Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ωχ!!! ΣΥΡΙΖΑ: "Θα λύσουμε το πρόβλημα με την ΠΓΔΜ που δημιούργησε η δεξιά"

Με τέτοιες δηλώσεις, καταλαβαίνετε πού πάει το πράγμα. Οι κυβερνώντες έχουν ως πρώτη προτεραιότητα, πάνω από το εθνικώς ωφέλιμο, να "χτυπήσουν" τον αντίπαλο και ....
να κερδίσουν τη μάχη, όχι με την ΠΓΔΜ ή τις ΗΠΑ, αλλά ....με τη ΝΔ. Τα μάτια τους κατά τη "διαπραγμάτευση" είναι στραμμένα στο εσωτερικό και την κομματική συσπείρωση.
Κακά μαντάτα !
Οι τύποι είναι αποφασισμένοι να υποκύψουν στις πιέσεις των Αμερικανών και στο εσωτερικό θα το πουλήσουν ως "λύσαμε ένα πρόβλημα που δημιούργησε η δεξιά" για να συσπειρώσουν το κομματικό ακροατήριο, γνωρίζοντας ότι αυτοί που τους ψηφίζουν βάζουν ως ύψιστη προτεραιότητα τη θέση τους στο δημόσιο και δεκάρα δεν δίνουν αν τα Σκόπια θα ονομαστούν "Μακεδονία" ή οτιδήποτε άλλο. Μπροστά στη βόλεψή του, ο "πατριωτισμός" του Έλληνα πάει περίπατο. Σαν τους οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων, που είναι πανέτοιμη να τους αποκτήσει και Σκοπιανός και Τούρκος ...λαθρέμπορος, αρκεί να φέρει "παικταράδες" και να νικάνε τον αντίπαλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι η μεγαλύτερη απόλαυση του Έλληνα είναι ο εμφύλιος και αυτό ακριβώς θα πουλήσει. Θα πουλήσει το όνομα Μακεδονία, αλλά θα το παρουσιάσει ως νίκη έναντι της δεξιάς. Ακριβώς έτσι θα γίνει.
Βεβαίως, ούτε η δεξιά, ούτε η αριστερά, ούτε το κέντρο, ούτε κανείς άλλος δημιούργησε το πρόβλημα του ονόματος. Το δημιούργησε ο σλαβικός επεκτατισμός εδώ και 150 χρόνια και η Ελλάδα δεν έχει την παραμικρή ευθύνη, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα ελληνικά κομματόσκυλα, που μπρος στην επικράτηση του κόμματός τους πουλάνε και ονόματα και βραχονησίδες και τα πάντα. Αρκεί να επικρατούν του εσωτερικού αντιπάλου, σε μια χώρα που είναι πάντα διχασμένη και δεν υπάρχει ίχνος πατριωτισμού, όπως γράψαμε χιλιάδες φορές. Πατριωτισμό στην Ελλάδα, εννοούν τον κομματικό πατριωτισμό και ό,τι είναι ωφέλιμο για το κόμμα.
Το παιχνίδι του ονόματος θα το χάσουμε πανηγυρικά, επειδή θα το ανάγουν σε κομματική κόντρα (αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ) και μπρος στη νίκη του κόμματος, θα διχαστούν όλοι οι έλληνες και θα ταμπουρωθούν πίσω από το κόμμα. Το κόμμα θα νικήσει το έθνος, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη, πλην της 28ης Οκτωβρίου, που νίκησε το έθνος και τα κόμματα, δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την αντίσταση.
Πολλοί αναγνώστες θα πουν "μα αυτό είναι εθνικό θέμα, πέρα από κόμματα". Θεωρητικά σωστό, αλλά στην πράξη, θα γίνει ένα θέμα, που θα μας διχάσει άγρια, με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ κι εξαιτίας της λαχτάρας του να μείνει στην εξουσία, παραδίδοντας γη και ύδωρ στους Αμερικανούς που καίγονται να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αδιαφορώντας για ιστορικές ...λεπτομέρειες.

Β.Π.


Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Η κ. Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets", αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε δήλωση της κ. Μπακογιάννη με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "προσέρχεται σε διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ με δύο διαφορετικές θέσεις".

"Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη" τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος και καταλήγει: "Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Ν.Δ. είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης".