Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Στο έλεος του Θεού η Μακεδονία

H αντιμετώπιση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος όπως το ....
«Μακεδονικό» από το πολιτικό σύστημα, επιβεβαιώνει την βαθιά κρίση που περνά. Και δικαιολογεί εν πολλοίς και την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς, αν και οι πρώτοι έχουν ευθύνες για την επιλογή των δεύτερων.

Έχουμε ακούσει από τα κόμματα τα μύρια όσα για την ονομασία, αλλά από επίσημα χείλη, μια επίσημη θέση από ένα κόμμα για το τι πραγματικά συμβαίνει με το «Μακεδονικό» δεν ακούσαμε. Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, προσπαθεί να ξεφύγει από τις δυσκολίες, αποφεύγει τις κακοτοπιές για να μη χάσει ψήφους και ταυτόχρονα συντηρεί μια άρρωστη κατάσταση που κάνει μεγάλο κακό στα εθνικά θέματα.

Όλα τα κόμματα κάνουν την πάπια και κυρίως δεν φροντίζουν τουλάχιστον να υπηρετήσουν τα θέλω και τα πιστεύω του ελληνικού λαού. Με πρώτα και καλύτερα βεβαίως τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Καλά για την αριστερά δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Το «Μακεδονικό» δεν είναι από τα θέματα που την ενδιαφέρουν για το πώς θα κλείσουν κι αν θα είναι συμφέρουσα η λύση που θα βρεθεί. Δεν είναι στο αριστερό DNA μια λύση πατριωτική, δεν τους νοιάζει διόλου κάτι τέτοιο αφού το παίζουν… διεθνιστές.

Γι’ αυτό και όλες οι δηλώσεις που έχουν κάνει για τη συμφωνία που προωθούν, περιλαμβάνουν το όνομα «Μακεδονία». Γι’ αυτό και δεν θα στεναχωρηθούν αν φέρουν μια λύση που θα αποδοκιμάζει ο ελληνικός λαός. Άλλωστε, ξέρουν πώς να αλλάξουν την ατζέντα. Θα μοιράσουν μερικά επιδόματα, θα πουν ψέματα για τα μνημόνια και αμέσως οι ψηφοφόροι θα ξαναφάνε το σανό και θα ψηφίσουν Αλέξη.

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες τι να πεις. Παράνοια που όμως είναι σκόπιμη, αποπροσανατολισμός και προσπάθεια να τα έχουν με όλους καλά. Τη μία στηρίζουν Κοτζιά και τη λύση που προωθεί, την άλλη ζητούν δημοψήφισμα και λίγη ώρα μετά ξαναστηρίζουν Κοτζιά και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Δεν έχουν τα κότσια να πουν την άποψή τους ξεκάθαρα κι αν πρέπει να χάσουν και την… κουτάλα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Ο Καμμένος δίνει μάχη πολιτικής επιβίωσης ποντάροντας στο «Μακεδονικό» αλλά αν χρειαστεί θα πέσει στα τέσσερα προκειμένου να μην χάσει την εξουσία. Τέτοια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που όμως δεν είναι δείγμα ανικανότητας και ασχετοσύνης αλλά στημένης συμπεριφοράς για να μπερδέψει τον κόσμο, σημάδι απόλυτου κυνισμού και πολιτικής αήθειας, δεν έχουμε ξαναδεί.

Αλλά και η ΝΔ τι έχει κάνει μέχρι σήμερα; Ξέρουν οι οπαδοί της ποια είναι η θέση της στο «Μακεδονικό;» Οι μισοί στηρίζουν τα συλλαλητήρια που δεν θέλουν καμιά λύση με το όνομα «Μακεδονία» και οι άλλοι μισοί δεν τα στηρίζουν.

Οι μισοί βουλευτές ή και παραπάνω μιλούν για συμφωνία που δεν θα πλήττει καίρια εθνικά θέματα και οι άλλοι δεν θα είχαν πρόβλημα με τη σύνθετη ονομασία.

Εγκλωβισμένη είναι η αξιωματική αντιπολίτευση σε ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει καθαρή και στέρεα θέση. Κι όχι να περιμένει αν θα ψηφίσει ο Καμμένος για να δει αν θα ψηφίσει και η ίδια. Αυτή την επαμφοτερίζουσα στάση δυστυχώς τη βλέπουν και οι πολίτες και δεν ξεχνούν.

Όσο για τα μικρότερα κόμματα; Είναι αυτό που λέει κι ο λαός «μακριά από μένα…». Οχυρώνονται πίσω από το Βουκουρέστι, πίσω από τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά δεν μπορούν να απαντήσουν τι θα γίνει με τη «μακεδονική» γλώσσα ή με την «μακεδονική» ιθαγένεια.

Πραγματικά πρόκειται για μια κατάσταση που δεν τιμά το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Παντελής έλλειψη συνεννόησης, αδιαφορία για την κοινή γνώμη, άλλες αντί άλλων δηλώσεις και αναφορές, κρυφές διαπραγματεύσεις, έλλειψη εμπιστοσύνης. Και ύστερα λένε γιατί μας παίρνουν φαλάγγι οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί ή οι Αλβανοί.

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/sto-eleos-tou-theou-i-makedonia/2.120489