Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

«Βάρος» για τις Περιφέρειες οι εξετάσεις οδήγησης

Μέχρι και 90 άτομο προσωπικό καλείται να διαθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις εξετάσεις χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης, σύμφωνα με....
το νέο νόμο που τίθεται προς ψήφιση. Στο πολυπόθητο νομοσχέδιο που εκτιμάται ότι θα βάλει φρένο στις αποχές των εξεταστών, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κ.Μ. Κωνσταντίνος Πάλλας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας, «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ», ο κ. Πάλλας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο και αν αυτές ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εξεταστών. «Αφού το Υπουργείο ελέγχει τις πληρωμές των υπαλλήλων στις αιρετές Περιφέρειες, ας πάρει το έργο των εξετάσεων από τις Περιφέρειες και να αναλάβει όλη την ευθύνη», τόνισε ο κ. Πάλλας.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη το υφιστάμενο «κουτσουρεμένο» προσωπικό των υπηρεσιών δεν επαρκεί για να καλύψει αποκλειστικά τις εξετάσεις οδήγησης. Συνολικά στις δυο Διευθύνσεις Συγκοινωνιών, ανατολικού και δυτικού τομέα Θεσσαλονίκης απασχολούνται σήμερα 100 άτομα. «Εμείς ούτε εβδομήντα άτομα δεν μπορούμε να διαθέσουμε για τις ανάγκες των εξετάσεων», είπε κατηγορηματικά ο κ. Πάλλας.