Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Γελοίες κόντρες

Πριν μερικούς μήνες οι άνθρωποι πίσω από το Makpress είχαν -απόλυτα δικαιολογημένα- κλείσει τα σχόλια γιατί ...
η κατάσταση είχε ξεφύγει. (Εξέλιξη που με είχε οδηγήσει να γράψω το παρακάτω κείμενο):
https://365meres.wordpress.com/2017/04/21/no-people-no-war-kai-pos-to-disqus-ginetai-disgusting/

'Οταν κάποια στιγμή άνοιξαν και πάλι την πλατφόρμα σχολιασμού, μπήκαν κάποιοι γενικοί κανόνες συμπεριφοράς που για αρκετό καιρό έδειξαν να τηρούνται.

Μόνο που τελευταία τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν και πάλι. Που αντί για σχόλια πάνω στα θέματα που ανεβαίνουν, κάποιοι βρίσκουν πεδίο το Disqus να κυνηγιούνται για προσωπικές τους αντιπάθειες και να αλληλοβρίζονται.

Και όταν αυτοί οι "λογαριασμοί" (μονοί,διπλοί,τριπλοί) ανήκουν σε ανθρώπους που ακολουθούν και σχολιάζουν χρόνια το συγκεκριμένο μπλογκ, σίγουρα φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τους διαχειριστές του.

Γιατί αντί να προσπαθούν να κρατάνε σε ένα επίπεδο αυτό που είναι σαν διαδικτυακό τους σπίτι, το καθιστούν απωθητικό σε όλους τους άλλους με τις παιδικές βεντέτες τους.

Ενώ τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά!
Ακόμη κι αν θεωρούμε τις απόψεις κάποιου από χαζές μέχρι ηλίθιες οι δρόμοι είναι δυο.
Είτε απαντάμε με επιχειρήματα, αποδομώντας τον δικό του λόγο και κολλώντας τον στον τοίχο (κατά την άποψη μας) για όλους τους τρίτους που διαβάζουν τα σχόλια, είτε δεν σχολιάζουμε καθόλου (αν θεωρούμε πως δεν αξίζει τον κόπο και πως εκτίθεται από μόνος του στα μάτια της πλειοψηφίας)

Όλα τα άλλα μας κάνουν χειρότερους από αυτό που πιστεύουμε πως εκείνος είναι.

Υ.Γ.
Προσωπικά, αν ήμουν στη θέση των ανθρώπων του μπλογκ και έβλεπα "διαδικτυακούς φίλους χρόνων" να με φέρνουν σε δύσκολη θέση με τα σχόλια τους κάνοντας το μπλογκ απωθητικό για άλλους που παρακολουθούν να εξελίσσονται οι σχολιασμοί σε προσωπική βεντέτα, παραδειγματικά, πρώτα αυτούς θα "έστελνα" για να είναι το μήνυμα σαφέστατο.

Γιατί αν βλέπει κάποιος ξένος πως δεν σε σέβονται οι φίλοι και οι γνωστοί δεν θα σε σεβαστεί ούτε εκείνος.
Κι αν δεν σέβεσαι αυτός που τον αντιμετωπίζεις φιλικά, τότε πρέπει να τον κάνεις να σε φοβάσαι. Για να σε σέβονται οι υπόλοιποι.

Ορισμένοι λοιπόν καλά θα κάνουν να σκεφτούν σοβαρά το πως συμπεριφέρονται και να αλλάξουν το διαδικτυακό τους πρόσωπο.
Αν όχι από σεβασμό στους ανθρώπους του μπλογκ και σε όσους το διαβάζουν, από σεβασμό στον εαυτό τους...

Αυτά τα λίγα...

Haris Tz