Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Το άρθρο του Διευθυντή Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου και υπ.βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, που σκανδάλισε

Ένας δημοσιογράφος (;) ο οποίος είναι υπάλληλος του γραφείου τύπου της Συνοδικής επιτροπής της αρχιγραμματείας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και όχι διευθυντής γραφείου τύπου της .....
Ιεράς Συνόδου όπως γράφεται (εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου είναι ο Μητροπολίτης Πατρών κι όχι δημοσιογράφος), έγραψε στο site agrinionews, στο οποίο φιλοξενείται συχνά ή ίσως είναι δικό του, καθώς κατάγεται από το Αγρίνιο, ένα άρθρο, που ενόχλησε πολλούς.


  • Η σχέση του με την εκκλησία εδώ
  • Το άρθρο του εδώ, αλλά περιληπτικά γράφει:


«Όταν οι καμπάνες σημαίνουν πένθιμα, ο κόσμος πεθαίνει…. Όταν, όμως, δύο διαφορετικά Έθνη γίνουν ένα και οι πολίτες τους καταλάβουν ότι είναι Δημιουργήματα τού ενός Θεού, χωρίς χρώμα και σύνορα, τότε ο κόσμος δεν πεθαίνει ποτέ…»
"εγκλωβιζόμαστε, σήμερα, αβασάνιστα σε έναν αρρωστημένο πατριωτισμό"


Το άρθρο του θα περνούσε απαρατήρητο, αλλά το έκαναν viral, διορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο facebook. Οπότε, ψάξαμε , γιατί ενθουσιάζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ένα άρθρο υπαλλήλου μιας γραμματείας της εκκλησίας;

Η απάντηση είναι απλή: Ο κ.Βασιλείου ήταν υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτ. 2015, στο ψηφοδέλτιο της πατρίδας του, Αιτωλοακαρνανίας. Η αναφορά στο ίδιο site, το agrinionews, εδώ και η εκτύπωση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Μάλιστα "δέχθηκε" να μπει σε μη εκλόγιμη θέση (οι εκλογές έγιναν με λίστα), που σημαίνει ότι ήθελε πάση θυσία να δείξει ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ !


Οπότε, μένει να απαντηθεί το ερώτημα: πώς γίνεται ένας υπάλληλος της εκκλησίας να είναι και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ; Την απάντηση δίνει σε ανύποπτο χρόνο η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία αναφέρει ότι ξεκίνησε να ζητά από την Χ.Α. να τον εντάξει στα ψηφοδέλτιά της, πήγε στη ΝΔ όπου ζήτησε να τον βάλουν σε εκλόγιμη θέση (!) κι αφού "έφαγε πόρτα" από τη ΝΔ, κατήντησε εκεί όπου καταντούν όλοι όσοι πηγαίνουν στη ΝΔ για να βολευτούν και τους το αρνούνται: γενίτσαρος, ορκισμένος να υπηρετήσει την αριστερά και τις παλαβωμάρες της όσο προκλητικότερα γίνεται, ώστε να πάρει εκδίκηση για την απόρριψη. Κάτι σαν την παροιμία : "δεν με θέλεις Μαριγώ, να κι εγώ (όσοι ξέρετε τι είναι το "να", καταλαβαίνετε).


  • Το ρεπορτάζ εδώ
  • Ένα ενδιαφέρον άρθρο του κ.Βασιλείου, που υμνεί τον Α. Τσίπρα, εδώ
  • Η απάντηση του κ.Βασιλείου στην εφημερίδα, όπου λέει : "στόχος μου δεν είναι κάποια θέση αλλά η ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια διάσωσης του τόπου μας", εδώ. Για να διασώσει τον τόπο λοιπόν συμμετείχε στις εκλογές.


Επί της ουσίας, δεν θα σχολιάσουμε τίποτε, το άρθρο του είναι φαιδρό, θα το πάρει στα σοβαρά μόνο κάποιος ιδεοληπτικός. Οι μπαρούφες ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών, "δύο διαφορετικά έθνη έγιναν ένα", δεν αντέχουν σε κριτική. Να δώσουμε τότε το Αιγαίο στους Τούρκους για να γίνουμε ένα και να χτυπάνε χαρμόσυνα οι καμπάνες...... Να δεχθούμε ότι η Ήπειρος είναι Αλβανική όπως ζητούν οι Τσάμηδες, για να μην μας κατηγορούν άνθρωποι σαν τον Βασιλείου 'οτι "εγκλωβιζόμαστε σε έναν αρρωστημένο πατριωτισμό"; Ποιός είναι ο υγιής πατριωτισμός κατά τον κ.Βασιλείου; Να δίνεις ό,τι αλυτρωτικό και παρανοϊκό σου ζητούν οι γείτονες;  Τέλος πάντων, δεν υπάρχει αντικείμενο σχολιασμού, οι μπαρούφες του είναι επικές, ανάξιες λόγου....


Βασίλης Προκοπίδης