Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Σε εξέλιξη η συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Κυρ. Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει ως αντικείμενο τις εξελίξεις στα...
εθνικά θέματα και ειδικότερα για το Σκοπιανό. Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε λίγο πριν τις 10.30, ενώ δεν έκανε δηλώσεις.

Ακολουθούν οι συναντήσεις στις 12:30 με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής τη Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στις 13:30 με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 15:00 με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και στις 17:30 με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει στήριξη για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται την ώρα που οι πιέσεις του διεθνούς παράγοντα έχουν αυξηθεί, ενώ στην ΠΓΔΜ η κυβέρνηση Ζάεφ προσπαθεί να βρει τρόπους συνεννόησης με την αντιπολίτευση και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να διαχειριστεί τρία ρήγματα:

με την Εκκλησία που αποφάσισε, μετά από νέα συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ότι δεν συναινεί σε όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», επιτρέποντας ή και προτρέποντας τη συμμετοχή των ιεραρχών στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου, κάτι που δεν έπραξε με το συλλαλητήριο που προηγήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όπου -παρά το κλίμα αμφίπλευρης κατανόησης των αντιθέσεων ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο- βουλευτές και στελέχη των δύο κυβερνητικών κομμάτων τροφοδοτούν την ένταση.
με την αντιπολίτευση και κυρίως με τη Νέα Δημοκρατία. Το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προβλέπεται -μετά από διαρροή της Πειραιώς- τυπικό, ενώ η νέα κόντρα μέσω διαρροών ανάμεσα στο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη, έχει ανεβάσει το θερμόμετρο και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Κομβικές χαρακτηρίζονται και οι συναντήσεις που θα έχει σε Αθήνα και Σκόπια στις 30 και 31 Ιανουαρίου ο Μάθιου Νίμιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου