Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Συνταξιούχοι, όλοι στην Πλ.Αριστοτέλους την Παρασκευή !

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της πόλης μας, δίνοντας συνέχεια του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που ....
έγινε με συμμετοχή συνταξιούχων απ’ όλη την χώρα στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου, καλούν την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους όλους τους συνταξιούχους, με κρασάκι και γλυκά, να καταδικάσουμε:
--- την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει αυταπάτες με τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, τις τακτικές προπαγάνδας της για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, την νέα καρατόμηση που ετοιμάζει με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600ευρώ.

Απαιτούμε:
• Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων μας.
• Άμεση καταβολή όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ και των μερισμάτων που χρονίζουν, επαναφορά του ΕΚΑΣ.
• Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16.
• Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Εξάλειψη της εμπορευματοποίησης με πολιτική πλήρους λειτουργίας όλων των βαθμίδων του τομέα Υγείας.
• Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
• Άμεση απόδοση σύνταξης στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, που οφείλουν πάνω από 20.000ευρώ, με την αναλογία των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλει, και απόδοση του παρακρατηθέντος ποσού για κοινωνικό τουρισμό, του νόμου 3863/10.
• Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών- αντεργατικών νόμων και απόδοση σε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.
• Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10 π.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ. ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.

27 Δεκέμβρη 2017
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ