Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Σαν σήμερα πέθανε ο Χριστόδουλος

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρός Χριστόδουλος της ....
Ορθόδοξος Ανατολικής Εκκλησίας της Ελλάδος (17 Ιανουαρίου 1939 - 28 Ιανουαρίου 2008), κατά κόσμον Χρήστος Παρασκευαΐδης, διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος την περίοδο 1998 - 2008.

Στα πρώτα χρόνια της θητείας του απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα λόγω του ότι προωθούσε το λεγόμενο «άνοιγμα της Εκκλησίας προς την κοινωνία», την προσέγγιση των νέων που τον λάτρεψαν και λόγω της διαμάχης του με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο ζήτημα των ταυτοτήτων.

Φυσικό επακόλουθο ήταν να δημιουργήσει φανατικούς εχθρούς σε διάφορους σκοτεινούς κύκλους, που δεν είδαν με καλό μάτι τη δημοτικότητά του και τη συσπείρωση εκατομμυρίων απλών ανθρώπων γύρω του, με αποτέλεσμα να ξεχυθεί μια συντονισμένη πρωτοφανής επίθεση,που στόχευε στη σπίλωση της προσωπικότητάς του, με κάθε μέσο, κάθε τρόπο και κάθε κόστος.

Toν Ιούνιο του 2007 διαγνώστηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και χειρουργήθηκε με επιτυχία για την αφαίρεση του όγκου. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας όμως διαγνώστηκε και δεύτερος καρκίνος στο ήπαρ. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και τέθηκε σε αναμονή εύρεσης μοσχεύματος, προκειμένου να γίνει μεταμόσχευση ήπατος. Αν και το μόσχευμα βρέθηκε, κατά τη χειρουργική επέμβαση στις 8 Οκτωβρίου δεν έγινε η μεταμόσχευση, καθώς διαπιστώθηκαν πολλαπλές μεταστάσεις. Λίγες εβδομάδες αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου συνέχισε τη θεραπεία του. Στα τελευταία στάδια της ασθένειας του αρνήθηκε περαιτέρω ιατρική αγωγή, καθώς και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Στις 28 Ιανουαρίου του 2008 στις 5:15 το πρωί άφησε τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών. Απεβίωσε στην οικία του, όπως ο ίδιος ζήτησε, χωρίς να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, παρά την επιδείνωσή της υγείας του που τον οδήγησε στο να καταλήξει.

Και μετά το θάνατό του, ο μηχανισμός που τον μίσησε τόσο πολύ, συνέχισε τα ελεεινά προπαγανδιστικά δημοσιεύματα, που βρίσκουν ακόμη πρόσφορο έδαφος στις μάζες των ηλιθίων εθελόδουλων, όπως η περίφημη γελοιότητα με τα δήθεν πολύτιμα αντικείμενα, που βρέθηκαν στο σπίτι του όταν "ξεσφραγίστηκε" και αφορούσαν φυσικά, τα δώρα των επισκεπτών του στη Μητρόπολη, από τα οποία δεν οικειοποιήθηκε κανένα.

Ο Αρχιεπίσκοπος πέθανε νικημένος, ο κτηνώδης βρωμερός μηχανισμός που τον πολέμησε λυσσαλέα ζει και βασιλεύει, χάρις στην ύπαρξη της μάζας των ανίκητων ηλίθιων, που πάντα συντάσσεται με τους ψεύτες....