Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Μέγα λάθος της ΝΔ: έδωσε χρίσμα στον Ζορπίδη

Ένα ακόμη στρατηγικό λάθος έκανε η ΝΔ δίνοντας ανοιχτά κομματική στήριξη στο ψηφοδέλτιο του -έτσι κι αλλιώς νικητή- Μιχάλη Ζορπίδη. Υποτίθεται ότι.....
η ΝΔ είναι ένα σύγχρονο αστικό ευρωπαϊκό κόμμα, που δεν ανακατεύεται σε εκλογές σωματείων, οργανώσεων κ.λ.π. Με πολύ απλά λόγια: αυτά είναι ...πασοκιές ! 

Αλλος πρέπει να είναι ο ρόλος των κομμάτων. Λάθος και του Ζορπίδη που ταυτίζεται με ένα κόμμα. 

Το κρίσιμο σημείο: αντί να δίνει στηρίξεις η ΝΔ σε τοπικές και περιφερειακές εκλογές, καλά θα κάνει να ασχοληθεί με το σοβαρότερο ζήτημα όλων: την ανηλεή δικαστική δίωξη ΟΛΩΝ των νεοδημοκρατών, όπου κι αν έχουν διατελέσει πρόεδροι, δήμαρχοι κ.λ.π. Πρέπει να πάρει χαμπάρι την φάμπρικα των καταγγελιών και το μηχανισμό που στήθηκε εδώ και 10 χρόνια στο χώρο της δικαιοσύνης και που σκοπό έχει να ακυρώνει τον νεοδημοκράτη πολιτικό, με δικαστικές διώξεις. Η μονόπλευρη "ευαισθησία" δικαστών κατά "δεξιών" αυτοδιοικητικών είναι σοβαρότατο ζήτημα και θα αποψιλώσει τη ΝΔ από στελέχη. Όλοι ανεξαιρέτως οι "δεξιοί" κινδυνεύουν με βαριές ποινές για "σκάνδαλα", λες και τα έχουν μονοπώλιο !


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πέρασε λοιπόν ο καιρός και φτάσαμε στην εποχή των εκλογών, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης για το Επιμελητήριο μας. Με την σκέψη αυτή θα ήθελα να απευθύνω μία θερμή έκκληση στον καθέναν από εσάς: ελάτε να ψηφίσετε στις εκλογές! Μην απεμπολείστε το ιερό δικαίωμα της ψήφου! Δώστε το δικό σας «παρών» στην κορυφαία διαδικασία του Επιμελητηρίου μας και κάντε τον μικρό κόπο να έλθετε στις 2 ή 3 ή 4 Δεκεμβρίου στο χώρο της ΔΕΘ για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.
Παίρνω την ευκαιρία που μου δίνει το περιοδικό μας και απευθύνω ακόμη μία έκκληση για την συμμετοχή σας γιατί με την ψήφο σας (ανεξάρτητα από τον συνδυασμό της επιλογής σας) δίνετε δύναμη στο Επιμελητήριο μας.
Ξέρω πολύ καλά και αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες αλλά και το κλίμα της εποχής, άλλωστε και εγώ μέσα στην Αγορά είμαι... Καταλαβαίνω την απογοήτευση που υπάρχει, την αίσθηση της παραίτησης, της τήρησης αποστάσεων από οτιδήποτε θυμίζει «ενασχόληση με τα κοινά». Ξέρω πολύ καλά ότι η αγωνία του καθενός μας να καλύψει τις υποχρεώσεις και να διατηρηθεί στην πιάτσα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ρουφάει όλες τις δυνάμεις μας και δεν αφήνει περιθώρια για άλλες έγνοιες.
Όμως, αυτό είναι λάθος! Η ενασχόληση με το Επιμελητήριο μπορεί να συμβάλει ώστε πολλά και σημαντικά προβλήματα του χώρου μας να προβληθούν, να μελετηθούν καλύτερα και να επιλυθούν! Θέλω να διαβεβαιώσω τον καθέναν από εσάς ότι περιθώρια δράσης υπάρχουν. Αρκεί να τα αξιοποιήσουμε, αρκεί να τα παλέψουμε, αρκεί να είμαστε παρόντες.
Υπηρετώ το Επιμελητήριο μας από την τιμητική θέση του Προέδρου επί 11 χρόνια! Δεν θα ισχυριστώ ότι όλα έγιναν σωστά από την Διοίκηση. Θα ισχυριστώ όμως και θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να σας πείσω γι’ αυτό, ότι όλοι μας, όχι μόνο εγώ αλλά όλο το ΔΣ, προσπαθήσαμε σκληρά! Αφιερώσαμε δυνάμεις και χρόνο για να χειριστούμε το δυνατόν περισσότερα ζητήματα των συναδέλφων. Το σημαντικότερο είναι ότι δουλέψαμε αρμονικά. Το έχω σαν καύχημα μου ότι δεν υπήρξε, όλα αυτά τα χρόνια, ούτε μία πρόταση κάποιου συμβούλου (ανεξάρτητα από τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκε), που δεν υλοποιήθηκε, δεν μας προτάθηκε ποτέ κάτι και το ρίξαμε στο καλάθι των αχρήστων. Μεγαλύτερη είναι η ικανοποίηση μου γιατί το 99% των αποφάσεων του ΔΣ ήταν ομόφωνες! Ιδίως οι αποφάσεις για τα οικονομικά ζητήματα, τις αναθέσεις, τους διαγωνισμούς, τις προμήθειες, τις εγκρίσεις των Οικονομικών Απολογισμών των ετών ήταν ομόφωνες! Και όταν οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης εγκρίνουν τα οικονομικά θέματα τότε κάτι γίνεται σωστά...
Αυτό το πετύχαμε όλοι μαζί! Με το πνεύμα αυτό πρέπει να συνεχίσουμε...
Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος του ΕΕΘ



Το "Ισχυρό Επιμελητήριο" στηρίζει η ΝΔ

Aνακοίνωση της ΝΔ:
"Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης σχετικά με τις επιμελητηριακές εκλογές. Στη σύσκεψη κλήθηκε και παραβρέθηκε ο Μιχάλης Ζορπίδης με στελέχη του συνδυασμού «Ισχυρό Επιμελητήριο».
Στη διάρκεια της, η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κα Ευταξά, ενημερώθηκε για τις εκλογές στο Ε.Ε.Θ. αλλά και για προβλήματα της Αγοράς της πόλης και εξέφρασε την στήριξη της Δ.Ε στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ισχυρό Επιμελητήριο» του κου Ζορπίδη, αποτιμώντας θετικά την έως σήμερα προσφορά του στους επαγγελματίες της πόλης μας. .
Ο κος Ζορπίδης αναφέρθηκε στην συνεργασία που έχει με την Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων της ΝΔ και τόνισε ότι είναι σημαντικό η ΝΔ να στηρίζει έναν ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό χώρο στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Επίσης ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον συνδυασμό του και το Ε.Ε.Θ.
Στη σύσκεψη συμμετείχε η Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Βίκυ Ευταξά, οι Πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών Πηνελόπη Ράλλη, Τάσος Εμμανουηλίδης, Ηλίας Ζάχαρης, Θωμάς Βράνος και οι Θεματικοί Παραγωγικών Φορέων των ΝΟΔΕ Βασίλης Κλάδης, Μανόλης Σύλλης και Λευτέρης Αλεξανδρίδης.
Στη συνάντηση ήταν παρών ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Θ. και πρώην αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών φορέων της ΝΔ, Κλεόβουλος Θεοτόκης.