Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Γιατί σιωπάτε κ.Μέρτζο;

Στην πιο δύσκολη θέση απ΄όλους, βρίσκονται οι βουλευτές/πολιτευτές της ΝΔ. Αλιεύουν ψήφους από την εκκλησία, από μακεδονικές οργανώσεις κ.λ.π. δηλαδή ......
με απλά λόγια, οι ψηφοφόροι τους είναι σαφέστατα τοποθετημένοι στη λύση "χωρίς Μακεδονία το όνομα των Σκοπίων".

Από την άλλη, το πολιτικό τους μέλλον, ο μισθός τους δηλαδή, κρίνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι της λύσης "ό,τι πει το ΝΑΤΟ, μην τα χαλάσουμε με τους Αμερικανούς για αυτό το θέμα, πάνω από όλα τα συμφέροντα των Αμερικανών". Και δυστυχώς, οι Αμερικανοί, που δεν δείχνουν ευαισθησίες σε ιστορικά ζητήματα, αλλά το μόνο που τους καίει είναι να αποκόψουν τη Ρωσία από τα Βαλκάνια και να διαρρήξουν τις σχέσεις των Σλαβικών λαών, θέλουν ικανοποιημένους τους Σκοπιανούς, πολύ περισσότερο από τους δεδομένους Έλληνες.

Γι αυτό και πολλοί από όσους ήταν στην πρώτη γραμμή του συλλαλητηρίου του 1992, φωνάζοντας "το όνομά μας είναι η ψυχή μας" δεν θα είναι στο συλλαλητήριο της Κυριακής 21/1/2018.
Επειδή τότε, δεν κινδύνευε η καριέρα τους, ενώ τώρα κινδυνεύει, αν ταχθούν με την "ασυμβίβαστη" γραμμή.

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, θα παρακαλούσαμε τον αγαπητό κ.Μέρτζο, να πάρει θέση στηρίζοντας τη γνωστή του θέση. Γνωρίζουμε ότι η θέση του είναι "έντιμος συμβιβασμός", αλλά τώρα είναι η ώρα, που ο καθείς πρέπει να επιχειρηματολογήσει, για να ξέρει και ο λαός της Μακεδονίας, πόσο είναι εφικτή η α' ή η β΄λύση. 

Στο makpress φιλοξενήσαμε εκατοντάδες άρθρα του μεγάλου Μακεδόνα. Δεν μπορεί να σιωπάτε τώρα κύριε Νίκο. Θέλουμε τις απόψεις σας, ακόμη κι αν συναντήσουν σκληρές αντιδράσεις. Είναι δύσκολο το θέμα και όλοι μας είμαστε έτοιμοι να μας υβρίσουν, αυτοί που διαφωνούν. Όμως, λέμε αυτά που πρέπει να πούμε, χωρίς να πτοούμαστε.

Η δική μας άποψη  (makpress) για να το ξεκαθαρίσουμε είναι: Επειδή δεν μπορούμε να τους επιβάλουμε να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν, ας αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν, αλλά για λόγους σεβασμού και της άλλης μεγάλης εθνότητας που απαρτίζει τη χώρα, των Αλβανών, δεν πρέπει να υπάρξει "εθνολογικό" όνομα, αλλά ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ, π.χ. Κεντροβαλκανική Δημοκρατία και στο εσωτερικό ας αποκαλούνται όπως θέλουν. Αυτή είναι η δίκαιη win win λύση, που δεν προσβάλει και δεν πληγώνει κανέναν. Αν δεν μπορούμε να καταλήξουμε τώρα σε αυτή τη λύση, ας μη βιασθούμε. Δεν έχουμε λόγο να βιαζόμαστε. Όσο για το ΝΑΤΟ, αφού μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό οι Αμερικανοί, καλύτερα να μπουν με το προσωρινό όνομα, παρά να μπουν ως "Νέα Μακεδονία". Πάντα θα θέλουν, να αλλάξει αυτό το "FYROM" που τους ενοχλεί. 

(αναλυτικότερα η θέση του makpress, εδώ)

Καμία λύση δεν γίνεται να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές δυστυχώς, στις παρούσες συνθήκες. Ίσως στο μέλλον διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες και κατανοήσουν οι φίλοι μας Σκοπιανοί, ότι είναι προς το δικό τους συμφέρον κυρίως, να σταματήσουν τη μακροχρόνια παράνοια με το "μακεδονισμό" να αποκτήσουν ένα ουδέτερο όνομα (Κεντροβαλκανική Δημοκρατία) και να ηρεμήσει για πάντα η γειτονιά μας. Μέχρι τότε, η Ελλάδα ΔΕΝ βιάζεται.