Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ο Αριστείδης Φωκάς, η γκαζόζα και το "κόψιμο"

Αριστείδης Φωκάς: «Γκαζόζες θέλει αρκετές μέσα στη βουλή για να χωνέψεις αυτά που γίνονται»


Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αριστείδης Φωκάς, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη διατύπωσε την άποψη ότι « αυτά που γίνονται στο ελληνικό κοινοβούλιο, θέλουν μόνο γκαζόζες»

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωκάς:« Γκαζόζες θέλει αρκετές μέσα στη Βουλή, για να χωνέψεις αυτά που γίνονται. Καταρχήν, δεν υπάρχει πλειοψηφία και στόχος, πλέον είναι ξεκάθαρο τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να τα τινάξει όλα στον αέρα και να παρατήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άνθρωπος, υπουργός που να παρατάει το υπουργείο του. Παρατάει το υπουργείο, καλεί τους βουλευτές που είναι υπουργοί, την κυρία Κουντουρά, τον κύριο Κόκκαλη, τον κύριο Κουίκ, να παραιτηθούν από υπουργοί, γιατί γίνεται μάχη για το Σκοπιανό. Δεν συμβαίνει αυτό, τους διαγράφει. Αρχίζει ένας πόλεμος. Στόχος αυτή τη στιγμή του πολέμου, είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Με αυτά εδώ πέρα που συμβαίνουν μέσα , τι πρέπει να πιείς; Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αυτά που γίνονται μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, θέλουν μόνο γκαζόζες».

Φωκάς: Εχασα την ψηφοφορία γιατί ήπια μια γκαζόζα και πήγα τουαλέτα


Ολα τα είχαμε ακούσει στη Βουλή. Δικαιολογίες για απουσίες βουλευτών για ταξίδια, για ασθένειες, για ανωτέρα βία. Αλλά για μια… γκαζόζα σε κρίσιμη ψηφοφορία δεν το είχαμε ακούσει. Τα νέα κοινοβουλευτικά ήθη της κυβέρνησης με την απώλεια της δεδηλωμένης δημιουργούν και ευτράπελα.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αριστείδης Φωκάς, λοιπόν, προκειμένου να εξηγήσει τη χθεσινή του απουσία από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ είπε ότι θα έπρεπε να δουν όλοι το βίντεο, που υπάρχει στη Βουλή, όπως υπάρχει στο ποδόσφαιρο το VAR! Και στη συνέχεια είπε ότι «ξεκινάει η ψηφοφορία και επειδή είχα πιει μια γκαζόζα από το καφενείο, πήγα στην τουαλέτα»!

Μάλιστα, εκτίμησε ότι θα έπρεπε να τον περιμένουν για να συνεχιστεί η διαδικασία. «Σε ποιο άρθρο αναφέρεται αυτό που έγινε χθες», προσέθεσε χαρακτηριστικά με την Ολομέλεια να ξεσπά στα γέλια!

Την σχετική φράση σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter και ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι μετά από 11 χρόνια στο Κοινοβούλιο τελικά δεν τα είχα ακούσει όλα…».


Καμμένος: Εγώ είπα του Φωκά να πάει για γκαζόζα! - Εάν μου διαλύσουν την ΚΟ, δεν θα κάνουμε παρέλαση

Εγώ είπα στον βουλευτή μου να... πάει για γκαζόζα, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, εξηγώντας πως η κίνησή του αυτή έγινε «για να καταλάβουν τι θα πει "εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ"»!

Ο κύριος Καμμένος εξήγησε πως συνομιλώντας με τον βουλευτή του Αριστείδη Φωκά, ο οποίος μετείχε ως εκπρόσωπος του κόμματος στην συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που επρόκειτο να εγκρίνει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ, του είπε: «Θα πας επιδεικτικά και θα πιεις μια γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής για να καταλάβουν τι σημαίνει "εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ" και μένω με τρεις υπουργούς».

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Καμμένος έκανε, επίσης, λόγο για «απειλές» προκειμένου να διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ διαμηνύοντας ότι «εγώ τέτοιες απειλές δεν δέχομαι». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «έχει καταργηθεί παράνομα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού γιατί έχει ευρωβουλευτή».Έστειλε, δε, μήνυμα, ότι «εάν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ αντιθεσμικά να ξέρουν ότι έχουμε πλέον πόλεμο».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Τέρενς Κουίκ καθώς αυτός θα είναι ο πολιτικός που θα πάρει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου όταν αυτός την παραδώσει. «Ο κ. Κουίκ ξεκίνησε με τους ΑΝΕΛ έγινε δύο φορές βουλευτέης και έγινε δύο φορές υπουργος. Εάν αποφασίσει να δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ και να πετάξει στον δρόμο 50 οικογένειας ας πάρει τις αποφάσεις του και ο λαός τις δικές του. Εγώ δεν θα παρακαλέσω κανένα».

Ακόμα πιο δριμύς ήταν ο κ. Καμμένος για τον πρωθυπουργό, λέγοντας στη συνέχεια ότι «εάν ο Τσίπρας λειτουργήσει με την έννοια σου δίνω μια θέση για μια ψήφο θα αποδείξει ότι όχι μόνο είναι αχάριστος αλλά θα δείξει και ότι ο ίδιος σχεδίασε την διάλυση της ΚΟ του εταίρου του».

Αναφερόμενος στις διαφωνίες που κατά καιρούς εξέφραζαν οι ΑΝΕΛ ως κυβερνητικός εταίρος ο κ. Καμμένος είπε ότι «οι περίεργες ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να περιοριστούν». Ως παραδείγματα χρησιμοποίησε μια μια απόφαση που του ήρθε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του αναπληρωτή υπουργού «πως τον έλεγαν, Ήμερο;» (σ.σ. αναφέρεται στον Κώστα Ήσυχο) να ονομάσουμε στρατόπεδο στη Μακεδονία "στρατόπεδο Σαράφη". Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα διέλυε το στράτευμα. Μετά ερχόντουσαν διάφοροι ΣΥΡΙΖΑιοι για να περάσουν νομοσχέδια για τους στρατιώτες που δεν θέλουν να φέρουν όπλα, τους αρνητές»