Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΟΑΣΘ υπόσχεται ότι θα διορθωθούν τα χάλια του

Είναι γνωστό πως τα προβλήματα με τα δρομολόγια των ....
λεωφορείων του ΟΑΣΘ βρίσκονται σε έξαρση από τότε που έγινε κρατικός, με μεγάλες καθυστερήσεις και ατέλειωτη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, που στοιβάζεται σαν αγέλη ζώων μέσα στα αστικά.

Όπως ενημερώνει η διοίκηση του ΟΑΣΘ με μία λιτή ανακοίνωση προχωρά σε ανασχεδιασμό όλων των δρομολογίων και καλεί τους επιβάτες να ενημερώνονται για τις νέες ώρες που θα περνούν τα λεωφορεία από τις στάσεις.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΣΘ «Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι ο Ο.Α.Σ.Θ βρίσκεται σε διαδικασία αναπροσαρμογής των δρομολογίων όλων των λεωφορειακών γραμμών με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης εξυπηρέτησης.

Για το λόγο αυτό τα δρομολόγια μεταβάλλονται ανάλογα με την επιχειρησιακή δυνατότητα του Ο.Α.Σ.Θ. και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Για τις ακριβείς ώρες διέλευσης των λεωφορείων από τις στάσεις μπορείτε να ενημερώνεστε από την επιλογή "ΕΡΓΑΛΕΙΑ", "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΗΣ", "ΑΦΙΞΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ" της ιστοσελίδας του Ο.Α.Σ.Θ.  ή από την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Ο.Α.Σ.Θ. bus.


Ο κρατικός ΟΑΣΘ έχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με τον ιδιωτικό: δεν έχει λεφτά !

Παράλληλα, όπως μαθαίνουμε ο κρατικός ΟΑΣΘ αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, καθώς τα έσοδά του μειώθηκε σε ποσοστό 60% (!) από τότε που έγινε κρατικός και ιδιαίτερα αγαπητός στους ....τζαμπατζήδες. 

Θα περιμένουμε όμως τα πρώτα οικονομικά στοιχεία, για να κατανοήσουμε το μέγεθος της οικονομικής επιβάρυνσης, που θα υποστεί ο Έλληνας φορολογούμενος από την τακτική "περάστε τζάμπα, κόσμε, εμείς είμαστε φιλολαϊκοί, όχι σαν τους κακούς ιδιώτες". Ο Στέλιος Παππάς (καλός στη δουλειά του) κάνει φιλότιμες προσπάθειες να συμμαζέψει την εισιτηριοδιαφυγή, συναισθανόμενος ότι κάποτε μπορεί να φάει ισόβια για κακοδιαχείριση και κατασπατάλιση των χρημάτων του ελληνικού λαού, αλλά οι λαϊκιστές συριζαίοι (που δεν έχουν νομικές ευθύνες), θέλουν να φαίνονται καλοί στη κοινή γνώμη, με το να "χαρίζουν πρόστιμα, χαρίζουν χρέη".

Σύντομα ο ΟΑΣΘ θα αναγκαστεί να επιδοτηθεί γενναία από τον προϋπολογισμό (υποθέτουμε εν κρυπτώ), οι "θεσμοί" θα γκρινιάξουν αν το πάρουν χαμπάρι και το "όραμα" (ένα ακόμη για τη Θεσσαλονίκη!) θα αρχίσει να γίνεται εφιάλτης.