Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Σκόπια: Δεχόμαστε τα Βόρεια, Άνω ή Νέα Μακεδονία

Το ζήτημα του ονόματος πρέπει να επιλυθεί. Βόρεια ή Άνω ή Νέα Μακεδονία, για αυτά ο λαός πρέπει να πει. Για μένα η Βόρεια, η Άνω και η Νέα είναι....
προσδιορισμός ανεκτός», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Κώτσο Ανγκιούτσεφ στην εκπομπή «Στάδιον» του καναλιού 77, το Σάββατο». Νόβα (Νέα), Τσέβερνα (Βόρεια) ή Γκόρνα (Άνω) λοιπόν, για να ....συνηθίζουμε.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Οι Σκοπιανοί συζητούν μόνο για το όνομα της χώρας (που είναι το τελευταίο) αλλά δεν διαπραγματεύονται γλώσσα και εθνικότητα (το επαναλαμβάνει ο Κώτσο στη συνέντευξή του). Δέχονται να ονομαστούν τυπικά, για τις σχέσεις με άλλες χώρες, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. κλπ Νέα Μακεδονία, αλλά φυσικά στα διαβατήρια τους να γράφει σκέτο "Μακεδονική" όχι "Νεομακεδονική" για εθνικότητα και γλώσσα. Το αν θα περάσουν οι πονηριές τους, εξαρτάται μόνο από τους Αμερικανούς. Πόσο θα πιέσουν δηλαδή τον Τσίπρα κι ως πού είναι διατεθειμένος ο Τσίπρας να υποχωρήσει για να μην χάσει την εξουσία. ΟΛΟΙ ξέρουμε, ότι αν μπει στο στόχαστρο των Αμερικανών, φυσικότατα και δεν θα ξαναδεί το Μαξίμου, ούτε στο youtube.

Πλήρης ταύτιση Τσίπρα - Ζάεφ ότι και οι Έλληνες είμαστε λίγο απόγονοι των Μακεδόνων