Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΔΓΜ

Δημόσια Tακτική Συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 24 του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ : Αρ. Πρωτ. 1977 - 19/1/2018, έγγραφη Πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που δημοσιεύθηκε και επιδόθηκε ή γνωστοποιήθηκε σε κάθε Σύμβουλο, σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν. 3463/2006 ΚΔΚ & το άρθρο 67 του N. 3852/2010 - Πρόγραμμα Καλλικράτης.
Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκε (αφού κλήθηκε κατά την παρ. 5 του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 ΚΔΚ & την παρ. 6 του άρθρου 67 του N. 3852/2010 - Πρόγραμμα Καλλικράτης) και ο Δήμαρχος Κιλκίς, κος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ, αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 41 Συμβούλων, βρέθηκαν
ΠΑΡΟΝΤΕΣ 31: [ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΑΝΘΡΑΚΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ - ΖΙΟΥΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΖΩΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΑΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ, ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΕΝΤΖΕΡΕΤΖΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, ΠΙΠΕΡΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΠΟΓΕΛΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, ΣΑΠΛΑΤΕΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΤΑΝΗΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΕΡΖΗΤΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΟΓΓΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΦΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ]
ΑΠΟΝΤΕΣ 10: [ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΗΜΑΚΗ ΑΝΝΑ, ΙΝΤΖΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΡΟΥΣΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΣΒΕΡΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΤΣΕΛΕΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ]
κήρυξε την έναρξη της Συνεδρίασης.
ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ 0: []
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ:
ο ΔΣ ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ πριν τη συζήτηση του 3ου θέματος της Η/Δ, ο ΔΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ πριν τη συζήτηση του 9ου θέματος της Η/Δ, ο ΔΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ πριν τη συζήτηση του 9ου θέματος της Η/Δ, ο ΔΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ πριν τη συζήτηση του 7ου θέματος της Η/Δ, ο ΔΣ ΤΣΟΓΓΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ πριν τη συζήτηση του 8ου θέματος της Η/Δ
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν (αφού προσκλήθηκαν σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 67, την παρ. 3 του άρθρου 80, την παρ. 1β του άρθρου 81 του N. 3852/2010 - Πρόγραμμα Καλλικράτης) οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Δημοτικών / Τοπικών Κοινοτήτων:
[ΠΕΟΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΑΝΔΡΩΝ), ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΕΔΙΝΟΥ), ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ), ΚΟΥΠΟΥΡΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑΣ), ΚΩΣΤΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΘΕΟΔΟΣΙΑ), ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΟΥΡΙΩΝ), ΔΡΟΣΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ (ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΕΑΣ), ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς)]
Απόντες Πρόεδροι / Εκπρόσωποι Δημοτικών / Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι προσκλήθηκαν σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 67, την παρ. 3 του άρθρου 80, την παρ. 1β του άρθρου 81 του N. 3852/2010 - Πρόγραμμα Καλλικράτης:
[ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΓΑΛΛΙΚΟΥ), ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Δημοτική Κοινότητα Νέας Σάντας), ΠΑΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΑΜΠΑΝΗΣ), ΝΑΖΛΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΧΡΥΣΟΠΕΤΡΑΣ), ΦΛΩΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΑΚΡΙΤΑ), ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ (ΑΜΑΡΑΝΤΩΝ), ΤΕΡΖΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΔΡΟΣΑΤΟΥ), ΜΑΤΘΑΙΛΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ (ΒΑΠΤΙΣΤΗ), ΒΙΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ), ΜΟΥΛΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ), ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΛΕΙΨΥΔΡΙΟΥ), ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΜΕΛΑΝΘΙΟΥ), ΙΑΣΟΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΜΕΣΙΑΝΟΥ), ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΧΩΡΥΓΙΟΥ), ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ), ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΝΑΒΡΥΤΟΥ), ΚΡΙΤΣΙΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (ΒΑΘΗΣ), ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ), ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ), ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ), ΘΡΗΣΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ (ΙΣΩΜΑΤΟΣ), ΚΟΥΡΠΑΛΑΤΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΚΑΤΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΟΥ), ΗΛΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ), ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΟΙΛΑΔΙΟΥ), ΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ), ΠΟΓΕΛΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ (ΚΟΡΩΝΟΥΔΑΣ), ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΟΝΤΟΚΕΡΑΣΕΑΣ), ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΤΕΡΠΥΛΛΟΥ), ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ (ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ), ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΦΥΣΚΑΣ), ΣΑΜΑΝΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ), ΜΟΣΧΟΓΛΟΥ ΜΟΣΧΟΣ (ΜΟΥΡΙΩΝ), ΛΟΥΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΥΡΙΟΦΥΤΟΥ), ΤΣΙΚΟΥΝΔΟΥΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΑΝΘΟΦΥΤΟΥ), ΚΑΡΑΚΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ (ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ), ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΜΙΚΡΟΚΑΜΠΟΥ), ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΝΕΟΥ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ), ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΝΕΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟΥ), ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ), ΝΤΕΜΙΡΗΣ ΖΗΣΗΣ (ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟΥ), ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ (ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΕΡΝΑΣ), ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΠΛΑΓΙΑΣ), ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ (ΧΕΡΣΟΥ)]

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 29η / 2018
ΘΕΜΑ 29ο: Έγκριση του ψηφίσματος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) για την ονομασία της ΠΓΔΜ
O Πρόεδρος, για το θέμα της Η/Δ, έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης της 15ης Ιανουαρίου 2018, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη κινητικότητα, που παρατηρείται στο θέμα της ονομασίας του κράτους της FYROM, κάλεσε πρωτίστως την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και όλα τα Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα να πράξουν το καθήκον, που τους επιβάλλει η θέση τους, εκδίδοντας σχετικό ψήφισμα.
Κατόπιν ο Πρόεδρος παρουσίασε το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ και ζήτησε από το Σώμα την έγκρισή του με οποιαδήποτε συμπλήρωση ή τροποποίησή του εφόσον ζητηθεί.
Το ΔΣ, αφού έλαβε υπόψη:
1. την εισήγηση του Προέδρου
2. το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας
και ύστερα από διαλογική συζήτηση που έχει καταγραφεί, λεπτομερώς, στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

1. Εγκρίνει το ψήφισμα αυτούσιο, χωρίς καμία συμπλήρωση και τροποποίηση, του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) για την ονομασία τη ΠΓΔΜ, το οποίο έχει ως εξής:

«Υπενθυμίζουμε ότι 20 και πλέον χρόνια το πολυεθνικό κράτος της FYROM παραβιάζει συστηματικά σε βάρος της Ελλάδας την «Ενδιάμεση συμφωνία» του 1995, τις σχετικές διεθνείς συνθήκες και το «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (817/1993, 845/1993), αγνοεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) των Βρυξελλών στις 16.12.1991 (ακολούθησε στις 13.4.1992 η τελευταία σύσκεψη των τότε πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρεία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων, με ανακοίνωση της απόφασης: «Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων, μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη "Μακεδονία"»), του Γκιμαράες στις 3.5.1992, της Λισσαβώνας στις 27.6.1992, του Εδιμβούργου στις 12.12.1992 και του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008.
Αντίθετα, επικαλούμενο το γεγονός της τυπικής του αναγνώρισης από διάφορες χώρες με το όνομα «Μακεδονία» και κυρίως την αναγνώριση και την πολιτική του υποστήριξη από τις ΗΠΑ, εμμένει, αψηφώντας και την ιστορική αλήθεια και τις ελληνικές θέσεις, στη χρήση της ιστορικά πλαστής «μακεδονικής» εθνωνυμίας του. Επιπλέον επιμένει στον αυτόκλητο (και αποκλειστικό) αυτοπροσδιορισμό των κατοίκων της επικράτειάς του ως «Μακεδόνων» και της σλαβικής τους γλώσσας ως «μακεδονικής». Και, τέλος, οι ηγέτες της FYROM, ξεκινώντας από την αρχική αυτή απάτη, προχωρούν, επικαλούμενοι τον «μακεδονισμό» τους, στην προβολή «αλυτρωτικών» βλέψεων σε βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας, της όμορης δηλαδή με την επικράτειά τους και μεγαλύτερης περιφέρειας του ελληνικού κράτους. Ουσιαστικά, δεν πρόκειται μόνο για απόπειρα εθνογένεσης (που αφορά ένα ιδιόμορφο και όψιμα δημιουργημένο κράτος), αλλά για την καλλιέργεια κλίματος έντασης που στρέφεται εναντίον μιας γειτονικής και φιλικής χώρας, της Ελλάδας, στην επικράτεια της οποίας ανήκει και η ιστορική Μακεδονία. Το κλίμα αυτό του ανιστόρητου και απαρχαιωμένου «αλυτρωτισμού» υποδαυλίζεται με ποικίλες ενέργειες, που ξεκινούν από την πλαστογράφηση της διδασκόμενης ιστορίας στην εκπαίδευση και καταλήγουν σε αλλόκοτο στήσιμο ανδριάντων ιστορικών προσώπων της αρχαίας μακεδονικής ιστορίας, ανάλογες μετονομασίες οδών και αεροδρομίων κλπ. Ανάλογες ενέργειες γίνονται από την FYROM και προς τη Βουλγαρία.
Ως Έλληνες Μακεδόνες δεν μπορούμε να ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τον σφετερισμό της δικής μας ιστορικής και εθνικής ταυτότητας εν ονόματι κάποιας αδιευκρίνιστης (για τις μελλοντικές της συνέπειες) πολιτικής σκοπιμότητας. Οι λαοί, που αναζητούν κάποια εθνική ονομασία για να αυτοπροσδιοριστούν, δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν σε βάρος άλλων -και μάλιστα γειτονικών- λαών.
Εξάλλου, και οι ίδιοι οι γείτονές μας έχουν κατά καιρούς ομολογήσει τα αδιέξοδα στα οποία τους οδηγεί η τακτική τους αυτή. Θυμίζουμε:
 Τη δήλωση του πρώτου Προέδρου της FYROM Κίρο Γκλιγκόρωφ του 1992, ότι οι κάτοικοί της είναι Σλάβοι, ότι ήρθαν χίλια και πλέον έτη μετά το βασίλειο του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου και ότι δεν έχουν καμία σχέση με το ελληνικό κράτος των αρχαίων Μακεδόνων.
 το δημοσίευμα του διακεκριμένου Αμερικανού καθηγητή Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Berkeley, Calif., Stephen G. Miller στο επίσημο δελτίο του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ Archaeology Magazine
 την επιστολή 374 καθηγητών Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο προς τον τ. Πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama, με την οποία καταγγέλλουν τον σφετερισμό εκ μέρους των Σκοπίων του ονόματος της Μακεδονίας, καταγγέλλοντας και την ανάλογη παραποίηση της ιστορίας.
 το γεγονός ότι ως και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η γιουγκοσλαβική περιοχή της σημερινής FYROM δεν ονομαζόταν «Μακεδονία» ούτε οι κάτοικοί της «Μακεδόνες».
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι σε ανάλογες προγενέστερες περιπτώσεις (π.χ. της Αυστρίας κλπ.), κατά τις οποίες είχε γίνει απόπειρα καταχρηστικής χρησιμοποίησης «εθνικής» ονομασίας μιας χώρας, επιβλήθηκε η δέουσα αλλαγή».
Ύστερα από τα παραπάνω:
Καλούμε πρωτίστως την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και όλα τα Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα να πράξουν το καθήκον, που τους επιβάλλει η θέση τους, ώστε να:
1. καταστήσουν ανέφικτη την είσοδο της FYROM σε διεθνείς οργανισμούς με την πλαστή εθνωνυμία «Μακεδονία».
2. να αποτρέψουν την προβολή διεκδικήσεων του κράτους αυτού σε βάρος των όμορων κρατών (Ελλάδος και Βουλγαρίας) στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι διεθνείς κανόνες στις σχέσεις καλή γειτονίας.
3. να αποθαρρύνουν την επιστράτευση της εκπαίδευσης στην καλλιέργεια αλυτρωτικής προπαγάνδας.
4. να ενθαρρύνουν τη συμμόρφωση της πολιτικής ηγεσίας της FYROM με τις παραπάνω αποφάσεις του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
5. να υποδείξουν την ανάγκη για την επιλογή της τελικής εθνικής ονομασίας της FYROM, που να είναι συμβατή με τη δική της ιστορία και τον πολιτισμό των δικών της υπηκόων.
6. να ενημερώσουν και τις κυβερνήσεις των χωρών που έσπευσαν να αναγνωρίσουν τη FYROM με το όνομα «Μακεδονία» για τις μελλοντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τακτική τους αυτή στη σταθερότητα των Βαλκανίων.
Η Ελληνική Κυβέρνηση, έχοντας υπόψη την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της 13.4.1992, να στραφεί προς τους συμμάχους και εταίρους της Ελλάδας και τους διεθνείς οργανισμούς, να καταστήσει σαφές ότι, εάν προωθηθεί λύση στο πρόβλημα του ονόματος, που θα ταπεινώνει τους πολίτες της χώρας μας (και μάλιστα σε μια περίοδο δοκιμασίας των οικονομικών και κοινωνικών μας αντοχών), θα κλονιστεί όχι μόνο η εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς τους θεσμούς αυτούς, αλλά και θα προκληθούν ανατροπές στην σταθερότητα και την ασφάλεια στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Αποτέλεσμα ψηφοφορίας:
[25 υπέρ - 1 κατά: ΔΣ ΦΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΙΛΚΙΣ»]

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 29/2018
Αφού εξαντλήθηκαν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, λύεται η Συνεδρίαση.
Το 1ο/2018 Πρακτικό τηρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 97 του Ν. 3463/2006 ΚΔΚ.
Ακριβές Απόσπασμα
O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου




ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου