Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα

Επίθεση στον Πρωθυπουργό ότι απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συναίνεσης καθώς επέλεξε να ξεκινήσει τις ....
διαπραγματεύσεις και μετά να ενημερώσει του πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον κατηγόρησε ότι κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση προβαίνει σε υπαναχωρήσεις χωρίς να λάβει διασφαλίσεις από την άλλη πλευρά. Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Προσήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εξασφαλίσει καν τη στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου» σχολίασε.

Τον κατηγόρησε ότι «δίχασε τους Έλληνες, περιφρόνησε τους πολίτες που εκφράζουν πατριωτική τους ευαισθησία. Αντί να επιδιώξει ισχυρό εθνικό μέτωπο, επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια» και πρόσθεσε ότι έτσι κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας προς αξιοποίηση.

Άσκησε κριτική και για την τακτική του κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «προβαίνει σε παραχωρήσεις δίχως να έχει εξασφαλίσει μη αναστρέψιμα ανταλλάγματα» και υποστήριξε ότι είναι πολύ σοβαρή παράλειψη που δεν έθεσε σαν προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων. Ο κατακερματισμός της λύσης, δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος και δεν μπορεί να γίνει δεκτός.

«Οι χειρισμοί του κ. Τσίπρα δεν πείθουν. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα» είπε και έστειλε μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να «ψάχνει για άλλοθι, επέλεξε να βαδίσει μόνος του».

Η Ν.Δ., είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με σθένος και αποτελεσματικότητα, ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα δεν δίνουν εγγυήσεις ότι μπορεί να κάνει το ίδιο. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα. Το θέμα της ονομασίας, συνέχισε, δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, αφορά την ιστορία και την εθνική συνείδηση των Ελλήνων.

Επανέλαβε ότι «δεν θα διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς και κατέληξε ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να βαδίσει αυτό τον δρόμο μόνος του, ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι».

Η συνάντηση διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα και το κλίμα, όπως έλεγαν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ήταν ψυχρό.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από την αρχή ότι προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου ως είχε υποχρέωση ως εκ του θεσμικού του ρόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου