Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

BREXIT: Ακόμη κωλυσιεργούν....

ΜΟΝΟ το makpress γράφει από την 1η μέρα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 2016, ότι για το Brexit, θα συμβεί αυτό που λέει η Προφητεία: "θα έχετε Brexit και θα είναι σαν μην έχετε".
Πέρασαν 3 χρόνια κι ακόμη να ....
εφαρμόσουν τη λαϊκή εντολή !
Ε, μην ξαναλέμε τα ίδια, τα ΄παμε χιλιάδες φορές. Παντού, ο "λαός" είναι κομπάρσος. Τον φωνάζουν μια στο τόσο να ψηφίσει και μετά κάνουν ό,τι πει η πραγματική εξουσία, την οποία κανείς δεν εκλέγει. Η "δημοκρατία" είναι το συντομότερο ανέκδοτο του 21ου αιώνα. Υπάρχει μόνο στη φαντασία.


Βαρύτατη κοινοβουλευτική ήττα με διαφορά 230 εδρών υπέστη η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι στην κρίσιμη ψηφοφορία επί της συμφωνίας για τους όρους του Brexit που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για την επόμενη ημέρα.

Παρά τις προειδοποιήσεις της κ. Μέι πως η απόρριψη της συμφωνίας μπορεί να σημάνει και «πάγωμα» του Brexit, μόνον 202 μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων στήριξαν την κυβέρνηση, ενώ 432 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση. Πρόκειται για την βαρύτερη ήττα κυβέρνησης στην νεότερη ιστορία της Βρετανίας.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν κατέθεσε λίγα λεπτά αργότερα πρόταση μομφής κατά της Συντηρητικής κυβέρνησης Μέι, η οποία αναμένεται να συζητηθεί αύριο Τετάρτη και μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες γενικές εκλογές.