδες διὰ τὸ μὴ μετασχεῖν τοῦ φόνου κατέμειναν ἐν τῇ Ῥόδῳ, καὶ κατῴκησαν ἐν τῇ Ἰαλυσίᾳ κτίσαντες πόλιν Ἀχαΐαν. ὧν ὁ πρεσβύτερος Ὄχιμος βασιλεύων ἔγημε μίαν τῶν ἐγχωρίων Νυμφῶν Ἡγητορίαν, ἐξ ἧς ἐγέννησε θυγατέρα Κυδίππην τὴν μετὰ ταῦτα Κυρβίαν μετονομασθεῖσαν· ἣν γήμας Κέρκαφος ἀδελφὸς διεδέξατο τὴν βασιλείαν. μετὰ δὲ τὴν τούτου τελευτὴν διεδέξαντο τὴν ἀρχὴν υἱοὶ τρεῖς, Λίνδος, Ἰάλυσος, Κάμειρος· ἐπὶ δὲ τούτων γενομένης μεγάλης πλημυρίδος, ἐπικλυσθεῖσα ἡ Κύρβη ἔρημος ἐγένετο, αὐτοὶ δὲ διείλοντο τὴν χώραν, καὶ ἕκαστος ἑαυτοῦ πόλιν ὁμώνυμον ἔκτισε.
Διόδωρος Σικελιώτης βιβλίο 5.57
Οι Υκσώς ήταν λαός της Μέσης ανατολής που κατέλαβε την Αίγυπτο. Η συγγένεια Φοινίκων και Εβραίων φαίνεται και από το ότι οι δυο λαοί διεκδικούσαν την πατρότητα των Υκσώς! Ο Ιώσηπος λέει πως αυτοί ήταν πρόγονοι των Εβραίων.
Ευσέβιος Καισαρείας, Ευαγγελική προπαρασκευή, Ι΄, ιγ΄, σελ. 394, σύμφωνα με τον Ιώσηπο.
Καταλάβατε; Σας τα είπε αυτά ποτέ κανείς;

Για την Ιταλία που είναι μία από τις χώρες που συνεργάζονται δεν χρειάζεται πάλι να πω πολλά. Είναι γνωστά τα περί Μεγάλης Ελλάδας (Κάτω Ιταλία, Σικελία). Ακόμη κι αν ισχύει ο μύθος ότι οι Ρωμαίοι κατάγονται από τον Αινεία και τους Τρώες, τότε κατάγονται από τον Δάρδανο που ήταν γιος του Δία και της Ηλέκτρας, θυγατέρας του Άτλαντος, πρόγονου του Ίλλου και του Τρώος και ιδρυτής της πόλεως της Τροίας με καταγωγή από την Αρκαδία.
Για την Γαλλία ξέρατε ότι ο Ηρακλής έχτισε την Αλεσία το σημερινό Παρίσι;
Όταν ο Ηρακλής επέστρεφε έχοντας πάρει τα βόδια του Γηρυόνη και διέσχιζε τη Γαλατία, ίδρυσε την πόλη Αλεσία. Εκεί τον ερωτεύτηκε η κόρη ενός πρίγκηπα της χώρας, που δεν είχε ποτέ βρει άντρα αντάξιό της. Μαζί της απέκτησε ένα γιο, που ονομάστηκε Γαλάτης και αξιώθηκε με την ανδρεία του να βασιλεύσει σ' ολόκληρη τη Γαλατία. Αργότερα αυτός ο Γαλάτης έδωσε το όνομα του στη χώρα των Γαλατών, τη Γαλα¬τία (βλ. επίσης Κελτός).
Διόδωρος Σικελιώτης βιβλίο 5, 24
Ο Ηρακλής εκπολίτισε τους Κέλτες (τους έπεισε να μη θανατώνουν τους ξένους), έκανε στη χώρα τους διάφορα χρήσιμα έργα και ίδρυσε μια μεγάλη πόλη, την Αλεσία («περιπλάνηση»), σε ανάμνηση των ταξιδιών του. Οι Γαλάτες τιμούσαν σ' αυτήν τον Ηρακλή και τη θεωρούσαν μητρόπολη του έθνους τους.
Διόδωρος ο Σικελιώτης βιβλίο Δ. 19, 24.
Να μιλήσουμε για την Μασσαλία που ακόμη και σήμερα ονομάζεται “Δήμος Φωκαέων”;
Για το τέλος θα αφήσω τους Πέρσες. Ο Ηρόδοτος σε όλο το πρώτο του βιβλίο μιλάει, για το πώς οι Ηρακλείδες Πέρσες υποδουλώθηκαν στους Μήδους και πως με τον Κύρο ελευθερώθηκαν και ανακατέλαβαν την εξουσία από τον Κροίσο
Δείτε την επιστολή των Περσών προς τους Αργείους!!!
ἔστι δὲ ἄλλος λόγος λεγόμενος ἀνὰ τὴν Ἑλλάδα, ὡς Ξέρξης ἔπεμψε κήρυκα ἐς Ἄργος πρότερον ἤ περ ὁρμῆσαι στρατεύεσθαι ἐπὶ τὴν Ἑλλάδα• 2 ἐλθόντα δὲ τοῦτον λέγεται εἰπεῖν “ἄνδρες Ἀργεῖοι, βασιλεὺς Ξέρξης τάδε ὑμῖν λέγει. ἡμεῖς νομίζομεν Πέρσην εἶναι ἀπ᾽ οὗ ἡμεῖς γεγόναμεν παῖδα Περσέος τοῦ Δανάης, γεγονότα ἐκ τῆς θυγατρὸς ΚηφέοςἈνδρομέδης. οὕτω ἂν ὦν εἴημεν ὑμέτεροι ἀπόγονοι. οὔτε ὦν ἡμέας οἰκὸς ἐπὶ τοὺς ἡμετέρους προγόνους στρατεύεσθαι, οὔτε ὑμέας ἄλλοισι τιμωρέοντας ἡμῖν ἀντιξόους γίνεσθαι, ἀλλὰ παρ᾽ ὑμῖν αὐτοῖσι ἡσυχίην ἔχοντας κατῆσθαι. ἢν γὰρ ἐμοὶ γένηται κατὰ νόον, οὐδαμοὺς μέζονας ὑμέων ἄξω».

MET: Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή στην Ελλάδα, ότι δηλαδή ο Ξέρξης έστειλε κάποιον κήρυκα στο Άργος, πριν ακόμα αρχίσει την εκστρατεία κατά της Ελλάδας. Αυτός όταν έφτασε λέγεται ότι είπε: «Άνδρες Αργείοι, ο βασιλιάς Ξέρξης αυτά λέει σε σας: Εμείς οι Πέρσες πιστεύουμε ότι καταγόμαστε από τον Πέρση, πατέρας του οποίου ήταν ο γιός της Δανάης, ο Περσέας, και μητέρα του η Ανδρομέδα, κόρη του Κηφέα. Έτσι είμαστε απόγονοι των ίδιων με εσάς. Άρα, δεν είναι σωστό να πολεμήσουμε ενάντια στον λαό από τον οποίο καταγόμαστε, όπως και για εσάς θα ήταν σφάλμα να βοηθήσετε άλλους να μας αντισταθούν, αλλά να παραμείνετε αμέτοχοι στην επερχόμενη σύγκρουση. Αν τα πράγματα έλθουν όπως τα ελπίζουμε, δεν υπάρχει άλλος λαός που θα τιμώ περισσότερο από εσάς».
Ηρόδοτος Βιβλίο 7ο, εδάφιο 150

Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Γιατί κάνω όλες αυτές τις ιστορικές αποκαλύψεις;
1. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΩ Η ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΩ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ!!! ΜΙΛΑΩ ΚΑΘΑΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ!!! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ “ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ” ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ… ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ!!! ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ!!!

2. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ – ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΔΕΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ!!! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ; ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΗ ΑΜΥΝΑ; ΚΟΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΚΟΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ;
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ;

Δεν χρειαζόμαστε ούτε το ΝΑΤΟ ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση!!! Χρειάζεται μόνο οι χώρες που προανέφερα να συμφιλιωθούν και να ενωθούν.
Μπορούν να ενωθούν οι Έλληνες με τους Εβραίους ; Μπορούν να συμφιλιωθούν οι Πέρσες, οι Παλαιστίνιοι, οι Σύριοι με το Ισραήλ;
Μόνο να σεβαστεί ο ένας την θρησκεία του άλλο χρειάζεται ουσιαστικά και όλα τα άλλα λύνονται. Τα οφέλη θα είναι απείρως περισσότερα με αυτήν την Ένωση.
Ακόμη και οι ΗΠΑ μπορούν να είναι αρωγός σαν υπερδύναμη, φτάνει να μην προσπαθήσουν να εκμεταλευτούν καταστάσεις και να λειτουργήσουν με σεβασμό όπως και όλοι οι υπόλοιπι ο ένας στον άλλον.
Μία συνομοσπονδία που τιμής ένεκεν μπορεί να έχει την πόλη του Άργους σαν κέντρο, μιας και είναι ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών;
ΑΡχαιων Γεωπολιτική Ομόσπονδη Συμμαχία, ΑΡ.Γ.Ο.Σ
Αυτό είναι το όραμα μου!!! Μπορεί να γίνει;
Οι σύμβουλοι των πρωθυπουργών τι κάνουν; Εγώ μπορεί να μην είμαι σύμβουλος πρωθυπουργού αλλά έχω πολλές ιδέες εάν θέλετε να κάνετε την Ελλάδα σοβαρή χώρα…