Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Πρέπει να υπάρχει τερματικό POS και μέσα στα αστικά του ΟΑΣΘ !

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ρητή απαλλαγή, ούτε ως προς τον Κ.Α.Δ. ούτε ως προς το ύψος της συναλλαγής, o ΟΑΣΘ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ....
διαθέτει τερματικό αποδοχής πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, ΜΕΣΑ στα λεωφορεία, σύμφωνα με το ΦΕΚ (Β' 4309/11-12-2017), που ορίζει ότι και οι επιχειρήσεις του Κ.Α.Δ. 49.39 Άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α. (που δεν κατονομάζονται αναλυτικά), για όσους δεν διαθέτουν προαγορασμένο εισιτήριο, αλλά πληρώνουν εντός του λεωφορείου. Με απλά λόγια, εκτός από τα κέρματα, τα μηχανήματα εντός του λεωφορείου, θα πρέπει να δέχονται και κάρτες!

Φαίνεται αδύνατον, αλλά πώς το λένε οι δικηγόροι; Dura lex, sed lex !

Φυσικά δεν θα εφαρμοστεί , με μια διασταλτική βολική ερμηνεία, αλλά η ΑΑΔΕ θα πρέπει -για να εμπεδωθεί το αίσθημα ισονομίας- να εκδώσει διευκρινιστικές εγκυκλίους για τα εισιτήρια σε αστικά, μετρό, τρένα, ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία κ.λ.π. για να μην έχουμε παρατράγουδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότερες εταιρειες μεταφορών καίτοι κρατικές, είναι "δικαιούχοι πληρωμής", σύμφωνα με την έννοια του Ν.4446/2016, είναι Ανώνυμες Εταιρείες ή θα γίνουν, με όλες τις υποχρεώσεις του Κ.Φ.Ε.