Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Σκόπια: ΟΛΟΙ τραγουδάνε αυτό το εθνικιστικό τραγούδι μίσους

Να τους καταγγείλουν αμέσως οι γνωστοί διεθνιστές (αφού πάρουν οδηγίες από τη γνωστή ...

πρεσβεία όμως).


Tο διασημότερο τραγούδι στα Σκόπια, αυτό που τραγουδάνε ή τραγούδησαν κάποτε όλοι (ΟΛΟΙ!) οι Σκοπιανοί, είναι το Izlezi momče. Είναι κάτι σαν το "Μια ωραία πεταλούδα" ας πούμε. Υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που δεν το τραγούδησε (την πεταλούδα) ή δεν του το τραγούδησαν; Ε, έτσι και στα Σκόπια με το  Izlezi momče.
Μόνο που το Σκοπιανό τραγουδάκι, αυτό με το οποίο γαλουχείται ΟΛΟΚΛΗΡΗ η γενιά των νέων Σκοπιανών,  λέει, ανάμεσα στους στίχους του "наше ќе биде и Солунско поле"


Ο στίχος наше ќе биде и Солунско поле, μεταφράζεται ως "δική μας θα είναι η κοιλάδα της Θεσσαλονίκης"

«Izlezi momče, pravo na terasa, pozdravi ja Gocevata rasa,
krenete racete gore, naše ќe bide i solunsko pole»,

και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει:

«Πήγαινε νεαρέ ίσια στο μπαλκόνι σου και χαιρέτισε την ράτσα του Goce (ιδρυτής της «Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης»), άπλωσε τα χέρια σου ψηλά, τα δικά μας θα είναι στην πεδιάδα της Θεσσαλονίκης»!!!


Το τραγουδάκι αυτό λοιπόν είναι κάτι παραπάνω ακόμη και από τον εθνικό ύμνο της FYROM. Το τραγουδάνε σε αθλητικές διοργανώσεις, σε συγκεντρώσεις, σε παιδικά πάρτι, παντού. Εξυψώνει το εθνικό τους φρόνημα, εστιάζοντας στο "solunsko pole".

Στο σημείο που το εμβατήριο αναφέρει τη Θεσσαλονίκη, οι Σκοπιανοί βγάζουν τα συκώτια τους από τη φωνή. ΟΛΟΙ, σε όλα τα βίντεο, όλα τα χρόνια. ΟΛΟΙ ! Εκεί που λέει "πάμε να πάρουμε τη Θεσσαλονίκη"

Αυτό δείχνει ότι γαλουχείται μια γενιά με το όνειρο της κατάληψης της πεδιάδας της Θεσσαλονίκης.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτόν τον στίχο, τον τραγουδάνε ΟΛΟΙ στα Σκόπια.

Υπενθυμίζουμε τις παρατηρήσεις ελληνικών κομμάτων για ελληνικά "εθνικιστικά" τραγούδια (κάποιοι βαφτίζουν "εθνικιστικό" ακόμη και το "Μακεδονία ξακουστή", που είναι ύμνος στην ελευθερία της Μακεδονίας), που τραγουδάνε κατά τη διάρκεια ασκήσεων κάποιοι φαντάροι στις ειδικές δυνάμεις. Αυτό, ενόχλησε πολύ κάποια κομματίδια της "διεθνιστικής αριστεράς" (που όμως κόντρα στο ΝΑΤΟ δεν πάνε γιατί εκεί κάνει "τζιζ"). Τους ενόχλησε το γεγονός, ότι περιστασιακά, ένα ποσοστό 0,0001% των Ελλήνων λέει "θα μπούμε στα Σκόπια" ή κάτι παρόμοιο-όντως- εθνικιστικό, την ώρα της στρατιωτικής άσκησης.
Δεν ενοχλούνται όμως από το γεγονός ότι το 100% των κατοίκων της γειτονικής χώρας τραγουδάει σε κάθε ευκαιρία το "solunsko pole" !
Δεν ενοχλούνται ότι βάφουν τα παιδιά τους και τα βάζουν να τραγουδάνε ειδικά το κομμάτι που λέει "δικιά μας θα είναι η κοιλάδα της Θεσσαλονίκης"
Διεθνισμός αλά καρτ. Απλά   ...μισελληνισμός και γραφικός ελιτισμός είναι και τίποτε παραπάνω.











https://taxalia.blogspot.com/2014/09/blog-post_778.html 29/9/2014